ПСИХИЧКО НАСИЛСТВО НЕ ПОСТОИ !

• Креатор на темата Креатор на темата VIKICA33
  • Време на започнување Време на започнување
тој финансиски притисок е поврзан со жените кои сакаат партнерот да биде на повисоко рамниште од нив финансиски, да биде breadwinner за да го гледаат како нивна најдобра опција затоа што жените се секогаш во потрага по најсоодветен партнер за нив, а од друга страна треба да е заштитник на семејството, не смее да покаже слабост, емоции, you have to man up, be a man, тоа тиштење во себе некаде ќе пукне. Башка ако мажот се пожали на жена што го мачи, привлечноста кај таа жена му опаѓа стопроцентно.
Е тука веќе започнуваш и со генерализациите. Не сите жени се голд дигерки. Еве за пример ќе се земам лично јас, мојот сопруг нема никаков имот на негово име, нема добра кола, нема уштедевина, јас се омажив од Љубов, да верувале или не. Се заљубив, ме привлече физички.
За вториот дел, да, тоа е точно, јас тргнувам од себе, во еден партнер, мој маж,и сопруг, сакам да најдам заштитник, да биде силен, да биде заштитник на семејството, како поинаку би ја остварил својата улога на маж?!? Да се оженам со жена и да се полезбечам ако не па:tapp:, мене маж ми треба не жена.

Не е точно, мажот е пожелно да покажува емоции, и да биде најдобар другар. Јас ако неможам се отворено да си кажам, и да се отворам пред својот маж, како да ми е најдобар другар, и да испијам кафе со него тогаш не ми е ниту потребен. Мажот смее и да плаче, тоа не го прави слабак во моите очи, баш обратно, го прави човек,:backa: го прави хуман, и емпатичен, па и да си се утешиме еден со друг, се друго би било психопатско однесување, човек кој не покажува емоции не е човек, тоа е монструм.:neetaka:Ова е мое гледиште на работите, што не значи дека секоја жена го бара истото кај потенцијалниот И маж.

Е тука веќе започнуваш и со генерализациите. Не сите жени се голд дигерки. Еве за пример ќе се земам лично јас, мојот сопруг нема никаков имот на негово име, нема добра кола, нема уштедевина, јас се омажив од Љубов, да верувале или не. Се заљубив, ме привлече физички.
За вториот дел, да, тоа е точно, јас тргнувам од себе, во еден партнер, мој маж,и сопруг, сакам да најдам заштитник, да биде силен, да биде заштитник на семејството, како поинаку би ја остварил својата улога на маж?!? Да се оженам со жена и да се полезбечам ако не па:tapp:, мене маж ми треба не жена.

Не е точно, мажот е пожелно да покажува емоции, и да биде најдобар другар. Јас ако неможам се отворено да си кажам, и да се отворам пред својот маж, како да ми е најдобар другар, и да испијам кафе со него тогаш не ми е ниту потребен. Мажот смее и да плаче, тоа не го прави слабак во моите очи, баш обратно, го прави човек,:backa: го прави хуман, и емпатичен, па и да си се утешиме еден со друг, се друго би било психопатско однесување, човек кој не покажува емоции не е човек, тоа е монструм.:neetaka:Ова е мое гледиште на работите, што не значи дека секоја жена го бара истото кај потенцијалниот И маж.

ако е ова вистина што го пишуваш тогаш браво за тебе

Драга Darling,
психичкото насилство не е видливо, ама е забележливо.
Може сериозно и трајно да те повреди или разболи.
Како што физичкото насилство ја оптоварува и душата,
така и психичкото насилство има и физички ефекти.
Психичкото насилство може да те разболи,
(несоница, болка, анксиозност, депресија...)
Некои жртви на психичко насилство
дури се обидуваат и животот да си го одземат.
1. Прочитај ми го мислењето.
2. Размисли.
3. Ако нешто не ти е јасно види 1.

Ako e tocno sto si napisala deka "mazot ti e najdobar drugar", sigurno i ti gi cita postovite...
Mozda i zaednicki profil si imate
Мојот маж не знае да чита кирилица и не разбира македонски.
не и верувај брат, лаже.
Пак ти, тугооооо :tapp:
Крлеж да беше до сега ќе се откачеше.

1. Прочитај ми го мислењето.
2. Размисли.
3. Ако нешто не ти е јасно види 1.
Велиш (цитирам): „Психичко насилство е бесмислен термин,
зборот насилство се однесува стриктно на употреба на физичка сила.“
...
Германцине си имаат термин „Psychische Gewalt“ или во превод2023-12-14 20_01_38-Greenshot.png

и не, зборот насилство, не се употребува само за физичко насилство.
...
И така може да си се расправаме до 1001 и назад,
ама животот ме научи да не се расправам со жени,
(претпоставувам дека си жена),
оти секако сте во право.

...завземање на страна и генерализирано напаѓање нинајмалку не го решава проблемот кој е подеднакво застапен и од двете страни.
...првиот чекор е направен и тоа е добро,ниедно живо суштество на планетава не е должно да трпи такви голготи и тоа треба од корен да смени.

...завземање на страна и генерализирано напаѓање нинајмалку не го решава проблемот кој е подеднакво застапен и од двете страни.
...првиот чекор е направен и тоа е добро,ниедно живо суштество на планетава не е должно да трпи такви голготи и тоа треба од корен да смени.
Za kakvi golgoti tuka pravime muabet :cautious:

Психички напад, притисок, манипулација, злоупотреба, можеби се подобра кованица од психичко насилство.
Психичко насилство е бесмислен термин, зборот насилство се однесува стриктно на употреба на физичка сила.
Не може некој психички да те истепа.

Зборот насилство се употребува веројатно за да се потенцира дека е *хронична* состојба на психичко малтретирање.

До авторот на темава: како можеше да напишеш нешто волку без осет. Се надевам дека е заебанција. Не постоело. Дај Боже да не осетиш на своја кожа. Доста е распространето, и го искусуваат и мажи и жени од своите партнери.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom