Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
24.009
Поени од реакции
32.026
A report on local news in the United States revealed that 2,627 weekly publications closed or merged with other papers between 2004 and 2023, with the number of non-daily papers falling from over 7.4 thousand to less than 4.8 thousand in that period. Dailies also saw a decline, with just over 1,200 in publication in 2023. Whilst this is evidently bad news for papers now out of print, the loss of local news also impacts communities reliant upon it.

U “ekot” na printani vesti ovie zele da propagaat poradi woke. Nekad mislam ste poglupi od sheki. Produzuva online ko vprocem cel svet. Ako pocnale da stavaat plus modeli i trans e bilo samo posleden, ocaen kapitalisticli krik da iskoristat trend i da ostanat relevantni i profitabilni, u retrispektiva. No ajde, GO WOKE GO BROKE! Vodime decki, uste eden soborivme za kojsto ne bevme slusnale dekada ipol.

:oleee:

:pijani::ojeaa::ojeaa:
Хеј! Сепак е смешно. Поаѓајќи од твојот агол (кој патем не е погрешен) и земајќи го тоа во обзир, но сепак тогаш според која логика и во кој универзум воук дебилите се мнозинството консументи на спортски вести и колумни - за нив да ги одберат како целна публика која ќе ги спаси од пропаст? Пошто не е непознат факт дека воук шитот престана да биде третиран како политички коректна ствар за толерирање. Сега пушење воук фалус е еднакво на антагонизирање на невоук мнозинството... Така да смешно е дури и ако имбецилите од SI пропаднале дури и пред да идат фул ретард фул воук. :D
 
  • Ми се допаѓа
Reactions: wot

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.595
Поени од реакции
33.933
Хеј! Сепак е смешно. Сега пушење воук фалус е еднакво на антагонизирање на невоук мнозинството... Така да смешно е дури и ако имбецилите од SI пропаднале дури и пред да идат фул ретард фул воук. :D
Se soglasuvam, smesno e! Mene mi e pogadno sto se obojuvaat za profit i isto milo mi e do nekade.

Поаѓајќи од твојот агол (кој патем не е погрешен) и земајќи го тоа во обзир, но сепак тогаш според која логика и во кој универзум воук дебилите се мнозинството консументи на спортски вести и колумни - за нив да ги одберат како целна публика која ќе ги спаси од пропаст?
Irelevantno, za mene, za tebe, za site osven za nivnite stakeholderi kade ovoj approach im bil prezentiran so rizik i moznosti za profit. Ne treba da se mnozinstvo trandzi ili bilokoj za korporacija da vleze u untapped market i na koj nacin resile da ja osvojat taa publika, kako primer mene so kur me boli ako Messi e na site reklami za pepsi. Jas ne gledam fudbal, si pijam Pepsi recimo i kur me boli dali on e na insta na cover ili boite na vinozitoto i ne placam zaso Messi sega mi reklamira Pepsi, Kylie Jenner, trandza, Alex Jones ili boi od paletata po nekoj raspored. Si pijam pepsi be brat i ne placam posle online.

I ne treba i tebe da te boli kur ako nekoja korporacija resila da prodava eftina ideologija na pripagjanje ako ti si zadovolen od krajniot proizvod i ne go koristis samo oti oni resile da ti prodavaat ideologija mesto samiot proizvod.

Zosto?

Zatoa sto togas bi bil kako niv, sharenite, se zamaras za ideologija koja kaj korporaciite NE POSTOI, odnosno ja proektiraat samo i samo za profit.

Kazi mi ti kolkava razlika gledas od toa chantanje na temava GO WOKE GO BROKE od cancel culture koga zachna? Da ne se opivame od mokj so gluposti, oti i da si od drugata strana na ovie sharenite sepak ako si na ekstremata si podednakov isti, koga zborime za korporacii i reklamiranje vo slucajot i se sitis na iljadnici ostanati bez rabota samo oti korporacijata napravila los biznis poteg. Nisto novo vo biznis sferata, se propaga radi losi potezi no drugo e koga e organsko drugo e koga e cancel culture ili go woke go broke. Togas e mob mentality i hype train i e odlika na ovie slabacite koi ne podnesuvaat shega. Ne zalichuvajte na niv, edvaj gi preziveav ovie za da docekam slicna verzija od istite.

Me sfakas?
 

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
24.009
Поени од реакции
32.026
Јас разбирам ама ти изгледа не разбираш дека мнозинството после сите срања им е јасно дека тoa live and let live доведе до ескалација на забегувањата од тие кои премногу се толерираа и следствено забегаа. Доста е веќе од забегувања како перење мозок на деца во градинки, училишта, факултети, забегување како касапење и „менување пол“ на таквите заблудени деца - дури и против волја и противење од родителите, забегувања како DEI програми и вработувања кои донесуваат до авионски несреќи и гинење на невини луѓе.
Итн, итн, навистина до утре можам да пишувам (ама нема) зошто толеранција е еднакво на ретардација во овој случај. Не. Работите отидоа докypца, дотолку да во сегашната ситуација со лудилото треба да се однесуваме само со крајна предрасуда.

 

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.458
Поени од реакции
4.289
ne treba i tebe da te boli kur ako nekoja korporacija resila da prodava eftina ideologija na pripagjanje ako ti si zadovolen od krajniot proizvod i ne go koristis samo oti oni resile da ti prodavaat ideologija mesto samiot proizvod.
Со ова не се согласувам. Како што викаш....ако пепси го пие меси ок. Некој спортист или нормален ок.Али како бренд амбасадор стои нешто како Елен те Елиот пејџ или овој позади Чад Лајт, ја едноставно повеќе неќам да се асоцирам сој бренд. Неќам да се асоцирам со педерлук, и педерлук да биде асоциран со мене. Има да пијам синалко или или нешто друго. Ако пијат Лр или Скопско, има да пијам вода. Ако пијат виски ќе пијам рум. Ако пијат џин тоник ќе пијам текила. Крај. Ако такви лица или демографија привлекуваат ја не сакам да имам ништо со нив. Исто и за филмови и за игри. Кренав раце од Wolfenstein, Dragon Age и не намеравам Baldurs Gate ни Overwatch да чепнам. Ниту marvels, ниту новиве постани стар ворс, кренав и од stranger things. Се мора да им биде испедеризирано како треба да се третира нормално. Њет.Иди нахуи.
 

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
24.009
Поени од реакции
32.026
За жал не се работи тука за група луѓе кои само сакаат да бидат оставени на мир, во приватност на домот да го прават тоа што сакаат да го прават - без да закачаат/провоцираат никој. Не, овде се работи за организиран социјален инжинеринг кој за подли цели користи група луѓе кои па уживаат во вниманието кое им е дадено, и во приликата за додатни забегувања. Веќе одамна почнаа и педофилија да ја претставуваат како нешто „прифатливо“. Меинстрим се, внатре во системот. Како што кажав - систематско перење мозок на деца во градинки, училишта, факултети... Прогресиравме до касапење и „менување пол“ на деца.

@wot не може да има толеранција за ова. Не може да гледаме на тоа „не биди нападен како они“. Меинстрим се, одамна го немаме тој луксуз да бидеме пасивни. Сега веќе до таму се дојдени работите да со лудилото треба само со крајна предрасуда. Како во Русија и други држави што се третираат кон нив како кон терористички групи, така треба. Целосно забранување на финансирање однадвор, со закон и со указ.

Кој сака да практикува геј односи, слободно нека ги практикува. Но не децата во училиште и во градинка да им перат мозок, па уште и неповратно да ги сакатат со т.н. „операции“. Тоа лудило никако не смее да се толерира.
 

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.595
Поени од реакции
33.933
@Vanlok reteriras i spinuvas, ne znam kako premina na decata pogotovo koga mnogu pati sum napisal diskutirajki so tebe kade stojam na taa tema. Ti sakas da ostaneme istive na temata i da se tapkame po ramo so extremni rozevi kako ovoj dole i da napiseme haha hihi bi gi kolel go woke go broke. Ne znam zaso uporno probuvam so tebe konstruktivno i da koga sme tehnicki na ista strana samo sto ti so vo usa twitter bubble.


:D

Eve @Стев napisa deka ne saka asocijacija so takov brend odma, kako cancel kulturata da receme. Totalno fer i direktno iako sosema pogresno. Takvi principi lesno mozes da mu gi srusis so akcentiranje hipokrizija vo zivotot no taka ke navlezeme vo drugi filosofii. Mesi bil normalen, a Bruce sega ne cini. :D

IMG_2688.jpeg


Jas prv bi go kolel
Ti si profil ednakvo na bot. Ti sto pisuvas deka bi napravil e tolku malku bitno oti e nesto sto ocekuvas bot da napise. Od secenje i kolenje si tolku daleku sto ne kupuvas salama oti ne mozes da ja seces tuku namesto kupuvas pasteta oti edinstven noz sto imas doma za kolenje ti e ova.

IMG_2687.jpeg

Ako moram da te opisam so predmet istata slika bi ja iskoristil. Ti rekov prethodniot pat da ne me citiras so taa tvoja sposobnost za rasuduvanje. Casot e 7, ima dnevnik fokusiraj se tamu.

Ostani mi pozdraven.
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.654
Поени од реакции
82.450
I ne treba i tebe da te boli kur ako nekoja korporacija resila da prodava eftina ideologija na pripagjanje ako ti si zadovolen od krajniot proizvod i ne go koristis samo oti oni resile da ti prodavaat ideologija mesto samiot proizvod.
lol, Не. Не иде тоа така.
 

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.595
Поени од реакции
33.933
lol, Не. Не иде тоа така.
Koga si kupi nike pativcinja otvori da vidis koja im e profilnata u momentot? Barase statementi kako stojat so lgbt, so vojnite, so prava na zivotnite, vrakjase arhiva da vidis u juni za pride sto postirale? Dali imaat plus modeli?

Kazi mi kako selektivno togas pazis na korporaciskite ideologii? U tefter? :)
 
Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
I ne treba i tebe da te boli kur ako nekoja korporacija resila da prodava eftina ideologija na pripagjanje ako ti si zadovolen od krajniot proizvod i ne go koristis samo oti oni resile da ti prodavaat ideologija mesto samiot proizvod.
Не. Секој аспект на потрошената парична единица треба максимално да се пресмета и вреднува.
Особено во време кога "производи" како фудбалска Премиер лига или Холивуд биле многу поважни од тоа што се што користиме е Made in Asia што би рекол @Shakespear.

Ако некоја корпорација решила да биде Гебелс на воукшистите, нема зошто да ја поддржувам со мои тешко заработени пари. Знам колку (не) можам да сменам како единка, ама можам да им направам личен cancel на неофашистите.
Автоматски споено мислење:

Kazi mi kako selektivno togas pazis na korporaciskite ideologii? U tefter? :)
На ноте аппс

 
Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: wot

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.417
Поени од реакции
2.043
Кој сака да практикува геј односи, слободно нека ги практикува.
Освен што во тие геј односи не ти се вклучени брак ниту формирање на семејство, односи кои сите стрејт луѓе можат слободно да ги практикуваат.

Не е сменето ништо од тоа дека сакаат да бидат оставени на мир. Поентата е дека треба да имаат соодветна законска заштита и образование за да можат да го остварат тој мирен живот.

Тоа што вие барате забрана за учење вакви работи во школо оди контра на науката. Нема смисла да се бара од образовна институција дел од веќе потврдена наука да не се предава на децата. Кои критериуми ги користиш ти да ја негираш оваа наука наспроти физиката или математиката? Или сакаш да им даваме и на рамноземците да бараат од школата да не им ги учат децата за топчестата форма на планетите?
 
Член од
17 декември 2019
Мислења
2.164
Поени од реакции
3.728
@Vanlok reteriras i spinuvas, ne znam kako premina na decata pogotovo koga mnogu pati sum napisal diskutirajki so tebe kade stojam na taa tema. Ti sakas da ostaneme istive na temata i da se tapkame po ramo so extremni rozevi kako ovoj dole i da napiseme haha hihi bi gi kolel go woke go broke. Ne znam zaso uporno probuvam so tebe konstruktivno i da koga sme tehnicki na ista strana samo sto ti so vo usa twitter bubble.


:D

Eve @Стев napisa deka ne saka asocijacija so takov brend odma, kako cancel kulturata da receme. Totalno fer i direktno iako sosema pogresno. Takvi principi lesno mozes da mu gi srusis so akcentiranje hipokrizija vo zivotot no taka ke navlezeme vo drugi filosofii. Mesi bil normalen, a Bruce sega ne cini. :D

Прегледај го приврзокот 404699




Ti si profil ednakvo na bot. Ti sto pisuvas deka bi napravil e tolku malku bitno oti e nesto sto ocekuvas bot da napise. Od secenje i kolenje si tolku daleku sto ne kupuvas salama oti ne mozes da ja seces tuku namesto kupuvas pasteta oti edinstven noz sto imas doma za kolenje ti e ova.

Прегледај го приврзокот 404698

Ako moram da te opisam so predmet istata slika bi ja iskoristil. Ti rekov prethodniot pat da ne me citiras so taa tvoja sposobnost za rasuduvanje. Casot e 7, ima dnevnik fokusiraj se tamu.

Ostani mi pozdraven.
E so vakvo na slikava bi gi kolel trandzite i pederite.. bavna smrt..
 
Член од
14 август 2018
Мислења
4.628
Поени од реакции
10.303
Освен што во тие геј односи не ти се вклучени брак ниту формирање на семејство, односи кои сите стрејт луѓе можат слободно да ги практикуваат.

Не е сменето ништо од тоа дека сакаат да бидат оставени на мир. Поентата е дека треба да имаат соодветна законска заштита и образование за да можат да го остварат тој мирен живот.

Тоа што вие барате забрана за учење вакви работи во школо оди контра на науката. Нема смисла да се бара од образовна институција дел од потврдена наука да не се предава на децата.
Кој ти скратил бе тебе абдал еден образование и здравство?!
Дај одлогирај се од тоа америчкиот бабл.
Пред некој месец, еднакви примања бараше за мажи и жени кај нас!

А за у школо не ви дозволуваме да предавате секташки работи!
Попрво сцаентологија би му дозволил на детето да ми учи, отколку што на некој болесници како вас да се приближи!
 

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.417
Поени од реакции
2.043
Кој ти скратил бе тебе абдал еден образование и здравство?!
Дај одлогирај се од тоа америчкиот бабл.
Пред некој месец, еднакви примања бараше за мажи и жени кај нас!

А за у школо не ви дозволуваме да предавате секташки работи!
Попрво сцаентологија би му дозволил на детето да ми учи, отколку што на некој болесници како вас да се приближи!
Исто како рамноземци сте тогаш. Рамноземците исто мислат за нас паметните што веруваме во топчеста Земја дека сме секташи, иако немаат никаква научна поткрепа за нивните тврдења.
 
Член од
14 август 2018
Мислења
4.628
Поени од реакции
10.303
Исто како рамноземци сте тогаш. Рамноземците исто мислат за нас паметните што веруваме во топчеста Земја дека сме секташи, иако немаат никаква научна поткрепа за нивните тврдења.
Не оди во длабокото, ќе се удавиш!
Ти да си учел бар малку ресавска школа, немало да блуеш вакви болештии по форумов!

Висока наука е физиката за вас. Прво почнете си од Природни науки за IV-то одделение!
Два рода, два пола…
Ќе стасате и до физика у седмо полека полека!
 

Kajgana Shop

На врв Bottom