- Член од
- 3 септември 2010
- Мислења
- 6.530
- Поени од реакции
- 9.202
Македонски Словени на мапа од професорот Георге Сотериадис од Универзитетот во Атина:
Вардарска Бановина траела од 1929 до 1941 (само 12 години) и покрај Македонија, го опфаќала речиси цело Косово и пола Јужна Србија.
Тако је. Вардарску Бановину је у срцом сваком добром бановинцу.Вардарска Бановина траела од 1929 до 1941 (само 12 години) и покрај Македонија, го опфаќала речиси цело Косово и пола Јужна Србија.
Туку, види го ова:
Прегледај го приврзокот 402384
Прегледај го приврзокот 402385
Прегледај го приврзокот 402386
Само Дуло кланот од Туркобугарите ја владееле Бугарија повеќе од еден век, додека во 803 година, не биле сменети од Крум династијата, која се смета дека била огранок на Дуло.
Но ти тоа не го гледаш, ја гледаш само Вардарска Бановина.
Уфф Бугарите почнаа да ја негираат и Словенија, изглеа ќе бараат да се преименуваат во Dravsku banovinu.
А Турските Бугари и нивниот јарем и нивното кумство се во срцето на секој благонадежен денешен „Б'лгарин“, нели?
Не ги забележа твоите Славо-Монголи?
Нормално дека Крум ми е поблизок. Ова татарско име опстанало со векови па затоа ги имавме/имаме Круме Кепески, Круме Спасовски итн. Од друга страна не познавам никој кој се вика Дрван, Прибислав, Ратимир итн.Тебе кои ти се поблиски? Овие?
Прегледај го приврзокот 402397
Или овие?
Прегледај го приврзокот 402398
Се наоѓаат во групата на Словени што значи немаат никаква врска со античките Македонци.
Зошто се срамиш од своите родоначелници од кланот Дуло и од преостанатите Славо-Монголи???Нормално дека Крум ми е поблизок. Ова татарско име опстанало со векови па затоа ги имавме/имаме Круме Кепески, Круме Спасовски итн. Од друга страна не познавам никој кој се вика Дрван, Прибислав, Ратимир итн.
Нормално дека поблизок ми е Борис кој дал заповед да се изградат првите словенски универзитети во Преслав и Охрид каде Св.Климент и останатите ја создале кирилицата.
Нормално дека поблизок ми е Самуил.
Добро сеа, не можеме сите да сме бановинци и поблизок да ни е Надрван.
Само нз во која група спаѓа Александар Македонски, во овие првите или овие вторите?
dzabe se trudis da zvucis pameten.Нормално дека Крум ми е поблизок. Ова татарско име опстанало со векови па затоа ги имавме/имаме Круме Кепески, Круме Спасовски итн. Од друга страна не познавам никој кој се вика Дрван, Прибислав, Ратимир итн.
Нормално дека поблизок ми е Борис кој дал заповед да се изградат првите словенски универзитети во Преслав и Охрид каде Св.Климент и останатите ја создале кирилицата.
Нормално дека поблизок ми е Самуил.
Добро сеа, не можеме сите да сме бановинци и поблизок да ни е Надрван.
Само нз во која група спаѓа Александар Македонски, во овие првите или овие вторите?
Автоматски споено мислење:
Се наоѓаат во групата на Словени што значи немаат никаква врска со античките Македонци.
Само не ми одговори, што врска имаат овие македонски Словени со тебе и две третини од бановината кога жителите на Скопље, Куманово, Прилеп и др. ти се класифицирани како Срби а не како македонски Словени?
dzabe se trudis da zvucis pameten.
za nas sekogas ke bides obicno gomno cija majka se ebela za 2 chereveni pred 30tina godini i cija sestra sega se dupi za 50ce u amsterdam.