Орбан е обичен лакеј, и апсолутно не е корисен. Имам пријатели Унгарци који избагаа од него и запознаен сум што прави. допрва ќе се види неговата улога во уништувањето на својата држава. Но не е тој крив, крива е европската унија што му дозоволу така да се однесува.
Хаха, па да засега слабо му иде... Мислам ако работи на уништување на Унгарија, тогаш слабо му иде. Евтини енергенси, економијата не им страда, не се гушат во најбазичен криминал и силувања. Во подобра состојба се не само од соседите, туку и во рамки на врвот на ЕУ... Посебно тие западните, кои се угушија во гомна од имигранти, или гомна и имигранти... Или имигрански гомна. Нема врска де, одбере едно, одбери ги сите - точни се.
И не знам каква тиранија ја замислуваш ЕУ, ама они по устав и дефиниција се само економски сојуз. Заедничките тела на ЕУ немаат моќ ништо да диктираат на своите членки. И затоа (помеѓу другото) сите одлуку на ЕУ се носат со консенсуз од СИТЕ членки.
Не знам зошто него го спомна, тој не е ни десница ни левица.
Мора да те потсетувам за 2 поста поназад?
ОК. За клонови зборувавме и во тој контекст го спомнав Зеленски. Јас кажав Миле дека е кловн, циркуски кловн од кој само Зеленски е поголем кловн, а ти се обиде да поставиш теза дека сите десничари биле кловнови. Тезата не ти држи вода, а Миле сеуште е кловн.
Ете Миле последно го исполнил ветувањето дека Аргентина ќе се повлече од климатските договори (земањето непотребни обврски кои ја обременуваат државата). Една од првите работи му било наместо поставениот да назначи свој човек во циркузот за климатски промени.
Зеленски можда беше кловн, но руската агресија го направи политичар. Тешко дека Украина ќе победи но ќе остане во историјата како лидер кој се спротистави на поголема сила која сака све да уништи пред себе (и која ќе успее во тоа).
Епа ако ти не си озбилен тогаш ни јас не мора да бидам озбилен.
Поздрав од Зеки.