Исчезнати лица

Член од
24 март 2023
Мислења
78
Поени од реакции
163
Аман со тоа ако се пронајдел Цитроенот Вања ќе била жива. Тоа е исто како да кажеш ако на Хитлер му паднело пијано на глава во второ одделение немало да има Втора светска војна. Башка што убиството на Вања ги има доведено до изгорената кола и телото на Панче.
Има сериски убијци што убиваат 10тина пати додека им се влезе во траг и што е поентата ако кажеш да го фатевте на првото убиство останатите 9 жртви ќе беа живи? Да, ќе беа, ама ај фати го.
Аууу... таман мислиш си ја прочитал и најголемата глупост на форумов, ќе се појави нов шампион.

Последно уредено:
Член од
11 декември 2023
Мислења
31
Поени од реакции
37
Аман со тоа ако се пронајдел Цитроенот Вања ќе била жива. Тоа е исто како да кажеш ако на Хитлер му паднело пијано на глава во второ одделение немало да има Втора светска војна. Башка што убиството на Вања ги има доведено до изгорената кола и телото на Панче.
Има сериски убијци што убиваат 10тина пати додека им се влезе во траг и што е поентата ако кажеш да го фатевте на првото убиство останатите 9 жртви ќе беа живи? Да, ќе беа, ама ај фати го.
Поголема глупост немам слушнато. Подобро ќути.

Член од
7 февруари 2021
Мислења
258
Поени од реакции
782
Ама вие сами не можевте и уште не можете да ги сврзете дека убиствата на 70 годишен фризер и 14 годишна девојка се поврзани. Сега лупајтге теории до следно затворање на темата.

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.437
Поени од реакции
934
глупа полициа глуп народ глупи криминалци цело опшесво глупи се сторивме
немојте со ад хоминем многу дискутирзаијате поцивилизирано
секој човек има различен впечаток и перцепција

инаку мајката некако многу ќути да негрешам душа ама некако многу притаено има нешто ,да беше некоја друга мајка од поссиромашните слоеви одма на телевијаиза ќе ја снимеа ќе плачеше ќе кукаше ко шо има и други примери и случаји .

Последно уредено:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Од ситуација каде Спасовски на прес кажа дека не било пријавено дека го нема и возилото на Панче, па затоа не го ни барале, дојдовме после 10 дена до ситуација да на Канал 5 сега каже дека усвари било пријавено дека го нема Панче и дека го нема и возилото, ама не било пријавено дека е украдено. Подобро да ќутеше и ништо дс не кажеше после првата изјава и да остане на тоа. Се посигурен сум дека на крај ќе испадне вистина и дека се возела 2-3 дена низ Скопје колата и дека била фатена на Сејф сити. Ако биде така на крај, дефинитивно системот и МВР ќе биде одговорен за убиството на Вања, односно за неспречување негово. Иначе, после месец дена скоро, според кажаното на Канал 5, сеуште се прегледуваат снимките да дознаат како девојчево било киднапирано и изнесено од влез и траекторијата по која се движеле. Овие или се толку неспособни или го јебат цел народ у мозок. Уште у прв ден требаше да знаат по камерите точно кога и на кој начин е киднапирана и изнесена од зградата.
Има ли некаде информација што се детектира сејф сити?
Од тоа што сум јас запознаен, никогаш не го купија софтверот за автоматска детекција.

Член од
7 февруари 2021
Мислења
258
Поени од реакции
782
глупа полициа глуп народ глупи криминалци цело опшесво глупи се сторивме
немојте со ад хоминем многу дискутирзаијате поцивилизирано

инаку мајката некако многу ќути да негрешам душа ама некако многу притаено има нешто ,да беше некоја друга мајка од поссиромашните слоеви одма на телевијаиза ќе ја снимеа ќе плачеше ќе кукаше ко шо има и други примери и случаји .
Полицијата беше на ниво на задачата. Експрено го реши случајот за разлика од порашени ситуации (цитирам поранешна министерка на МВР): Па не можеш убиство да скриеш...)

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.437
Поени од реакции
934
Полицијата беше на ниво на задачата. Експрено го реши случајот за разлика од порашени ситуации (цитирам поранешна министерка на МВР): Па не можеш убиство да скриеш...)
мислам дека пради притисокот на јавноста и дека се работеше за фамилија од богато влијателни луѓе и на поранешни функции се забраза постапката и се мобилизира целата полицијаи се активира за решавање и му се даде најголем приоритет ,инаку тешко дека ќе се решеше и палчо уште ќе си држеше поткасти ,на канал 5 беше прва ударна вест на телма само ,само на мрт дневнико не беше тоа ден ударна вест

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.370
Поени од реакции
6.972
Има ли некаде информација што се детектира сејф сити?
Од тоа што сум јас запознаен, никогаш не го купија софтверот за автоматска детекција.
Нашиве ништо не сум видел да кажат. У некоја од српскиве телевизии, пошто они дур беше актуела потрагата и после кога ги најдоа и фатија, имаа доста емисии и гости на темава со Вања и Панче, кажа еден дека системот кај нив и кај нас доста слично функционирал и дека и по табличката можел да регистрира возоло и да јави. Бар до толку би требало нашиов да финкционира, не се камерине ваљда само за некоја сообраќајка да се утврди.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Нашиве ништо не сум видел да кажат. У некоја од српскиве телевизии, пошто они дур беше актуела потрагата и после кога ги најдоа и фатија, имаа доста емисии и гости на темава со Вања и Панче, кажа еден дека системот кај нив и кај нас доста слично функционирал и дека и по табличката можел да регистрира возоло и да јави. Бар до толку би требало нашиов да финкционира, не се камерине ваљда само за некоја сообраќајка да се утврди.
Требаше да функционира така, но од тоа што сум запознаен не беше купен тој дел од софтверот, мислам дека не се погодија со Израелците за цената. Сепак, не сум се видел со луѓе кои работеа на ова од поодамна, можеби се сменило нешто.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.623
Поени од реакции
36.352
Мајката заедно со ќерката се хоспитализирани на некоја од скопските клиники. Имаше објава од пријатели на семејството за тоа, девојчето имало здравствен проблем.

Не, сериозно не вреди да биде отворена темава.

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.303
Поени од реакции
4.556
До 30та минута изгледав тешки глупости зборува неповрзани

Стоел Панче на Лукоил го скршил клучот и рекол не полнам гориво тука ќе одам на макпетрол. Тој шо бил со него ја вртел главата додека Панче чекал на бензиска за да не го видат на камера. Како идела нова кола он главата ја вртел у спротивна насока.

После Панче се вратил у 14h ама бил сам(и тука следуваат глупи теории па нели бил киднапиран како сам се вратил во 14h) и зошто не отишол на макпетрол и како мобилниот му го нашле ваму а не онаму
Узпат 100 прашања у минута поставува , одговара на три и продолжува со нови 100

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.922
Поени од реакции
83.168
У главно, дека убиството е нарачано и дека он ќе кажел од кого, ако набрзо полицијата не објавела. Во секој случај, валидно му е прашањето - Зошто не кажуваат со кого зборел по телефон Палчо, веднаш пред и по самиот чин на убиство?
Има и други работи.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.430
Поени од реакции
6.076
Плус го брани на таткото, дека е невин и дека го местат. И дека токму тој обезбедил снимки од локаливе кај шо се гледа цитроенот сабајлето.

newcastle

Shearer
Член од
23 декември 2014
Мислења
425
Поени од реакции
315
За таткото и јас мислам дека цело време го местат, бидејќи многу лесно може да се провери што поседува таткото и дали должи по луѓе или банки пари, плус јасно се слуша на снимката дека тој ги обезбедува доказите и се објаснува со полицијата.

Kajgana Shop

На врв Bottom