Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Треба со него да разговараш и да се договорите.
Дали него му се оди во странство или му се останува тука?
Претпоставувам дека сте средно/факултет, што значи не сте вработени и согласно тоа немате свои приходи, па сте зависни од родителите.
На крај на денот, и да се разделите, не е страшно на тие години, допрва ќе имате уште партнери :)

Вака.. ми треба совет. Родителите на мојот дечко (он 20 јас 18) живеат и работат во странство и сакаат и он да иде таму, а он и не сака поради мене (мене моите не ме пуштаат во странство освен на шетање). Зборено е со нив али џабе, имате ли некој совет како да ги премисли он да не оди?

Иначе ние (мојата фамилија) овде имаме бизнис и станови, ќе му биде убаво со нас, али неговите имаат кажувано некои коментари што не треба, да не влагам во детали, ќе кажам 2 примери.. на пример, коа го возеше наш возач, они му рекле "не си играј играчки" (скроз глуп коментар и нелогичен, као да имаш возач да е нешто лошо, не го сваќам тој менталитет) и му рекле "ако останеш, они ќе раководат со тебе" а вака пред мене фини се (најверојатно се прават само)
и му рекле као, ја многу сум трошела (ја си трошам свои пари не негови, не е нивно да коментираат тоа)

Иначе ова ми е прв дечко и го засакав и он мене, моите ми рекоа "не е он за тебе" али ја си го сакам. Моите генерално не праат проблем за него, не им е баш по кеиф ама не се ни против бидејќи е фин дечко. Ме третира убаво, све ми кажува искрен е итн..

П.С. Немојте да пишувате ваши мислења дали вие би работеле тоа во странство, туку ме интересира само совети што да каже он на неговите за да ги премисли да му дозволат да си остане овде.. иначе неговите во странство работат тешки физички работи и он тоа ќе работи таму, не ми се јасни зошто тоа го посакуваат и за своите деца (имаат 2 деца)

Неговите родители очигледно се неспособни да створат нешто (немаат ни факултет) али греота што ги тераат и своите деца на тешки физички работи
Неќам да те разочарам ама убо ти викаат твоите. Крушата под круша паѓа...

Како што кажуеш, изгледа вмровци се неговите...

Ако се вмровци бегај од него, ќе ви се инфилтрираат во фамилија, а тој ќе остани вмровец, никогаш нема да го смениш, дури и стан и работа да му дадете, без разлика и ако има факултет.

А од Левица ако е, уште полошо, бегај од него, тие од уште полошо ситуирани фамилии се...

Вака.. ми треба совет. Родителите на мојот дечко (он 20 јас 18) живеат и работат во странство и сакаат и он да иде таму, а он и не сака поради мене (мене моите не ме пуштаат во странство освен на шетање). Зборено е со нив али џабе, имате ли некој совет како да ги премисли он да не оди?

Иначе ние (мојата фамилија) овде имаме бизнис и станови, ќе му биде убаво со нас, али неговите имаат кажувано некои коментари што не треба, да не влагам во детали, ќе кажам 2 примери.. на пример, коа го возеше наш возач, они му рекле "не си играј играчки" (скроз глуп коментар и нелогичен, као да имаш возач да е нешто лошо, не го сваќам тој менталитет) и му рекле "ако останеш, они ќе раководат со тебе" а вака пред мене фини се (најверојатно се прават само)
и му рекле као, ја многу сум трошела (ја си трошам свои пари не негови, не е нивно да коментираат тоа)

Иначе ова ми е прв дечко и го засакав и он мене, моите ми рекоа "не е он за тебе" али ја си го сакам. Моите генерално не праат проблем за него, не им е баш по кеиф ама не се ни против бидејќи е фин дечко. Ме третира убаво, све ми кажува искрен е итн..

П.С. Немојте да пишувате ваши мислења дали вие би работеле тоа во странство, туку ме интересира само совети што да каже он на неговите за да ги премисли да му дозволат да си остане овде.. иначе неговите во странство работат тешки физички работи и он тоа ќе работи таму, не ми се јасни зошто тоа го посакуваат и за своите деца (имаат 2 деца)

Неговите родители очигледно се неспособни да створат нешто (немаат ни факултет) али греота што ги тераат и своите деца на тешки физички работи

Има една книга од Марчело, насловот е "Zajedno sami". Прочитај ја.

Малеее, шо родители беа тие.
Син ми да фати богата девојка, би била пресреќна, а не па уште и да му се мешам во врската. Чудно.

туку ме интересира само совети што да каже он на неговите за да ги премисли да му дозволат да си остане овде.. иначе неговите во странство работат тешки физички работи и он тоа ќе работи таму, не ми се јасни зошто тоа го посакуваат и за своите деца (имаат 2 деца)

Он треба да им каже на неговите да олабават и да го остаат да биде со тебе доека разработи шема како да те преебе и да ти ги украде парите кои како што кажуваш, твоите родители ги имаат на претек.

Пошто он очигледно доаѓа од работлива фамилија која не се срами да работи тешка физичка работа за да дојде до пари и убав живот за разлика од тебе која си разгалена шмизла на татко кој кујзне како стигнал до тоа богатство и тие станови.

Најубаво да раскинете, тој да си се пресели у странство за чесно да си го заработи лебот а ти да си останеш у Северна Македонија да те издржава тате, да глумиш Парис Хилтон и да се возиш со личниот шофер.

И кажи им на твоите да намалат со глупите совети да си земеш коленичар и машко без свое јас кој вечито ќе ти биде слуга тебе и на татко ти, пошто лесно можеш да налеташ на мадафакер кој ќе ви ги троши парите и ќе ви го ебе мамето мамино.

Поздрав и секое добро.

Вака.. ми треба совет.

... Немојте да пишувате ваши мислења дали вие би работеле тоа во странство, туку ме интересира само совети што да каже он на неговите за да ги премисли да му дозволат да си остане овде.. иначе неговите во странство работат тешки физички работи и он тоа ќе работи таму, не ми се јасни зошто тоа го посакуваат и за своите деца (имаат 2 деца)

Неговите родители очигледно се неспособни да створат нешто (немаат ни факултет) ...
Јас би му дал совет на дечко ти, на своите родители да им го покаже твоево писание.
Како кога варам грав,
па сум пуштил на појако ринглата,
а тоа се прелива тенџерето... од ароганција.

Prvpat vaka da cueme ovde od bogatasi mislenje da baraat bas od forumov, pa I zensko, vo slucajov. :pos:

Jas mislam da kupis prsten denovive I da go zaprosis. Ako se vencate, se znae deka tuka prestanuva mesanje vo vas zivot od pobliska familija I resen problem. :D

Малеее, шо родители беа тие.
Син ми да фати богата девојка, би била пресреќна, а не па уште и да му се мешам во врската. Чудно.
Тоа со богата девојка низ нос ќе му испадне, па уште и домазет ако отиде, ќе си го упропасти цел живот :)

А за кур му е девојка што вака ги гледа неговите родители , тоа многу кажува за неа како ги гледа и другите луѓе, без факултет, па како ќе го гледа и него по извесен период.

Пренеси му на дечко ти да ти раскине со време...

Ете и ова чудо да го видиме…
Некој да тропне вакво нешто и да остане жив :facepalm:

Samo istrazi kolku bogatasi, od sportisti do razni CEO-a na razni kompanii zele nekoja bezimena sreknica, za zena, od ljubov valda, a posle odi vo druga nasoka, kolku uspesni, bogati zeni pri samiot vrv zele nekoj nepoznat, siromasen, utepan od Boga - ko decko ti, za maz.

Posle toa apliciraj go sama zaklucokot i vidi sto ve ceka koga ke porasnete.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom