ATP тенис - општа дискусија

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.607
Поени од реакции
43.441
Nikad ne sakal da e ko Rafa i Fed, sakal da e bolji od niv, i uspea vo toa. ;) ;) ;) ;)

Inace koja privilegija e ova za Kalin, kakov moment da trenira so najdobriot na site vreminja, i mozda eden od najdobrite sportisti ever.




Golem e Novak. :kruna:
 
Последно уредено:
Член од
23 јуни 2008
Мислења
1.960
Поени од реакции
1.246
Da ne dužimo, prenosimo vam reči Žo-Vilfreda Conge:

“Zašto neki ljudi mrze Đokovića? Mislim da je postojao period kada nije želeo da bude svoj. Želeo je da bude Rodžer Federer ili Rafa Nadal, a možda je trebalo da ostane svoj od početka.

Danas je svoj, potpuno iskren - iako o njemu vladaju podeljena mišljenja, zato ga mnogi i cene. Više ne radi stvari kako bi bio dobio poštovanje, već zato što to on želi. Mislim da čovek mnogo dobija kada je dosledan sebi.

U određenom periodu, želeo je da izađe iz te slike ratnika, iskusio je teške stvari u detinjstvu. Zapravo - on je ratnik! Da je tu ulogu preuzeo od starta, mislim da bi bio mnogo više cenjen i voljen, kao gladijatori”.
eve pak Dzon Mekinro sho vika

,,,O tome je pričao i legendarni teniser Džon Mekinro u emisiji na „Eurosportu, a sa njim se složio i poznati pisac i novina Nil Klark.
„Džon Mekinro je upravo bacio bombu istine. Kada su razgovarali o tome zašto sjajni Novak Đoković ne dobija podršku publike kao Federer i Nadal, rekao je: ‘On je iz Srbije’. Antisrpske predrasude postoje, ali se smatraju „prihvatljivim“ oblikom predrasuda“, napisao je na Tviteru britanski novinar.
Klark se nije tu zaustavio.
„Mislim da možemo to i da proširimo, da kažemo da se radi o antislovenskim predrasdama. Igrači iz Rusije, Belorusije i Srbije najviše ispaštaju zbog geopolitike“, iskren je Britanac.,,

Tsonga poglup komentar nema dadeno,vkluchitelno ponetochen.Djovak najgolem ,,ratnik,, ,najpriroden beshe od 2010 pa do kaj 2015 pa togash najmalku go sakaa.Od koga pochna da vnimava,da glumi,da bide korekten,ja podupravi.ama pa pak ne bivashe,togash pak sakal da bide sakan.Poslednite dve godini,dali od koga zacementira GOAT status,ne znam,se vrakja na korenite,ne e tolku bljutkav.
Tuku drugo e bitno vo vakvite muabeti i izjavi,koi shto suptilno i namenski gi plasiraat zapadnite novinari, a mufloni so mindset kako likot od reklamata pogore se nalepivaat na toj narativ kako muva
na gomno.Neli ti e chudno shto takvi napisi,dali nekoj e sakan ili nesakan ,takvi diskusii,prashanja na intervjua i presovi se postavuvaat na teniseri i teniski analiticari samo za Novak.Zoshto za nieden drug teniser ne e otvorena takva diskusija,eve Marej,Alcaraz,sega Siner,Rud,Delpo i da ne nabrojuvam.Zoshto tezata kolku e sakan ,nesakan se vodi samo za Djovak, i se plasira samo od zapadni mediumi.Zoshto vo Kina ne se debatira na taa tema,zoshto vo Indija,Rusija,tuku samo Britanija,Francija,USA.Tolku li se mutavi novinarite od Kina,Indija,Rusija,ili mozebi nema tamu novinari.Vistinata e deka ima novinari,i ne se mutavi,naprotiv.Tuku kaj niv taa teza e netochna,Djovak tamu e ,,najsakan,, i nema prostor za nebulozni temi.Lesno e i da se proveri,eve posebno popularnosta po socijalnite.Kina ,Indija,Rusija se bezmalku tretina od svetskata populacija.Tuku,imam kazano i porano,na maliot penis i vlaknata mu prechat.Na teniskiot teren im ebava majka,pa nema shto kvaka da najdat, aj bulshit tezi,djabe mu se 24 slema,ne e sakan.Batali 400 nedeli prvo mesto,zaebi site rekordi, Djovak e prost,agresiven,krshi reketi.Pa samo nie tuka kako idioti kakvi diskusii ,,neteniski,, za Djovak imame vodeno, sram da ne fati.I toa voglavnom posle sekoj negov slem,posle sekoe soboruvanje na nov rekord,posle sekoe negovo nereal o dostignuvanje.Ebati teniskite fanovi
 
  • Ми се допаѓа
Reactions: Syn
Член од
23 август 2010
Мислења
38.550
Поени од реакции
110.024
Овој не е ваљда сериозен дека ќе му го прочитам постов, кубик латиница, хаос со интерпункциски знаци, гарант трескање зелени..., ужас.
 
Последно уредено:
Член од
23 јуни 2008
Мислења
1.960
Поени од реакции
1.246
Овој не е ваљда сериозен дека ќе му го прочитам постов, кубик латиница, хаос со интерпункциски знаци, гарант трескање зелени..., ужас.
pa ochigledno si go prochital,ama , evoluirash, go menuvash stilot na povlekuvanje koga nemash argumenti.Koga vekje probuvash da evoluirash,najdobro e prvo zapishi si na hartija sho sakash da postirash,prespij,drugiot den proveri go,pa togash odluchi dali ke go postirash.Ne oti ke smenish neshto za samiot sebe,lichno ke nemash nekoj benefit,ama bar ovde na forumot nema da se primetuvash od prva kolku si tendjere.
 
Член од
19 март 2011
Мислења
12.843
Поени од реакции
14.222
Мора Калин кај Рафа во академија да оди да научи занает (дрогирање) пошо вака не ја бива
 
Член од
14 август 2010
Мислења
1.197
Поени од реакции
1.421
Типувам дека ке го помини Тием. И покрај тоа шо направил толкава пауза на овие години. Не е Тием некој играч. Во топ 100 е
 

Kajgana Shop

На врв Bottom