UEFA Champions League - Season 2023/24

Кој ќе освои?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 март 2018
Мислења
16.513
Поени од реакции
18.778
Патетико 2 пати го гледав сезонава со Лас Палмас и Барса и уверен сум дека ПСЖ ќе ги помине. Сосиедат не би го коментирал али со останатите од прв шешир немаат ни 1 посто шанса.
Епа то е проблемот два натпревари си изгледал и мислиш дека се ужасни.
Атлетико оваа сезона изигра ужасни три и пол натпревари севкупно, против Валенсија на прво место, тоа беше најлошиот натпревар откако е Чоло тренер, против Алмерија прошло коло, и против Лас Палмас.
Со Барселона изиграа лошо прво полувреме, второто се консолидираа.

Све друго изгазија, Чоло оваа сезона има скроз различен пристап од претходните сезони, никогаш не играле толку офанзивно и тоа ефикасни во напад, не само напаѓај и врти околу гол.

Член од
29 април 2015
Мислења
4.243
Поени од реакции
4.163
Некако многу сте сигурни за некои работи, а има повеќе од два месеци време.
И Баерн пред Флик се распаѓаше ова време, па после газеше све пред себе и освои.
Нокаут фаза е, еден лош ден и толку е, или обратно. Среќата е голем фактор според мене во вакви текми.

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.327
Поени од реакции
5.365
За сега Германија и Италија ќе имаат по плус еден преставник наредна сезона.

Германија е прва по поени и имаат 6/7 понатака
Италија е втора но имаат 7/7 понатака
Англија е трета со 5/7 понатака
Шпанија е четврта со 6/8 понатака.

Ама ова може драстично да се смени во осминафинале доколку бидат покосени неколку епики.

Исто така ако продолжат со исто темпо на поени сезонава тогаш Италија ќе ја помине Шпанија од наредна година.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.513
Поени од реакции
18.778
Шпаниските екипи оваа сезона издоминираа во двете натпреварувања, освен Севиља сите помина понатаму и тоа први во групите, се чека вечер Бетис да заокружи.
Автоматски споено мислење:

Само шо изедов лајна Виљареал прима гол стота минута :pos:
Едит : Офсајд :LOL:

Последно уредено:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
Како ќе функционираат двете екстра места во ЛШ од следната сезона?

Како што видов потврдено е "2 екстра места за двете најдобри федерации од оваа сезона"

Тоа значи дека и 5 пласираниот ќе оди, така?
Прашувам дека првично кога не беше ова концептуалзирано имаше шпекулации за вајлд карти и слично (edit: пред некој да пише, не, не сакам да има вајлд карти 'za celzi i junajted da gi geldame hehe", дури и овој концепт на 2 екстра ми е глуп и не го поддржувам, само информативно прашувам дека не ми е јасно)

Член од
14 август 2022
Мислења
1.384
Поени од реакции
1.701
Како ќе функционираат двете екстра места во ЛШ од следната сезона?

Како што видов потврдено е "2 екстра места за двете најдобри федерации од оваа сезона"

Тоа значи дека и 5 пласираниот ќе оди, така?
Прашувам дека првично кога не беше ова концептуалзирано имаше шпекулации за вајлд карти и слично (edit: пред некој да пише, не, не сакам да има вајлд карти 'za celzi i junajted da gi geldame hehe", дури и овој концепт на 2 екстра ми е глуп и не го поддржувам, само информативно прашувам дека не ми е јасно)
Ќе се рачуна само сезонскиот успех. 2те најуспешни лиги сезонава ќе имаат екстра плус место во ЛШ. Што значи и 5 пласираниот може да игра ЛШ.
Иначе и самиот формат ќе биде глуп, не верувам долго дека ќе тера...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
Ќе се рачуна само сезонскиот успех. 2те најуспешни лиги сезонава ќе имаат екстра плус место во ЛШ. Што значи и 5 пласираниот може да игра ЛШ.
Иначе и самиот формат ќе биде глуп, не верувам долго дека ќе тера...
Не знам за форматот, можда ќе биде и ок, ама глупо ми е што ќе се играат само рандом утакмици, а не секој со себе или што знам.. можда малце ќе го адаптираат.

За другово ме интересираше дали ќе биде 5 пласираниот во лигата или "најдобро пласираната екипа според УЕФА ранкинг што не е директно пласирана од таа земја", пошто како што реков тие беа шпекулациите.
Ако е 5 место е ваљда подобро наместо екипи ко Челзи да се вадат на стара слава.

Член од
14 август 2022
Мислења
1.384
Поени од реакции
1.701
Не знам за форматот, можда ќе биде и ок, ама глупо ми е што ќе се играат само рандом утакмици, а не секој со себе или што знам.. можда малце ќе го адаптираат.

За другово ме интересираше дали ќе биде 5 пласираниот во лигата или "најдобро пласираната екипа според УЕФА ранкинг што не е директно пласирана од таа земја", пошто како што реков тие беа шпекулациите.
Ако е 5 место е ваљда подобро наместо екипи ко Челзи да се вадат на стара слава.
32 екипи беа,а новиот формат ќе брои 36 екипи, тоа се 4 места плус. Франција и Холандија веќе добија место плус у ЛШ, останатите 2 места ќе ги попунат 2 лиги со најдобар остварен коефициент сезонава. Малце е глупо дури и многу до крај на сезона нема да се знае што ти носи 5место.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.556
Поени од реакции
26.285
Малце е глупо дури и многу до крај на сезона нема да се знае што ти носи 5место.
Не е чудно и глупо затоа што во 99% од случаите едниот петопласиран ќе биде од Премиер Лига а 99% вториот петолигаш ќе биде од шпанско, итаљанско, германско. Француско и Холанско скоро немаат никакви шанси или само 1%.

Член од
14 август 2022
Мислења
1.384
Поени од реакции
1.701
Не е чудно и глупо затоа што во 99% од случаите едниот петопласиран ќе биде од Премиер Лига а 99% вториот петолигаш ќе биде од шпанско, итаљанско, германско. Француско и Холанско скоро немаат никакви шанси или само 1%.
Може и да не од ПЛ. Јако тргнаа во ЛШ. :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom