Дежурна Ординација! #2

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.726
Поени од реакции
22.711
Ревматоидниот артритис со што го лекуваш?
Само Раптен К пијам за болќи друго ништо, пиев едни многу одмна ме окочија на цело, колената ми ги деформира рацете ми останаа свиени за неполни 3 месеци останав инвалид а пред тоа возев велосипед и одев на штаќи... Сега во моментот не ми текнува како се викаа но мислам дека беа соли на злато нешто такво, тоа беше дури 2001.. Тогаш баш војната фати во болницата не ме ни примија ни рекоа право дома одење.. И од тогаш ништо.. Пиев Волтарен, диклофенак па раптен к.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.777
Поени од реакции
2.919
Само Раптен К пијам за болќи друго ништо, пиев едни многу одмна ме окочија на цело, колената ми ги деформира рацете ми останаа свиени за неполни 3 месеци останав инвалид а пред тоа возев велосипед и одев на штаќи... Сега во моментот не ми текнува како се викаа но мислам дека беа соли на злато нешто такво, тоа беше дури 2001.. Тогаш баш војната фати во болницата не ме ни примија ни рекоа право дома одење.. И од тогаш ништо.. Пиев Волтарен, диклофенак па раптен к.
1702565300604.png

Нека те измасира некој со гелов, многу е делотворен, јас неможев да се исправам од болки во грб, и ми поминаа од ова.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.726
Поени од реакции
22.711

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.777
Поени од реакции
2.919
Јас го користам Калмфлекс,тој ми го препорача матичната..
Мене никој не ми го препорача, го купив за болки ама ете се погоди и затоа јас ете го препорачувам. Немаш зијан ако го пробаш.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.042
Поени од реакции
7.707
Јас го користам Калмфлекс,тој ми го препорача матичната..
Prijatele,
Ova karafilcevo ne bi go mackal za takvi bolki kako tvoite.
Zemi neshto asolno.
Ocajnava nema da te razocara!!!
So predlogov de! :P

Inace jas koristam od Gelov ILI Infrarot Lamba!
AMA NE dvete istovremeno!!!

17025788385058631521108927724261.jpg

17025790907134411528484063746543.jpg

Последно уредено:
Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.726
Поени од реакции
22.711
Prijatele,
Ova karafilcevo ne bi go mackal za takvi bolki kako tvoite.
Zemi neshto asolno.
Ocajnava nema da te razocara!!!
So predlogov de! :P

Inace jas koristam od Gelov ILI Infrarot Lamba!
AMA NE dvete istovremeno!!!

Прегледај го приврзокот 400934

Прегледај го приврзокот 400935
Блокмакс користев, ништо и од него.. Твојот ќе го земам па ќе пробам како што е.. Понеделник или вторник ќе земам пак целосна крвна слика па може да одам да снимам рбет,можеби нешто од него ми прави проблем..

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.042
Поени од реакции
7.707
Блокмакс користев, ништо и од него.. Твојот ќе го земам па ќе пробам како што е.. Понеделник или вторник ќе земам пак целосна крвна слика па може да одам да снимам рбет,можеби нешто од него ми прави проблем..
pred da odish najdi si Infrarot Lamba!
I Probaj.
Odlicna za Preladeno, reuma, nabijano.....
1000 pati mi pomognala, Isto e odlicna i za sinusi ili glavobola od promaja ili sl.

Screenshot 2023-12-15 at 00-13-47 Sanitas SIL 16 Infrarotlampe Intensiv-Infrarotlicht zur Anwe...png

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.514
Поени од реакции
37.352
...цел месец имам болки во горниот дел на грбот
....ми минува денот баш таму дека сум потпрен на грбот баш таму боли.
...мачкањето на сите тие антиревматични кремови се на местото од каде е причината на болката, а тоа се вратните пршлени, зашто не носиш преку ден едно пола саат Шансова кравата за тие вратни пршлени?
... малку попушта но пак болката се враќа
...не спомна дека си имал можеби некој пад или удар да би се сомневале причина да биде некоја повреда земајќи во обзир дека имаш остеопороза, па да немаш некое напукнување ако си паднал,
реуматоиден артитис и остеопороза.
...остеопороза не боли, но може да биде причина за други проблеми.
... деформации на нозете и рацете не се движам
...секој со своја тежина и своја планина, ќе се крпиш колку можеш и ќе помине кризата барем за болката, но не смееш да паднеш со духот и не смееш да се плашиш, а ти уште придонесуваш со стравот, тоа е тоа без страв, ти си силно момче.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.726
Поени од реакции
22.711
...мачкањето на сите тие антиревматични кремови се на местото од каде е причината на болката, а тоа се вратните пршлени, зашто не носиш преку ден едно пола саат Шансова кравата за тие вратни пршлени?

...не спомна дека си имал можеби некој пад или удар да би се сомневале причина да биде некоја повреда земајќи во обзир дека имаш остеопороза, па да немаш некое напукнување ако си паднал,

...остеопороза не боли, но може да биде причина за други проблеми.

...секој со своја тежина и своја планина, ќе се крпиш колку можеш и ќе помине кризата барем за болката, но не смееш да паднеш со духот и не смееш да се плашиш, а ти уште придонесуваш со стравот, тоа е тоа без страв, ти си силно момче.
Кога ја движам да кажеме лопатката како да крцка и ми олекнува малку . Се чувам ептен од паѓање знам какви ми се коските кршливи,.. Многу стравови имам затоа кога ми беше најсилна болката дури кај десниот граден мускул отидов на ренген на бели дробови докторката сто пати ми рече дека се е во ред со белите дробови.. И кажав каде ме боли ми рече ќе те боли таму све е сврзено мускули, нерви итн.. Страв има во мене влезено ненормално..

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.131
Поени од реакции
13.257
Да не имал некој проблем со шилци (наслојки од калциум меѓу зглобовите) и да ги средил на некој начин (да исчезнат болките)? Вака само од одмор не поминуваат, пробав креми мачкања, топло-ладно млазови вода, местачи исто ги оправавме, ама болката сеуште ја имам. Кажано ми е дека е наследно и дека од кичмата почнува, јас моментално на стапалата само ги чувствувам болките, на двете стапала но на левото повеќе. Читав дека не може да исчезнат, само можат да се стават во мирување, па дали некој успеал на некој начин да ги стави?

Еве каде се најголеми болките кај мене на допир:
371538906_7136487809736592_7213701189354042062_n.png

А еве и каде во кои 5 точки на местач се оправаа (сите 5 точки се доста болни, левата горна е всушност од другата страна на стапалото попристапна):
405909141_735788411740066_6293824123058570443_n.jpg

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.514
Поени од реакции
37.352
Кажано ми е дека е наследно и дека од кичмата почнува,
...дали и колку временски период си испил суплементи кои покрај другото имало во состав Вит Д и калциум и дали уште пиеш?
(наслојки од калциум меѓу зглобовите)
Кажано ми е дека е наследно и дека од кичмата почнува,
...наследно во ДНКто зависи за кое претци се мисли ги имаме сите болести таму скриени кои во одредено време, по одредени создадени услови и присутен фактор ќе се појават или потенцираат.

...,,шилец од калциум" во ткивната структура е како создадено туѓо тело како клинец кој боцка и боли, ајде ќе мируваме, ок да се смират болките и што? само ли ,,ќе се стопи" причината и факторот е прусутен на негово создавање, па да видиме прво внес на тие вештачки минерали и витамини, па начин на твои стапала(рамни) или ,,криво" одење, несоодветни обувки и на крај твоја професионална работа дали стоење целодневно на нозе.

...ако сме во можност да ја ,,застанеме" малку причината, да можеме да го санираме местото и да го стопиме шилецот онака во обратен правец како се создал, а за побргу да го ,,пробиеме" шилецот со електомагнетни ли , ултразвук ли бранови како методи од физикална терапија, допирање на сите вештачки внес на суплементи, кој знае за време на коронавирусот што внес си имал и дисбаланс на хемијата во тебе, па сега шилци, е па кога ќе искомбинираме и со другите фактори, а можеби и гојазност.

...јас имав мал шилец токму на средина на табанот мислев ќе ми се подели стапалото, болка невидена до мозок, не можеш да згазнеш на нога, но јас отиднав кон потешкиот начин со таква болка, не да мирувам, туку напротив измасирано, намачкано стапалото и куцајќи пешачев онака влечејќи нога со грч од болка, до 50 м и после тоа ќе попушти и веќе добро идев, дома обавезно вежби на стапалото врти, собери прсти, кругови околу зглоб и по извесен период све повлече, за таа цел зедов од алиекспрес апаратче со електробранови као наменето за масажа и апаратче за козметика каде има ултразвук, па сето тоа во домашни услови кога има потреба си ги применувам.

...и на крај појачано внес на вода, за елиминација на све што е вишок од минерали во крвта да не се складира некаде по телото.

....шилци на стапало е честа појава и кај спортисти.

Последно уредено:
Член од
22 ноември 2018
Мислења
324
Поени од реакции
622
Да не имал некој проблем со шилци
Јас имав шилци ама на делот кај петата, така да на различни места сме имале.
Не сум бил на местачи ниту сум се мачкал со нешто туку отидов на ортопед. Снимка направивме си ги видов каде ми беа точно на петата. Многу незгодна тапа болка неможеш да одиш и слични неугодности за нормално функционирање сигурно знаеш како е.
Ја пребродив болката со купување на анатомски влошки. И со влошките се мачев малку додека пробам едни други додека не го најдам она што ми требаше.

Kajgana Shop

На врв Bottom