Ocajna
Domakjinka
- Член од
- 29 јануари 2007
- Мислења
- 2.174
- Поени од реакции
- 3.958
Е тука веќе започнуваш и со генерализациите. Не сите жени се голд дигерки. Еве за пример ќе се земам лично јас, мојот сопруг нема никаков имот на негово име, нема добра кола, нема уштедевина, јас се омажив од Љубов, да верувале или не. Се заљубив, ме привлече физички.тој финансиски притисок е поврзан со жените кои сакаат партнерот да биде на повисоко рамниште од нив финансиски, да биде breadwinner за да го гледаат како нивна најдобра опција затоа што жените се секогаш во потрага по најсоодветен партнер за нив, а од друга страна треба да е заштитник на семејството, не смее да покаже слабост, емоции, you have to man up, be a man, тоа тиштење во себе некаде ќе пукне. Башка ако мажот се пожали на жена што го мачи, привлечноста кај таа жена му опаѓа стопроцентно.
За вториот дел, да, тоа е точно, јас тргнувам од себе, во еден партнер, мој маж,и сопруг, сакам да најдам заштитник, да биде силен, да биде заштитник на семејството, како поинаку би ја остварил својата улога на маж?!? Да се оженам со жена и да се полезбечам ако не па

Не е точно, мажот е пожелно да покажува емоции, и да биде најдобар другар. Јас ако неможам се отворено да си кажам, и да се отворам пред својот маж, како да ми е најдобар другар, и да испијам кафе со него тогаш не ми е ниту потребен. Мажот смее и да плаче, тоа не го прави слабак во моите очи, баш обратно, го прави човек,