Исчезнати лица

Член од
12 март 2009
Мислења
20.402
Поени од реакции
16.601
сите овие матења и замаглувања ќе се користат да се пролонгира екстрадицијата, да не биде пред избори, а и општо, да се намали интересот на јавноста...
а и да биде екстрадикцијата ПРЕД избори, нема одма да почне да се процесуира..
патем, случајот Јанушев, поодамна убиецот сам се врати и го ставија во Шутел ( да ДО - одлежи стара казна), нарачателот екстрадиран по потерница, ама на мистичен начин тој е слободен и тука се вози со блиндирано возило , НИКАКВИ судски постапки НЕМА.....

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.401
Поени од реакции
7.062
Ме чуди како може МВР да нема побарано и прегледано камери истиот ден од сите влезови на зградата и во период од 7-9 сабајлето сите возила што се задржуваат подолго од 5 минути да ги осомничат и истражат. Ме чуди исто така у снимката кај што он као објаснува како се возело возилото го спомнува Лукоил. Таму освен дирекција Лукоил пред Буњаковец нема ништо поврзано. А дека некој за смер Буњаковец ќе каже Лукоил, мало сутра. Дали тоа значи дека он имал пристап и до камери надвор од централното градско подрачје?

Дали го познавал Палчо лично? Зашто од сам старт и он и мајката се у паника за киднапирање а не дека детето е избегано или пубертетска игра без разлика дали имало индиции за тоа или не?
Епа затоа и има толку шпекулации, теории, верзии што и како. Никаква конкретна информација не е дадена на јавноста и после повеќе од месец дена. Едино што е официјално кажано, дека ја чекале во влез, ја ставиле во вреќа, ја однеле и убиле после 2 саати, ради тоа што испаничиле дека се дознало во јавност, а првата објава на мајката е 2 саати после убиството, и мотивот користољубие, кој за сите нас нема никаква логика, за пари од некаков продаден стан. И тоа дека признале и ги однеле полицајците на местата каде се телата. Ова е се што е кажано, па нормално е што сега има еден тон шпекулации, недоверба во кажаното од МВР и обвинителство.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.876
Поени од реакции
4.580
За таа некоја камера да снима треба соодветен софтвер, ако тоа правно лице е некој повозрасен за него е баук да извади снимка од - до.
Полиција може да побара да ја види снимката но тој што ја поседува не смее да ја предаде снимката на полицијата, затоа што го крши законот. Така е по закон, зошто и како незнам но процедурално е така. Снимката правното лице ја предава на полиција само ако има судски налог потпишан од истражен судија. Значи за да се добие снимка е цела бирократска процедура.
Ги знаеш ли двајцата осомничени од Велес?

Член од
24 март 2023
Мислења
78
Поени од реакции
164
Слушнала нешто затоа ја убиле. Идете на лечење.

Се додека не се дознае вистинкот мотив за киднапирањето може само да се шпекулира до бескрај.

А две работи се само можни:

1. Или е киднапирана поради изнуда на пари или имот. (Тогаш зошто го убиле девојчето? Освен ако изнудата била веднаш одбиена, за што нема никаков доказ бидејќи ниту еден од родителите не бил контактиран.)

2. Или е убиена поради некаква лична одмазда (нерасчистени сметки со родителите на Вања, или со родителите на мајката на Вања, пари, имот станови итн.) - мене на ова највеќе ми наликува.

Трето нема според мене.
Автоматски споено мислење:

А на тие тројцата дибеци, ништо чудно Палчо да им кажал дека ќе бараат пари и дека се е договорено, па дури и да ги излажал дека е договорено со таткото.

А позади грб ги искористил за да му помогнат да изврши убиство.

Според кажувањата на Миленко, дека само се доближил и ја ликвидирал а овие тројцата биле во шок, делува како да ги искористил да му помогнат во убиство, а им кажал дека ќе бараат пари.

Последно уредено:
Член од
7 декември 2023
Мислења
32
Поени од реакции
48
Слушнала нешто затоа ја убиле. Идете на лечење.

Се додека не се дознае вистинкот мотив за киднапирањето може само да се шпекулира до бескрај.

А две работи се само можни:

1. Или е киднапирана поради изнуда на пари или имот. (Тогаш зошто го убиле девојчето? Освен ако изнудата била веднаш одбиена, за што нема никаков доказ бидејќи ниту еден од родителите не бил контактиран.)

2. Или е убиена поради некаква лична одмазда (нерасчистени сметки со родителите на Вања, или со родителите на мајката на Вања, пари, имот станови итн.) - мене на ова највеќе ми наликува.

Трето нема според мене.
Автоматски споено мислење:

А на тие тројцата дибеци, ништо чудно Палчо да им кажал дека ќе бараат пари и дека се е договорено, па дури и да ги излажал дека е договорено со таткото.

А позади грб ги искористил за да му помогнат да изврши убиство.

Според кажувањата на Миленко, дека само се доближил и ја ликвидирал а овие тројцата биле во шок, делува како да ги искористил да му помогнат во убиство, а им кажал дека ќе бараат пари.
како да не не знаеле, а зошто носеле лопати, перница, бензин? И биле во шок, ма немој, па после така шокирани го закопале

newcastle

Shearer
Член од
23 декември 2014
Мислења
483
Поени од реакции
381
Да расчистиме околу видеонадзорот бидејќи поседувам фирма за техничко обезбедување исто и лиценца за техничко обезбедување, секој видео надзор прво треба да има елаборат за него и не смее да снима јавна површина ( закон за заштита на лични податоци ) затоа снимките од диво наместени камери без елаборат секако нема да се земат како доказ во истрагата па на нив и да се гледа било што, а имало еден куп слуачаеви на било кој да отидеш да го замолиш да погледнеш снимка ке ти дозволи дали од паркинг дали улица некој ти ја закачил колата, така и на таткото е дозволено да ги погледне снимките, се работи за исчезнато дете кој не би дозволил иако истото не е законско. На видеото од србинот се гледа дека таткото со телефонот го снима екранот од видеонадзорот и се објаснува бидејќи сигурно му било дозволено само да гледа а не и да го земе снимениот матрејал со себе дали на усб стик или целиот хард диск, тој што му дал да гледа и снима со мобилен бил свесен дека не смее да му даде видео матрејал без судски налог.

saskon

Член од
22 август 2008
Мислења
2.231
Поени од реакции
5.465
Ги знаеш ли двајцата осомничени од Велес?
Ги знам, а го знаев и Панче. Ги знам сите што се со каратистот на сликите на фејс. Во разговор сите креваат рамења, како може да падне под влијание на Палчо и тоа во име на патриотизам. Сите парите ги исклучуваат како опција.

Член од
24 март 2023
Мислења
78
Поени од реакции
164
како да не не знаеле, а зошто носеле лопати, перница, бензин? И биле во шок, ма немој, па после така шокирани го закопале

Не пишав нешто за да ги бранам тие тројца гадови.

Дури и еве стварно да не знаеле дека ќе биде убиена, пак се монструми со самиот чин дека се нафатиле да киднапираат некого, а особено 14 годишно дете и девојче.

Од друга страна, кој би се нафатил туку така да помогне и учествува во грозоморно свирепо убиство без да земе во предвид дека голем е шансата да бидат фатени и да скапат во затвор до крајот на живот.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.876
Поени од реакции
4.580
Ги знам, а го знаев и Панче. Ги знам сите што се со каратистот на сликите на фејс. Во разговор сите креваат рамења, како може да падне под влијание на Палчо и тоа во име на патриотизам. Сите парите ги исклучуваат како опција.
Тоа и ми беше поентата. Он исправаше криминалци на прав пат со школата. Школувал стотици, ако не илјадници деца, никој нема лош збор за него. Полицајците што го апселе му се ученици. Инспекторот има црн појас од него лично. Сите се колнат дека нема шанси да е крив, дека е местенка. Сакав да видам ти што мислиш, фала.

saskon

Член од
22 август 2008
Мислења
2.231
Поени од реакции
5.465
Тоа и ми беше поентата. Он исправаше криминалци на прав пат со школата. Школувал стотици, ако не илјадници деца, никој нема лош збор за него. Полицајците што го апселе му се ученици. Инспекторот има црн појас од него лично. Сите се колнат дека нема шанси да е крив, дека е местенка. Сакав да видам ти што мислиш, фала.
Мене лично целиот овој настан ми направи уште поконфузна слика. Дечките на сликите во фејс што се со каратистот се доктори, инспектори, членови на стручен штаб на карате репрезентација. Не се тоа улични тепачи. Сите како што реков ја исклучуваат опцијата пари. Ваму официјално користољубие.
Сето тоа прави сомнеж дека обвинителството и мвр сакаат да скријат нешто што не смее да се дознае.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.876
Поени од реакции
4.580
Мене лично целиот овој настан ми направи уште поконфузна слика. Дечките на сликите во фејс што се со каратистот се доктори, инспектори, членови на стручен штаб на карате репрезентација. Не се тоа улични тепачи. Сите како што реков ја исклучуваат опцијата пари. Ваму официјално користољубие.
Сето тоа прави сомнеж дека обвинителството и мвр сакаат да скријат нешто што не смее да се дознае.
Ај после Василица пиво да пиеме да не пишуваме што не треба тука.
Отворена покана за сите форумџии.

Член од
7 декември 2023
Мислења
32
Поени од реакции
48
Не пишав нешто за да ги бранам тие тројца гадови.

Дури и еве стварно да не знаеле дека ќе биде убиена, пак се монструми со самиот чин дека се нафатиле да киднапираат некого, а особено 14 годишно дете и девојче.

Од друга страна, кој би се нафатил туку така да помогне и учествува во грозоморно свирепо убиство без да земе во предвид дека голем е шансата да бидат фатени и да скапат во затвор до крајот на живот.
и закопана е во мини депонија, па каков гад и психопат треба да си такво девојче да убиеш и таму да го закопаш

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.083
Поени од реакции
6.019
Истиот извор кој ми кажа за Самоил како завршил и зошто тврди дека штипјанецот пукал а не Палчо.

Kajgana Shop

На врв Bottom