Има и жени што одржуваат мажи, па дури и швалерки. Ако на некој му се погодат и двете, нема да има ни потреба за некакви месечни примања.Одржавање жена ти е лускуз тежок а за швалерка веќе да не збориме, ако си нелој директор или пратеник може...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Има и жени што одржуваат мажи, па дури и швалерки. Ако на некој му се погодат и двете, нема да има ни потреба за некакви месечни примања.Одржавање жена ти е лускуз тежок а за швалерка веќе да не збориме, ако си нелој директор или пратеник може...
tebe SAM 25000 shto znaci 100 000 ( 1500€) denari mesecno za 4 clenovi.
Svajcash sega???
Koj normalen vo Makedonija mozhi da si go dozvoli toa?
Da ne ispadni da sme generacijaВладе стар прч манастирски.Овоа ти е веќе ултра луксуз.![]()
Prasanjeto bese dali svalerka spagja vo luksuz ili ne. Citam tuka lugjeto se rasfrlaat kako jadenje 5 pati vo nedelata po kafani e norma, a ne luksuz, pa kako odmori na egzoticni destinacii nekolku pati vo godinata ne bilo luksuz tuku norma. Od druga strana kola bilo luksuz, pusenje cigari bilo luksuz itn itn itn.Одржавање жена ти е лускуз тежок а за швалерка веќе да не збориме, ако си нелој директор или пратеник може...
Vo Slovenija, svalerka e luksuz ili onaka ja pokriva kosnickata. Ete si go prosetal svetot, zapoznaen si, se znae li sto za tamu goreТоа е почетна плата за јуниор програмер ако работиш за странска фирма, прочепкај малце
Во една Словенија минмална, значи минимална не просечна, плата е 1200евра
Тоа што ние сме вукојебина со афрички плати и најнизок стандард во Европа а народот тука е навикнат да крпи крај со крај е само наш интерен проблем
Т.е. парите што нормално треба да одат за плати си ги крадат од сдс и претходно дпне, за жал огромен процент од народот тука живее во илузија и нема претстава како живеат во другите Европски држави и нема појма дека се наоѓа во економската црна дупка на Европа у компанија со "држави" ко Албанија па трпењето и преживувањето му изгледа нормално а комфортен живот му звучи чудно
Во зависност од жената, ако нема потреба од швалерка е луксуз, ако има потреба од швалерка тогаш не е.Vo Slovenija, svalerka e luksuz ili onaka ja pokriva kosnickata. Ete si go prosetal svetot, zapoznaen si, se znae li sto za tamu gore![]()
Kako toa? Ako imas potreba da jadis vo luksuzni restorani 5 pati nedelno e potreba, ako ne luksuz ?Во зависност од жената, ако нема потреба од швалерка е луксуз, ако има потреба од швалерка тогаш не е.
Другар реално младиве жени веќе не готват дома,иди меѓу 14-17 часот во маркети како Веро ,Тинекс каде има готова храна види што е.Јадење по меани... Нема поубо коа ќе си дојдеш дома да бидеш пречекан со топла манџа и топла путка.
Зависи каква крнтија, тие премиум брендовите што ги спомнав погоре се најчесто крнтии кога ќе дојдат во мкд, без разлика што коштаат 10-15к. Рачунај тоа се возила кои нови коштаат по 70-100к евра, никој и никаде не ти дава такво возиило за по 5-7к ако ја бива (толку се горе, со сите давачки и профити стануваат по 10-15).Или со некоја крнтија да се ебаваш и секој втор месец да ја поправаш, пак исто ти се фаќа.
Било која постара кола е крнтија. У последниве 6 месеца три пати ми рикна пумпата за гориво, укочени задни амортизери и оштетени одбојници, изгореа сите бомбини па ај смена на нив плус свеќици, плус акумулаторот отиде со предните светла и едно задно штоп светло плус брисачи и стандард филтрите и уље и гуми, а да и одлепена шофершајбна. Над 1000 евра дадов, осеќам пумпата пак ќе отиде а и расплињачата треба да се мења.Зависи каква крнтија, тие премиум брендовите што ги спомнав погоре се најчесто крнтии кога ќе дојдат во мкд, без разлика што коштаат 10-15к. Рачунај тоа се возила кои нови коштаат по 70-100к евра, никој и никаде не ти дава такво возиило за по 5-7к ако ја бива (толку се горе, со сите давачки и профити стануваат по 10-15).
Пак обичните возила се поефтини за одржување дури и како крнтии од тие премиум возилата, и тоа почнувајќи од гуми (најчесто помал дијаметар), па се до механички и електрични делови.
Рачунај пола од ова мајстори те сјебале, тешки превари се кај и да отидеш....а врска немаат. Не може електронска пумпа за бензин да рика три пати у година дена....освен ако не ја оставаш сува, да врти на празно. Или напонот ти е преку 15 V спрема тоа што го опиша, светла изгорени, акумулатор, бомбина....Било која постара кола е крнтија. У последниве 6 месеца три пати ми рикна пумпата за гориво, укочени задни амортизери и оштетени одбојници, изгореа сите бомбини па ај смена на нив плус свеќици, плус акумулаторот отиде со предните светла и едно задно штоп светло плус брисачи и стандард филтрите и уље и гуми, а да и одлепена шофершајбна. Над 1000 евра дадов, осеќам пумпата пак ќе отиде а и расплињачата треба да се мења.
Рачунај пола од ова мајстори те сјебале, тешки превари се кај и да отидеш....а врска немаат. Не може електронска пумпа за бензин да рика три пати у година дена....освен ако не ја оставаш сува, да врти на празно. Или напонот ти е преку 15 V спрема тоа што го опиша, светла изгорени, акумулатор, бомбина....
Ova pogore se shto ti rekle e cist idiotizam.Не ја оставам, ради страв од тоа пун го држам реззервоарот (инаку на плин е и за да префрли на плин мора некоја температура да постигне дур работи на бензин, Ланди Ренѕо систем ијам, постар) и нивното објаснување беше дека цело време е полн резервоарот и дека колата не ми е гаражирана кога ја оставам и возам летно време надвор на високи температури и постојано полн резервоар под дејство на високи температури таа заштитната гума на телото од пумпата се топи и пумпата се заебува и дури и фрла гориво надвор и ми препорачаа да не ми биде толку пун резервоарот, за да на крај ми кажат абе друже ова е 10 пати чачкано, односно мењана пумпата без тело, треба цела пумпа, со све тело, да се смени. Инаку се слагам за мајсторите, на еден му реков смени ги сите бомбини он само една сменил, изгорената, а другите ги оставил а ми наплати за три, све да му ебам.
Da prijatelce, jas licno i personalno se nacrtav 280€ kaj BMW Service zaradi taa defektna kapacka na moete BMW shto go imav 3 Meseci predhodno polovno kupeno.