Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Њукасл има и проблеми и со некои правила финансиски така да не е невозможно, а притоа го имаат и Ливраменто за кој платија над 40 мил.евра.
Имаат проблем со ФФП да купуваат нови играчи. Ако го позајмат Трипие на Баерн за 5 месеци нема да им го реши тој проблем сигурно, мора да искешираат јако на некој играч за да купуваат.

Па кој десен бек би го предложил ти за во јануари месец кој што може да биде ангажиран?
Ги нема, тие се. Трипие и Мукиеле.
Хакими и Алекс Арнолд не ги сметај бидејќи се недопирливи и во лето, а не пак сред сезона.
Думприц ама си кошта...

Па кој десен бек би го предложил ти за во јануари месец кој што може да биде ангажиран?
Ги нема, тие се. Трипие и Мукиеле.
Хакими и Алекс Арнолд не ги сметај бидејќи се недопирливи и во лето, а не пак сред сезона.
Боље ништо да не зимаат него вака да глават, ќе добие 3 години договор Трипие, после 5 месеци ќе му скурчи Германија, оди избркај го после.
Изнудени решенија сакам да кажам, а со ништо посебно нема да придонесат, Бундес лигата ќе падне и со Мазрауи и тој другиот што го мења, некој младинец, некој експеримент со 3 штопери на Тухел и завршила сезоната. Па здравје летоска пљачкање на Леверкузен и идемо даље. :D

Општо бе тапа им е трансфер стратегијата на Баерн, 2-3 сезони веќе не знаат што праат, тапа играчи зимаат.

Њукасл има и проблеми и со некои правила финансиски така да не е невозможно, а притоа го имаат и Ливраменто за кој платија над 40 мил.евра.

Tрипие е во ужасна, ама ужасна форма последниве 2-3 месеци. Само во последните 10 утакмици е директен виновник за едно 4-5 гола примени. Не знам што им е на Баерн со англискиов контингент на играчи, Кејн, Даер, Трипие.

Да не добил Кејн дозвола да си ги бира играчите, зошто ова нема смисла. Поготово Даер, никогаш не ни бил добар играч ни во некоја форма да некој великан би го зел.
Трипие за позајмица доколку имаат проблеми да закрпат ајде ќе помине. Ама да го купиш на 33год нема смисла, бековите на овие години се веќе со една нога во гроб, не можат да се носат со тоа темпо напред назад.

Мене ова повеќе ми личи на сценарио Јувентус кога го земаа Роналдо. Роналдо им ги собира сите пари, па мораа со Ремзи, Мекени да крпат во средина. Да не Кејн ги кошташе многу па сега само се крпат со што се најде.

За летово Араухо од Барса и Зубименди им се трансфер цели, па од тука и ангажманот на Даер кој ќе се наоѓа чат пат кога Ким (моментално отсутен поради Азискиот Куп), Де Лихт и Упамекано се повредени. Во спротивно Горецка ќе треба стопер да игра. :D
Значи во јануари како што реков, а и како што знаете е тешко да ангажираш топ играч.
Сега за десната бековска позиција Мукиеле од ПСЖ им е прва трансфер цел, но Баерн сакаат позајмица со опција за откуп, а ПСЖ се против тоа.

И пак не ми кажа Џонтра кои десни бекови Баерн би можел да ги ангажира сега во јануари. :D
Битно тресна од ракав демек 3-годишен договор ќе му дале на Трипие.
Автоматски споено мислење:

Думприц ама си кошта...

Не фала, да си го чува Џонтра за по дома :icon_lol:
Автоматски споено мислење:

Tрипие е во ужасна, ама ужасна форма последниве 2-3 месеци. Само во последните 10 утакмици е директен виновник за едно 4-5 гола примени. Не знам што им е на Баерн со англискиов контингент на играчи, Кејн, Даер, Трипие.

Кажи ми подобар десен бек достапен за во јануари од Трипие и Мукиеле од ПСЖ.
Сите ве прашувам, не ми кажувате.

Мислам дека одлично ќе дојде во тој тим Трипие како изнудно решение, но мислам дека Њукасл нема да го продадат и ние на крај ќе завршиме со Мукиеле.

Кажи ми подобар десен бек достапен за во јануари од Трипие и Мукиеле од ПСЖ.
Сите ве прашувам, не ми кажувате.

Мислам дека одлично ќе дојде во тој тим Трипие како изнудно решение, но мислам дека Њукасл нема да го продадат и ние на крај ќе завршиме со Мукиеле.
Фримпонг од Леверкузен.
Не пробувај да ме разубедуваш дека е тешко за Баерн да купи играч од друг тим од Бундеслига.

Екскурзијата на Трипие надвор од Англија во Атлетико Мадрид заврши УЖАСНО, очекувам исто сценарио доколку потпише за Баерн.

Баерн и англиски играчи, не ми иде некако таа формула :icon_mrgr:. Пред купувањето на Кејн последен англиски играч им беше Харгривс, ама он беше израснат у нивната школа...

И пак не ми кажа Џонтра кои десни бекови Баерн би можел да ги ангажира сега во јануари. :D
Битно тресна од ракав демек 3-годишен договор ќе му дале на Трипие.
Никои бе ти реков, ништо не би купил да сум директор на Баерн. Ќе игра Мазрауи, ќе покрива тој у средина што игра како и да се вика не ми текнува :Д плус Кимих, и ќе заврши сезоната.
Ете нека не се 3 години за Трипие, така треснав пошто обично така ми идат тие трансфери, нека е и 6 месечна позајмица, ништо посебно нема да придонесе пошто не е добар играч, просек обичен и освен исполнување желба на Кејн и некои фантазии на Тухел друго не глеам како оправдување за ваков трансфер.
Не ме јеби сеа може да се контраме до сабајле ама едноставно ваквиот начин на работење на трансфер пазар не е својствен за Баерн. Јеботе, летоска Павард им отиде и на овие прва желба им беше Чалобах од Челзи што не ни игра. Слабо се појачаа, тапа делуваат некако, Салихамиџиќ им еба мајката.

Иначе се согласувам дека нема некој изразит избор за десни бекови не само за јануари, туку и општо нема избор, пола и поише од топ клубовите имаат просечни бекови. И нема од кај да купиш што е најтрагично. Ете што вика Тројелбус, Дамфриз е достапен летоска ама за 50тина милиони, што е според мене лудост али ајде ко воли нек изволи. :D

Кога сме кај бекови, еве го и талентот од Кастиља. Според г-дин Трибиани, Реал гадно се заебаа што го продадоа Регилон, и не разбираше како си дозволија да ги продадат него и Хакими за да останат со старците Карвахал и Менди. Ораше по страните во Тотенхем, не знам од каде ваков трансфер. Хакими после светското исто така ништо добро нема изиграно.

Кејн шо фино си ја собира старата багра од Тотнам, шо пред скоро десет год ја изгуби титулата од Лестер. Гарант вечер преку вечер како му дојде ги замара им мота филмови на фејстајм: Ајде бебо доџи снама, да мало залечимо старе ране. Следни на списокот се Алдервајрелд и Фертонген..

Screenshot_2024-01-20-17-37-44-646_com.twitter.android-edit.jpg
Screenshot_2024-01-20-17-38-12-982_com.twitter.android-edit.jpg

Како ќе легне добро Трипие во Баерн, озбилен сум. Само нека биде работата.
Ќе си видите во ЛШ. :D
Еве го, тој веќе прифатил да се пресели во Баерн.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom