Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување
" го прифатиле албанскиот јазик со цел полесно да ги разбираат своите напаѓачи"
Еве што пишуваат за шкретите.
Pa da, skreti, torbesi, goranci, site se 100%makedonci i 0% albanci. Duri i sami si kazuvaat. Sto ne e jasno?

Toa sto vie pravite etnicko cistenje i preimenuvate sve i nekoj vi popusta (citaj makedonski korumpirani politicari), ne znaci deka ste vo pravo. Jasna e sostojbata na naselenie uste od tursko vreme, popisite (realni i ne dodavani brojki kako sega so stranci) si se poznati. Ne znam kogo sakate da lazete, moze samo nekoj stranec ili od istocna makedonija sto ne znae kako e.

Vo niedna drzava stavanje znaminja, intoniranje himni i sekakvi primitivizmi sto vi se trademark ne pominuvaat, samo tuka kaj vi popustame uste na glava ni se kacuvate.

Mesto da zemete da se obrazovate i da stanete malce pocivilizirani, posredeni, vie se zanimavate so belezenje teritorii ko kucinjanja sto mocaat na sekoe kjose.

Bitno da gi izbrkate makedoncite da ne ucat vo Tetovo i zname da opnete pogolemo i da ne se glea makedonskoto, toa sto nema voda za pienje i e cel grad gjubre nema gajle.

Се надеваш да добиле ама ти е кеф на целта што ја постигнале, а тоа е тотално етничко чистење на Арачиново. Еден постар Македонец остана таму, го убивте ко куче 2007ма. За нешто повеќе од 100 години Арачиново од чисто македонско село дојде до убивање на последните македонци. Секако веќе трубите дека е автохтоно шкип село од памтивек.

Најди вакви примери ова на вас да ви е правено. Потоа чуди се зашто жителите на Чашка сакаат да ви се изгради училиште во албанските села, а не да доаѓаат кај нив. Никој не сака да се тресе вратата од куќата да си отвори.
Не ми е ќеф воопшто, животот човекот за мене е најскапото нешто во универзумот, и сум таков човек што никогаш не би можел да жртвувам еден човечки живот за да го спасам целио свет. И се надевам никогаш нема да сум во таква слична ситуација. Камоли тој човек да е невин.
И не верувам дека има некој арачиновец кој вика дека биле таму од памти век, дојденци се колку што знам јас од селата од скопска гора.
Автоматски споено мислење:

Pa da, skreti, torbesi, goranci, site se 100%makedonci i 0% albanci. Duri i sami si kazuvaat. Sto ne e jasno?

Toa sto vie pravite etnicko cistenje i preimenuvate sve i nekoj vi popusta (citaj makedonski korumpirani politicari), ne znaci deka ste vo pravo. Jasna e sostojbata na naselenie uste od tursko vreme, popisite (realni i ne dodavani brojki kako sega so stranci) si se poznati. Ne znam kogo sakate da lazete, moze samo nekoj stranec ili od istocna makedonija sto ne znae kako e.

Vo niedna drzava stavanje znaminja, intoniranje himni i sekakvi primitivizmi sto vi se trademark ne pominuvaat, samo tuka kaj vi popustame uste na glava ni se kacuvate.

Mesto da zemete da se obrazovate i da stanete malce pocivilizirani, posredeni, vie se zanimavate so belezenje teritorii ko kucinjanja sto mocaat na sekoe kjose.

Bitno da gi izbrkate makedoncite da ne ucat vo Tetovo i zname da opnete pogolemo i da ne se glea makedonskoto, toa sto nema voda za pienje i e cel grad gjubre nema gajle.
Шкретите било 100 посто православни албанци, денеска се претопени кај македонците заради истата вера, ама дека биле албанци тоа ниту треба да е дебата.
Во Албанија нема шанси да забележуваш христијанин од муслиман, религијата не одигрува никаква улога. Што не е случај со Македонија, и не верувам дека тоа е наивно тукутака.

1704134804509.png

Се нивно од женски род... Ахем... Не „треба да се политизира“. :unsure:

Тагни го гомнарот @puno да види. Кој става бомба пред училиште бе? Ќе одговарате сите до еден за секој злочин што го направивте.

Правда за сите што спречуваат деца да се едуцираат во училишта!

@puno вакви соседи да ти е „кеиф“ да ги имаш, и нивните деца да каниш да ти учат со твоите деца во исто училиште. :unsure:

Последно уредено:
Нивната википедија за све поврзано околу албанците имаат различна историја од светот.
Мајка Тереза, Скендербег, Гропа, за Охрид само нивната Википедија не ги спомнуваат албанците воопшто, Матеја Матевски, ама баш све сакаат да избришат.
Ова е точно. Ама и вашата Википедија е далеку од совршена. Во ред, не е луда колку нашата, ама си има сериозни фалинки.

Шкретите било 100 посто православни албанци, денеска се претопени кај македонците заради истата вера, ама дека биле албанци тоа ниту треба да е дебата.
Ne e tacno.

Zasto zaradi istata vera ne se Torbesite pretopeni spored istava logika? Ili samo da se zbori...

Пред 2 недели сретнав еден наставник од Чашка на еден настан. Вика месец дена не го пуштам на школо, а прво одделение е. Ррешени сме сите да не ги пуштаме некои побараа и онлајн ама не се дозволи и не е решение тоа. Директорот на ДПИ е од Јаболчиште и си имаат математика партиска пред избори вика.
И чаре му викам
Оваа година ќе се изгуби од следна во Велес...

Tocno taka. Vie imate ista vera ama ne se pretopani vo shipovi. Si vikaat deka se Makedonci.

A vie i za niv vikate deka se albanci.

Znaci tezata ne ti e tocna.

Ne znam dali me razbiras jbg
Кој вика за торбешите дека се албанци?
Албанцоте немале можност ни потреба за да ги асимилираат торбешите. За разлика од вас, вие имавте и те како потреба да ги асимилирате православните албанци.
Не ми е јасно како за вас е логично дека шкретите го превземале албанскиот јазик за да се рабираат подобро со напаѓачите албанци.
И не само јазикот, туку и традициите, народните албански јадења ги превземале за да ги намамат напаѓачите албанци.

Пред 2 недели сретнав еден наставник од Чашка на еден настан. Вика месец дена не го пуштам на школо, а прво одделение е. Ррешени сме сите да не ги пуштаме некои побараа и онлајн ама не се дозволи и не е решение тоа. Директорот на ДПИ е од Јаболчиште и си имаат математика партиска пред избори вика.
И чаре му викам
Оваа година ќе се изгуби од следна во Велес...
Што од следна во Велес?

Што од следна во Велес?
Оваа ќе ја изгубат, а од следна ќе ги пратат во Велес да учат.

Една година изгубено школо не е ништо во однос на изгубен живот, живеење со страв - дали ќе се врати претепано од школо детето, секој ден и слични работи кои им се случуваат на Македонците чии деца учат со Албанци. Ова е нешто кое сите требале одамна да го направат, наместо да им се загрозува безбедноста во домот и училиштето.

Ќе патувале секој ден...ама мислам кај и да е за некоја година и ќе се преселат
Сигурно нема да се иселат заради неколку Албанчиња, таман работа. Но дека ќе изгубат многу, секако ќе изгубат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom