Какви патики носите?

saskon

Член од
22 август 2008
Мислења
2.231
Поени од реакции
5.464
Jeп, одлична патика. Јас ја имам верзијата со вештачка кожа наместо балистик најлон. Оригинално ги купив за на Водно, ама оваа зима како ме имаат спасено за на работа. Ќе купам уште еден пар, само ќе почекам да ги ставав на попуст.
Јас од тука ги земав 9 или 10 илјадарки беа, сега се 8300.
Инаку испробано не пуштаат вода.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.168
Поени од реакции
12.966
Член од
28 мај 2023
Мислења
168
Поени од реакции
164
Forum low.
Ја пронајдов рандом сликава во телефон, не се нови, купени се пред 5-6 години кога не беа толку популарни и не ги правеа од pwc.

Attachments

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.857
Поени од реакции
8.412
Првиот резултат на Гугл ти го дава StockX каде што патикиве се 400-800$
Добро тие од google се random sales. Во Хамбург има продавница која шитка ретро модели за "раја" со комплекси со лепенка "Zertifiziert" за по 10 бона.

Муштерии има, патики нема. (Најчесто ги купуваат типови со сандали и бели мантии) :D

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.948
Добро тие од google се random sales. Во Хамбург има продавница која шитка ретро модели за "раја" со комплекси со лепенка "Zertifiziert" за по 10 бона.

Муштерии има, патики нема. (Најчесто ги купуваат типови со сандали и бели мантии) :D
Ваква продавница имам видено во Ливерпул, каде што патиките стојат на полици вакумирани и одоздола лепенки од 350 фунти па нагоре. Ако успеат на некого да увалат вакви патики за 10 илјадарки, тоа е одличен бизнис потег. Типот што би дал 10.000 за вакви патики воопшто не заслужува да ги има тие пари :)

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.655
Поени од реакции
42.207
патиките се исто како трејдање биткоини, не знам зошто е така но има цела секта што е у тоа навлезена и едноставно си одредуваат цени и тоа им е како капитал.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.857
Поени од реакции
8.412
Ваква продавница имам видено во Ливерпул, каде што патиките стојат на полици вакумирани и одоздола лепенки од 350 фунти па нагоре. Ако успеат на некого да увалат вакви патики за 10 илјадарки, тоа е одличен бизнис потег. Типот што би дал 10.000 за вакви патики воопшто не заслужува да ги има тие пари :)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.948
1706138210387.png

Значи муабетов е како ијаа брат, некое ферари таму се продало за 50 миљони долари...

Air Jordan DIOR, оригинално се појавија 2020та во време кога короната беше пуштена на најјако. За почеток имаа цена од 2000 долари и покрај таа цена веднаш се распродадоа благодарение на луѓе кои имаа кеш на лагер и имаа ботови кои кликаа на сајтови за онлајн продажба. Веднаш потоа цената стигна и до 25.000 долари за полека со тек на време да паѓа и моменталната цена е околу 7000 долари но моја претпоставка е дека ќе паднат до 5000 и ќе останат на таа вредност со благ раст во годините што доаѓаат, можеби.

Најскапи патики што јас имам видено во живо беа на нозете на гостин на брод.
1706138515162.png
Nike More Uptempo SUPREME. Во тоа време продуктите со Supreme лого на нив или се продаваа ко луди и им скокаше цената неколку пати на пазарот на старо или уопште не се продаваа. Гостинот за овие ми кажа дека ги купил 500 долари и дека во моментот кога правевме муабет рисел вредноста им била 1500 долари, ама тој гордо ги носеше затоа што верува дека патиките се за носење, не се за да ти стојат во кутија или на полица.

#СледетеМеЗаПовеќеСовети

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.857
Поени од реакции
8.412
Прегледај го приврзокот 404724

Значи муабетов е како ијаа брат, некое ферари таму се продало за 50 миљони долари...

Air Jordan DIOR, оригинално се појавија 2020та во време кога короната беше пуштена на најјако. За почеток имаа цена од 2000 долари и покрај таа цена веднаш се распродадоа благодарение на луѓе кои имаа кеш на лагер и имаа ботови кои кликаа на сајтови за онлајн продажба. Веднаш потоа цената стигна и до 25.000 долари за полека со тек на време да паѓа и моменталната цена е околу 7000 долари но моја претпоставка е дека ќе паднат до 5000 и ќе останат на таа вредност со благ раст во годините што доаѓаат, можеби.

Најскапи патики што јас имам видено во живо беа на нозете на гостин на брод.
Прегледај го приврзокот 404725
Nike More Uptempo SUPREME. Во тоа време продуктите со Supreme лого на нив или се продаваа ко луди и им скокаше цената неколку пати на пазарот на старо или уопште не се продаваа. Гостинот за овие ми кажа дека ги купил 500 долари и дека во моментот кога правевме муабет рисел вредноста им била 1500 долари, ама тој гордо ги носеше затоа што верува дека патиките се за носење, не се за да ти стојат во кутија или на полица.

#СледетеМеЗаПовеќеСовети
Гостинот е прав дека патиките се за носење. Можеби е прав дека малку кожа и малку гума како бугарски изолатор со малку лепак и конец коштаат 500 до 7000 долари. Nice point. :D

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.948
Гостинот е прав дека патиките се за носење. Можеби е прав дека малку кожа и малку гума како бугарски изолатор со малку лепак и конец коштаат 500 до 7000 долари. Nice point. :D

Еве објаснување зашто неговите патики чинеа колку што чинеа.
IT'S FASHUN

Бај д веј, Nike More Uptempo e солидна патика. На стариот инстаграм постирав фотки од моите и така почнав да се допишувам со Marta Devilish, или Astro sMarta по ново :)

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.857
Поени од реакции
8.412

Еве објаснување зашто неговите патики чинеа колку што чинеа.
IT'S FASHUN

Бај д веј, Nike More Uptempo e солидна патика. На стариот инстаграм постирав фотки од моите и така почнав да се допишувам со Marta Devilish, или Astro sMarta по ново :)
Друже, тоа е Америчка економија која се базира 99% на маркетинг и 0,5% квалитет. Нешто сосема поразлично од било која европска држава.
Сите тие продукти како ајфон, тесла, овој пример се базирани исклучиво на маркетинг и brainwash, нешто за кое америте се специјалисти.

Најсмешни ми се фан бој типови кои ќе почнат да натегаат како ајфон е нешто врв и вреди да се наплати таа пластика и кинеско екранче на цена поскапо од злато. Тоа е јбг.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.948
Друже, тоа е Америчка економија која се базира 99% на маркетинг и 0,5% квалитет. Нешто сосема поразлично од било која европска држава.
Сите тие продукти како ајфон, тесла, овој пример се базирани исклучиво на маркетинг и brainwash, нешто за кое америте се специјалисти.

Најсмешни ми се фан бој типови кои ќе почнат да натегаат како ајфон е нешто врв и вреди да се наплати таа пластика и кинеско екранче на цена поскапо од злато. Тоа е јбг.
Законите на пазарната економија подеднакво владеат насекаде низ светот, со мали разлики.

Како и да е, ќе пишам за две перспективи.
Прво за мој поранешен цимер од брод, геј момак од Венецуела кој у првиот италијански порт опрчил 990 евра за Луј Витон патики. Две недели подоцна во друг италијански порт купува патики од бренд кој е познат само во Италија и за тие патики плаќа 140 евра. Патиките беа у принцип исти, сосема возможно и двете патики да беа шиени во иста фабрика. Другарчето кажа дека никогаш у живот нема да даде повеќе од 150 евра за патики у живот.

Од друга страна ги имаш децата на рамковните гастербајтери од Швица. Ќе ми дојдат на шалтер затоа што нивните родители букирале рент-а-кар од фирмата каде што работам, облечени у Луј Витон или Баленсијага од глава до пети и ќе почнат да ми наоѓаат маани ваква кола сакам, онаква кола сакам.

Значи има простор на пазарот за сите.

1706228837018.png

Мене лично на bucket list ми останаа уште Air Jordan 11 i Air Jordan 14, мада не би ми пречело и доколку начекам некоја од Nike патиките за Коби од 5 до 12. Седмиците кои ги имам се скоро распаднати од носење, така да би купил нов пар :) Од adidas ги имам купено скоро сите Коби патики и би купил уште еден пар :)

п.с. Повеќе од 200 евра не давам за патики ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom