drugo daj kazi koga ides kolku evriki trosis? so ogled na toa deka bitna ti e kartata so wizz od 18e cisto sumnjam deka trosis u mkd slicno da receme ko jas sto trosam ili nekoj od AUS...
За тоа колку имаш ти во Австралија и колку можиш да трошиш, мене навистина не ме интересира, а ми е и по малку досадно. Споредби со другите мене ми чинат несреќен, затоа ќе прекратам овде. Пошто пробав со зборови да ти објаснам, зошто си ја сакам Европа, како Континент и зошто не би ја заменил за ништо на овај свет, ќе пробам со слики ко Биџи, сликовито да ти објаснам
Енгелберг - Ангелска планина, <3 засекогаш.
Тебе ќе ти посакам среќа. Исконска, вистинска. Само кога таква ќе спознаеш, ќе прекинеш да споредуваш јаболка и круши и ќе се умориш од себе и она што си бил.
Човек што се фали колку пари имал и колку му е убаво, не знам дали стварнл му е тллку убаво.
Киснење на МК форум, вреѓање на секој еден што не мисли како него, понижувачки мислења за секој што не живее во АУС.
Џабе фирми или пари што ги имаш у банка, коа пак не си задоволен од себе. Желбата да докажеш дека тебе во АУС ти е најдобро на цел свет и дека секој еден што не живее во АУС се заебал, протнувајќи го како мислење во секоја тема, е тажно.
Штом си пребегал од МК уште пред 20+ години, тогаш требало да престане секоја твоја поврзаност со она што е македонско.
А веројатно ќе пребегаш и од АУС, ако осетиш дека опстанокот таму како единка то е загрозен.
Сега ќе ме навредиш и ќе пишеш коментар "heheh imam 5 firmi vo indonezija, me boli kur so ke kazes ti", а вистината е дека дремеш на МК форум, оддалечен 2 и пол дена од МК, пробувајќи да протне муабет како он е над сите.
За тоа колку имаш ти во Австралија и колку можиш да трошиш, мене навистина не ме интересира, а ми е и по малку досадно. Споредби со другите мене ми чинат несреќен, затоа ќе прекратам овде. Пошто пробав со зборови да ти објаснам, зошто си ја сакам Европа, како Континент и зошто не би ја заменил за ништо на овај свет, ќе пробам со слики ко Биџи, сликовито да ти објаснам
Енгелберг - Ангелска планина, <3 засекогаш.
Тебе ќе ти посакам среќа. Исконска, вистинска. Само кога таква ќе спознаеш, ќе прекинеш да споредуваш јаболка и круши и ќе се умориш од себе и она што си бил.
kako i sekogas koga ke te pritisnat begas kako picka, toa ti e u dusata, zatoa i kako mal te tepale, nikogas nemalo covek u tebe da zastane i da se spravi so predizvicite.
prvo iskopa nekoj post od pred 10 dena kade ja plukam EU pa ti pocna so sporedbi, kako zheneva cirih i luksenburg bile pred sidnej, kako doktori i advokati zarabotuvale nekoj smesni sumi u evropa i sto ti znam jas... potoa sporedbi so toa kolku cesti ti si mozel da ides u MKD u sporedba so nasite vo AUS i kako si mozel toa za 18 evrica u sporedba so 1000ci za tie od USA... u sekoj post sporedbi, sto e ok u sustina za na kraj koga ke vidis deka ne e bas taka da kazes sporedbi te pravat neskren. ne be druze ne e do sporedbite do mentalitetot e, ti seuste talkash i ne si se pronasol pa na moment glumis amer, svajcarec, balkanec, sipak, svasta...
i drug pat koga probuvas na nekogo slikovito da objasnis zosto sakas nesto, gledaj napravi go toa na nacin da mu e interesno na sogovornikot inace nema bash poenta. u 10 navrati ovie 2 strani ti e kazano deka ni sneg sakam ni planini me interesiraat ti od 5 sliki si stavil 4 planini i edna so kitesurfing... seriozno koja e poentata na slikickite? aj 5tata da ti ja iskomentiram... fina e peer... samo zboris so covek sto zivee u grad so 80 plazi i sto e poznat bas po vetrovito vreme, idealno bas za kitesurfing, i kaj nas toa izgleda otprilika vaka bukvalno 300 dena u godinata...
oh, i eve ti edna moja slikicka od svici... kolku da znaes drugpat sto da postiras i sto bi me zagolicalo da kazam bravo dete ova e veke nesto... planini, sneg i kamenja odamna ne me interiraat... been there done that...
Човек што се фали колку пари имал и колку му е убаво, не знам дали стварнл му е тллку убаво.
Киснење на МК форум, вреѓање на секој еден што не мисли како него, понижувачки мислења за секој што не живее во АУС.
Џабе фирми или пари што ги имаш у банка, коа пак не си задоволен од себе. Желбата да докажеш дека тебе во АУС ти е најдобро на цел свет и дека секој еден што не живее во АУС се заебал, протнувајќи го како мислење во секоја тема, е тажно.
Штом си пребегал од МК уште пред 20+ години, тогаш требало да престане секоја твоја поврзаност со она што е македонско.
А веројатно ќе пребегаш и од АУС, ако осетиш дека опстанокот таму како единка то е загрозен.
Сега ќе ме навредиш и ќе пишеш коментар "heheh imam 5 firmi vo indonezija, me boli kur so ke kazes ti", а вистината е дека дремеш на МК форум, оддалечен 2 и пол дена од МК, пробувајќи да протне муабет како он е над сите.
delumno si u pravo bas onaka kur me boli za tvoe mislenje...
ti bese likot sto so set pamet sakase MAJMUN da kupi u MKD pa koga ti kazav da proveris u prilep se naluti ko nekoja pubertetlika u pms i od togas stalno se ubacuvas u konverzacii.... kazi kako da te sfatam be seriozno?
aj toa ama si se mestis na volej bukvalno u sekoja replika... eve deckoto pogore ti e od PP, plus zivee u nekakva banana u evropa slobodno posvoj go nego i brkajte rabota... si saka on i momci, ni objasnuvase za saunite tamu...
drug pat koga ke resis da se ubacis u konverzacija citni malce kako sme dosle do tamu. jas ni se falam ni zboram premnogu za mene, vizantiecot resi da pravi sporedbi megu EU i AUS za standardi i pocna so cifri, plati, kolku go kosta karta do mkd itn... jas samo mu odgovoriv posto ocigledno poima nema sto zbori.
a za toa kako i kade jas ke si go trosam vremeto nema sto ti da mudruvas. gledaj si za tebe peer, najdi si majmun, teraj odmori u albanija pravi be so ti dusa saka, ne mi kazuvaj mene sto jas da pravam i dali treba da sum privrzan za MKD ili ne, sekako nebiten si...
Вака како лаик: Колку несоодветно оружје за close quarters combat. Aма на втор поглед се гледа дека се тим, овој со камерата е снајпер а другите од тимот се со тактички сачмарки (таман за ситуацијата). На крај снајперистот заврши работа, ми се допадна што воопшто не повикаа за предавање туку од прва го упукаа. Мислам еј, се е јасно во тој момент. Треба да се стават во опасност за да не убијат некој што веќе убил куп невини луѓе и тоа дечиња во случајов.
Автоматски споено мислење:
Делумно изгледа како офтопик, ама е поврзано со цензурата на истражувачко новинарство за терористички напади (кои не се поклопуваат во наративата на медиумите).
Сега веќе за све ќе биде Русија крива. Приказните што ги слушавме ние за северна Кореја, сега ќе ги слушаме за Русија. А све повеќе светот наликува како Балканот непосредно пред војните.
Па луѓето веќе со месеци го гледаат масакрот во Газа, поддржан од светски сили. Очигледно дека и во најмирните средини секогаш ќе има некоја доволна луда личност за да добие инспирација од тоа.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.