ПСИХИЧКО НАСИЛСТВО НЕ ПОСТОИ !

• Креатор на темата Креатор на темата VIKICA33
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе заклучам - психичко насилство не постои,
Mnogu pogresen naslov I bi te sovetuval da go smenis.
Psihicko nasilstvo postoi, I toa kako.... A toa sto go opisuvas, I za zal, potpolno si vo pravo, e "zloutoreba na psihicko nasilstvo"

Анон кај си ти бе. Инцеливе изгубија на јачина без тебе на форумов.
Скромно од твоја страна штом не се сметаш како дел од таа група.

Значи врвка работа,
ем жена ти психички те малтретира,
ем мора подарок да и купиш за роденден.
...
Фала ти друже за информацијава,
сега сум 200% сигурен дека нема по трет пат да се женам.

Психички напад, притисок, манипулација, злоупотреба, можеби се подобра кованица од психичко насилство.
Психичко насилство е бесмислен термин, зборот насилство се однесува стриктно на употреба на физичка сила.
Не може некој психички да те истепа.

Последно уредено:
...
Психичко насилство е бесмислен термин, зборот насилство се однесува стриктно на употреба на физичка сила.
Не може некој психички да те истепа.
Драга Darling,
психичкото насилство не е видливо, ама е забележливо.
Може сериозно и трајно да те повреди или разболи.
Како што физичкото насилство ја оптоварува и душата,
така и психичкото насилство има и физички ефекти.
Психичкото насилство може да те разболи,
(несоница, болка, анксиозност, депресија...)
Некои жртви на психичко насилство
дури се обидуваат и животот да си го одземат.

Драга Darling,
психичкото насилство не е видливо, ама е забележливо.
Може сериозно и трајно да те повреди или разболи.
Како што физичкото насилство ја оптоварува и душата,
така и психичкото насилство има и физички ефекти.
Психичкото насилство може да те разболи,
(несоница, болка, анксиозност, депресија...)
Некои жртви на психичко насилство
дури се обидуваат и животот да си го одземат.

не само се обидуваат туку и тоа го прават и тоа 77% од самоубиствата се мажи

не само се обидуваат туку и тоа го прават и тоа 77% од самоубиствата се мажи
Тоа само докажува колку се мажите психички послаби,и емотивно полабилни од жените.;)
А не дека се по"малтретирани".

Тоа само докажува колку се мажите психички послаби,и емотивно полабилни од жените.;)
А не дека се по"малтретирани".

хахахах знаев дека ќе се јавиш ти, која замена на тези човече страшно бетер од америка кога вика дека шири демократија со бомбардирање цивили.

хахахах знаев дека ќе се јавиш ти, која замена на тези човече страшно бетер од америка кога вика дека шири демократија со бомбардирање цивили.
Не е замена на тези, туку твоето е испревртена вистина. Во конкретниот чланак кој си го постирал, како причина за високиот процент на самоубиства кај машката популација, се наведени некој други причини, како на пример финансиски притисок од општеството , злоупотреба на супстанци, алкохолизам и зависност од наркотици, и така натака и така натака, а не психичко насилство од нивните жени и партнерки.

Епа господине кој тука извртува факти дали јас или ти. Јас иам Руско потекло. Америка си ти, јас сум Русија;):D

Последно уредено:
Не е замена на тези, туку твоето е испревртена вистина. Во конкретниот чланак кој си го постирал, како причина за високиот процент на самоубиства кај машката популација, се наведени некој други причини, како на пример финансиски притисок од општеството и така натака и така натака, а не психичко насилство од нивните жени и партнерки.

Епа господине кој тука извртува факти дали јас или ти. Јас иам Руско потекло. Америка си ти, јас сум Русија;):D

тој финансиски притисок е поврзан со жените кои сакаат партнерот да биде на повисоко рамниште од нив финансиски, да биде breadwinner за да го гледаат како нивна најдобра опција затоа што жените се секогаш во потрага по најсоодветен партнер за нив, а од друга страна треба да е заштитник на семејството, не смее да покаже слабост, емоции, you have to man up, be a man, тоа тиштење во себе некаде ќе пукне. Башка ако мажот се пожали на жена што го мачи, привлечноста кај таа жена му опаѓа стопроцентно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom