i na kantata so Win 7 e se super, samo laptopot so win10 ima problemi... a pred mesec + mi zaglavi epten, nekoe update dozvoliv, pa mi praeja format i nov Windows...Бриши кеш и колачиња
мислиш лааптопот што има Вин 10 има проблем, требаше Вин 7 да му стави, ама ќе се слушнам...ништо не му е, ти немаш рам да го работиш хромот изгледа.
За добро искуство со Хром ти требаат бар 12 гига рам, а за одлично искуство 16. Ако вртиш некоја антика нормално е на 7 да ти работи боље пошто тоа е некоја верзија за постари машини.мислиш лааптопот што има Вин 10 има проблем, требаше Вин 7 да му стави, ама ќе се слушнам...
Но мислам дека се паднати и многу веб сајтови за онлајн плаќања, ќе уклучам на ПЦ то да видам...
денеска 8 е стандард .... 12 е над просек .... 16 е одлично .... Затоа password manager се води резерва и на втор програм . Ако поебеш и избришеш сфе ,џабе е се ,треба да памтиш главен јузер емаил.да праиш рикавери и рисет на сите други пасворди .За добро искуство со Хром ти требаат бар 12 гига рам, а за одлично искуство 16.
некако лош е стандардов. Им продаваат лаптопи со 8 гига кои реално се неупотребливи у ова доба. Под 16 све што е не би зел никогаш.денеска 8 е стандард .... 12 е над просек .... 16 е одлично .... Затоа password manager се води резерва и на втор програм . Ако поебеш и избришеш сфе ,џабе е се ,треба да памтиш главен јузер емаил.да праиш рикавери и рисет на сите други пасворди .
хромот е срање,јаде ко програм многу . Мозила,Еџ итн се постабилизирани и не јадат многу . Додади и еддонс,ти поеба жива меморија.некако лош е стандардов. Им продаваат лаптопи со 8 гига кои реално се неупотребливи у ова доба. Под 16 све што е не би зел никогаш.
ама денес се појави проблемот, на гоогле сеарч крахираништо не му е, ти немаш рам да го работиш хромот изгледа.
ќе си направиш еден нотепад со пасворди и таму ќе си ги чуваш. Пошто ако не ги користиш ќе ги заборавиш и на крај нема да знаеш ни на мејлот да влезеш.Гомнариите се со новите работи за приватност на Хром и Гоогле, хаос е со пасвордите, посебно како за која страна... банките се најгадни, на стариот компјутер со Вин7 ми работаат, ама не знам какао да ги пребацаам на лаптопот, за да се консултираш со луѓе од банка нема шанса денес да ги добиеш на телефон..
.. а мислам дека и порано еднаш имаше проблем, па мораше тој од банката да стаи пасворд и да ми го диктираа на телефон( а само за листање трансакции користам веб сајтовите од банка, не плаќам преку банка онлајн, само преку сајтови од фирми..)
еве и банките крахираа, терминали...ќе си направиш еден нотепад со пасворди и таму ќе си ги чуваш. Пошто ако не ги користиш ќе ги заборавиш и на крај нема да знаеш ни на мејлот да влезеш.