Фан Клуб: Челзи

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Рис минимум три месеци аут со повреда...
Ако имаше во било кое време шанса сето ова да се реши со операција, огромна грешка има направено. Последниве сезони не може буквално 2-3 натпревари да изигра без да се повреди. Уште е релативно млад, ама веќе секоја нова повреда делува како последна шанса да се среди асално за да ја спаси кариерата. Вака не гледам како би играл константно цели сезони. Штета, којзнае и психички колку го измачува сето ова.

Член од
14 август 2022
Мислења
1.624
Поени од реакции
2.014
Рис минимум три месеци аут со повреда...
Ако имаше во било кое време шанса сето ова да се реши со операција, огромна грешка има направено. Последниве сезони не може буквално 2-3 натпревари да изигра без да се повреди. Уште е релативно млад, ама веќе секоја нова повреда делува како последна шанса да се среди асално за да ја спаси кариерата. Вака не гледам како би играл константно цели сезони. Штета, којзнае и психички колку го измачува сето ова.
Требаше да се продаде у Реал ако беа точни шпекулациите. И другар му Чилвел е исто свилен, а таков ми изгледа и Мело Густо. Има ноџиња ко колци за патлиџани.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.122
Поени од реакции
13.449
Многу тежок меч ни предстои против Шефилд.

Се бранат длабоко, ако не им даеме гол првите 20 минути, ќе се мачиме да пробиеме. Со тоа што Џексон му треба 5 шанси да даде гол. И освен Стелинг и Палмер нема кој друг да игра фудбал.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.083
Поени од реакции
2.026
Најверојатно ќе се врати Нкунку.

Не беше логично да се продаде Џејмс летово, никој не знаеше како ќе се одвива целава ситуација со повредите.
Сепак се работи за еден од најперспективни бекови и продукт на Челзи. Летово нели имаше операција и се очекуваше да биде добро.
Хипотетички да го продадевме на Реал за 40 мил и се беше во ред ќе беше друг муабет. Кој сака да хејта ќе најде начин.

Член од
14 август 2022
Мислења
1.624
Поени од реакции
2.014
Chelsea's opponent on Saturday, Sheffield United are the only team without an away win in the Premier League so far this season.

Интересно. :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Победи во последните 6 кола во Премиер лигата:

Челзи: 2
Манчестер Сити: 1

Нека ни ја дадат титулата уште од сега :cool: :cool: :cool: :cool:

Член од
14 август 2022
Мислења
1.624
Поени од реакции
2.014
Победи во последните 6 кола во Премиер лигата:

Челзи: 2
Манчестер Сити: 1

Нека ни ја дадат титулата уште од сега :cool: :cool: :cool: :cool:
Ја па уверен у доминација на ПЛ ја опалив 1 у 1.(n)

Сега со Њукасл у Торник туби или не туби за спас на сезоната.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ќе биде добро да се проба тука, ако не успеат да се мотивираат за една утакмица нек си ибат матер. Башка на домашен терен... мора да се проба да се искористи шансата
Автоматски споено мислење:

Јадеме ние гомна, ама вака вака..

Најдобри стрелци на Челзи во последниве години:

2020/21: Абрахам и Вернер со 12
2021/22: Лукаку со 15
2022/23: Хаверц и Стерлинг со 9

....сега за сега Џексон има 8 на 19 настапи.

Со малце среќа ќе ни стане најдобар стрелец во последниве 4 години..

(за референца, во последниве 10 години, од 2013/14 до сега само 3 пати сме имале играч со 20+ голови - Диего Коста со 21 во 2014/15, Диего Коста со 22 во 2016/17, и Хазард со 21 во 2018/19)

Последно уредено:
Член од
26 август 2008
Мислења
748
Поени од реакции
543
Ќе биде добро да се проба тука, ако не успеат да се мотивираат за една утакмица нек си ибат матер. Башка на домашен терен... мора да се проба да се искористи шансата

Јадеме ние гомна, ама вака вака..

Најдобри стрелци на Челзи во последниве години:

2020/21: Абрахам и Вернер со 12
2021/22: Лукаку со 15
2022/23: Хаверц и Стерлинг со 9

....сега за сега Џексон има 8 на 19 настапи.

Со малце среќа ќе ни стане најдобар стрелец во последниве 4 години..

(за референца, во последниве 10 години, од 2013/14 до сега само 3 пати сме имале играч со 20+ голови - Диего Коста со 21 во 2014/15, Диего Коста со 22 во 2016/17, и Хазард со 21 во 2018/19)
Оваа година не, ама од наредната Џексон би требало да биде во топ 5 стрелци во ПЛ по број на голови. Се гледа дека има квалитет само што е млад и неискуството го кине многу моменти.
Зицери 1 на 1 не смее да промашува ама и тоа ќе се среди. Плус повеќе од времето комплицира многу а тоа пак ќе кажам е од неискуство.

Ако земат некој друг напаѓач од 70+м, тогаш Џексон може да си ги спакува куферите или да си прифати клупа а на Броја секако треба куферите уште сега да му се спремни.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.083
Поени од реакции
2.026
И јас ова размислував пред некој ден Зоки само ме мрзеше да барам точни бројки.
Многу утепани бројки имаме.

Џексон можеше и боље бројки ама моментално не е за прв тим искрено да збориме.
Во иднина може ќе се среди ама прашање е дали Челзи сака да чека, затоа што како поминува време притисок ќе е се поголем, и можно е и некој отказ да лета.
Броја е катастрофа, се гледа и по негова гестикулација дека не му се игра повеќе во Челзи.

Палмер, Бадијашил и Галагер ме радуваат.
Галагер има огромен напредок од лани.
Елегантно и смирено играње на Бадијашил е задоволство за гледање. Одбрана, изнесување на топка, додавање.

Да го видиме вечер Нкунку конечно, две години од трансферот уште нема официјален настап

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.122
Поени од реакции
13.449
Џексон е донесен да се чека. Не да се бара шпиц после само една сезона. Знаеа дека е неискуен ама и дека има потенцијал. Всушност тоа и го гледаме.

Инстант гаранција за голови беше Халанд.

Јбг сите сме научени од Абрамович ера. Инстант успеси. Да не се чека ниту една сезона неуспешна. Да тој начин резултираше со многу сменети тренери, концепти но и успеси. Ама на долг рок тоа е неисплатливо финасиски. Јесте Абра го сакаше Челзи, ама со сите регулации нови, се лимитира тоа пумпање на кеш од страна на сопствениците. Абра го знаеше тоа и затоа работеше да биде Челзи само одержлив клуб, со добар профит да може да биде активен на трансфер пазарот. И вложуваше во академијата. Каква таква ене ги Рис, Рајс, Маунт, Абрахам, Тимори, Колвил и ако забраив некој се продукт на таа академија. Тоа што се англичани и се примадони тоа друг муабет.

Туку американциве почнаа поинаку. Купуја што купија. Чоро и сакато. Ама еве со Мудрик. 90 милиони. Сеуште типот неможе 60 минути да изигра. Техника нула.

Вложија тон пари во чоро и сакато.
Ај добро еве и Њукасл го направи исото. Е сега што е разликата е на сите јасно. Го купија Исак кој е бушилица. Тонали. Ливерменто и незнам уште кој. За не толкава сума колку ние што потрошивме.
Зедоа тренер кој има свој систем и му купија играчи кои нему му требаат.

А ние крпено, сечено, лепено. Сега имаме тренер опет, кој еве вика мора пак да се пазари, дека не е тоа тоа.

Потер им беше како кученце, за ништо не се бунеше. Важно после утакмица ќе кажеше тоа е фудбалот.

Проблемот во сегашниот Челзи е рекруитингот и менаџментот.

Туку утакмицава. Добри сме. Иако голот што го примивме е како вмало ние да играме. Колвил, Силва, Бадиуашиле, Диаси. Сите се испосраа, не ми е јасно еј.

Малце во навалната линија сеуште нема течна игра, многу додавања погрешни. Место на Џексон тој на од Њукасл играчот ја дава. Њукасл ништо не изигра до сега. Штета ќе биде ако загубиме ради аматеризамот на цела одбрана.

Штета за тоа од Галагер што не влезе.

Сомнителен старт над Стерлинг, јесте џуџе е ама го турнаа со раце. Требаше минимум вар ако има во купов да пуштат.

Енцо изгледа се сјеба. Со среќа нека е. Не ми е јасно со него што е сезонава. Дали е незадоволен од Поч или што кур му е .

Мада јасно му е дека во крш клуб е претворен Челзи. Расипан часовник што би рекол Мур.

Треба малце да се разгледа што е со бековиве. Сите се повредени. Не е можно ова.

Реков ја скаутинг и рекруитинг кој прави, треба да ги врати парите назад.

Член од
9 декември 2010
Мислења
607
Поени од реакции
345
Mrtvilo, neli go pusti vtoro Nkunku bi znacelo kako kapitulacija, osobeno ako prv vleze duhot, i da se ceka individualen poteg na Nkunku ili Palmer koj bi trebalo da ostane na 10.... zalno kolku bezidejno i bezvlono izgledaaat na terenot kako da dignale race od se, kontam poradi zalenjeto na luzerov po presovi deka mu e potrebna visina vo 16-ec igraat colvil-disasi na steta na kreativnosta poso leva-desna nisto ne napravija spomentative.

Член од
14 август 2022
Мислења
1.624
Поени од реакции
2.014
Челзи потроши милијарда а денес кога се игра модерен фудбал Дисаси и Колвил играат бекови.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.122
Поени од реакции
13.449
Тоа што се од мочка праени Џејмс и Чивел друга тема е.
Ама нешто сомнително е со бековите. И овој од Лион Густо имаше повреда минатата сезона сериозна. Ливерменто отиде од кај нас, и тој имаше таму повреда при што паузираше долг период. И уште еден во Брајтон што го продадавме Ламптеј, имаше деби под Лампард. Имаше повреда од декември до крајот на сезоната 2020/2021. Шлаг е Куркуреља :icon_lol:

Да ти се заплаче кога гледаш колку повредени имаме.

Според мене. Џејмс и Фофана. Тешко дека ќе го достигнат својот максимум во кариерите.
И спореди ги со Ешли Кол, Тери или Цезар пример што еднаш на 100 години беа повредени.

Свилени генерации на играчи. Со сета оваа технологија и напредок во спортот.

Така да следечи трансфер бек, некој што е склон кон повреди. Ваљда така ги сортираат.

Инаку вшише ги напикавме. Ама џабе кога Џексон голот еднаш на две утакмици го наоѓа.

Ај барем Нкукну ќе го осети Стемфорд.

Требаше да ги добиеме во регуларните 90.

Ништо не изигра Њукасл. Ги изедовме на средина. Ама џабе кога навалната линија денеска на пасење трева е пуштена .

Освен Стерлинг, типот беше изгубен случај со Потер. Ама Поч го среди.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom