- Член од
- 14 август 2018
- Мислења
- 4.984
- Поени од реакции
- 11.350
Злате, мене ова со истовремен ДФ и греење, не ми го фаќа умот…Mene vaka mi sečit umot.
Neam sretnato vakvo nešto no koga bi go dobil kako proektna zadača, prvo što mi odi vo glava e:
- mora dvoreden izmenuvač
- mora kapilara specijalno za ovoj samo za DF
- mora ili dva četirikraki ventili ili eden šestokrak
- nekolku neznam kolku elekromagnetni ventili za usmeruvanje na freonot
Pri vakov defrost bi trebelo da se gree samo nadvorešniot izmenuvač, vnatrešniot mora da sobira toplina (za greenje)....
I normalno softver da te zaboli glava.
Toshibata Shorai, ovde dosta izvikana po drugi raboti očigledno odlično si ja završilo rabotata i ne čuka vo talambasi.
Da vidime kako toa će izgleda vo režija na Gree. Od se srce sakam da e uspešno, vaka će mora da go rešat problemot so previsoka modulacija (kako inače će raboti 10 h prekin), inače od ovaa funkcija nema ništo.
Ako e se ko što treba će mi stanat i mene interesni.
Автоматски споено мислење:
Ova od Panasonic e sosema drugo, tamu se koristi toplinata od kompresorot (toj se zagreva i preku 100C pri rabota) koja prigodno se sobira za da vo DF se ubaci vnatre vo prostorijata. Skapo i glomazno rešenie, ova pogore e baš baš interesno.
Освен ако нема посебен “резервоар” за топлина(како панасоник), да грееш еден ред од надворешниот изменувач, а да ладиш друг ред истовремено… ми е ван памети!
Исто како кола да ја возиш со крената рачна!
Една осовина влече, друга кочи… перформанси дно-дна.