ShakaZulu
" Тој Сум Бре "
- Член од
- 29 јули 2008
- Мислења
- 3.309
- Поени од реакции
- 3.697
ваљда мисли на сметката за интернет дома а пошто гарант нема дескотоп PC тој си го вика интернетот вифи хахахахКако мислиш ти плаќал за вифи?
ваљда мисли на сметката за интернет дома а пошто гарант нема дескотоп PC тој си го вика интернетот вифи хахахахКако мислиш ти плаќал за вифи?
Дали имате господине 20.000 евра,бидејќи се работи за поголема сума ако може камата да биде 5% фиксна.Ja davam pari zavereni so notarski dogovor i provizija 20% na 6 meseci.. Bujrum vo p.p.
Nema problem.. posle 6 meseci mi vrakjas 28.000e.. koga sakas i kade sakas..Дали имате господине 20.000 евра,бидејќи се работи за поголема сума ако може камата да биде 5% фиксна.
или не ги враќа, ќе кидне во странствоNema problem.. posle 6 meseci mi vrakjas 28.000e.. koga sakas i kade sakas..
20 за 21 за 1 месецNema problem.. posle 6 meseci mi vrakjas 28.000e.. koga sakas i kade sakas..
Ќе го најдат и во странство, светот е едно големо село...или не ги враќа, ќе кидне во странство
Imam lugje i u stranstvo..или не ги враќа, ќе кидне во странство
Па ти сега види, кој е поголемиот бандит...Хипотетичко прашање. Сте дале пари со нотарски договор, и ликот нема ништо на свое име, ни кола, ни куќа. Се занимава со превоз на луѓе од Македонија кон Германија, Австрија, значи, нема тука бизнис. Како би му наплатиле? Имам лик кого го тужев за $400, повеќе од инат, отколку стварно да си ги земам парите назад, зашто трошоците од тужбата беа околу 200E. Ja добив тужбата, случајот се даде на извршител, кој нема од каде да наплати.
Како би било поразлично со пари дадени на нотар? Не разбирам зошто тоа со потпис на нотар е толкав гарант дека ке си ги видите парите назад?
Само ставање под залог недвижнина од страна на тој што бара пари и тоа со нотарски договор и нема каде да бега само што ваков услов ниеден што бара пари нема да прифати.Хипотетичко прашање. Сте дале пари со нотарски договор, и ликот нема ништо на свое име, ни кола, ни куќа. Се занимава со превоз на луѓе од Македонија кон Германија, Австрија, значи, нема тука бизнис. Како би му наплатиле? Имам лик кого го тужев за $400, повеќе од инат, отколку стварно да си ги земам парите назад, зашто трошоците од тужбата беа околу 200E. Ja добив тужбата, случајот се даде на извршител, кој нема од каде да наплати.
Како би било поразлично со пари дадени на нотар? Не разбирам зошто тоа со потпис на нотар е толкав гарант дека ке си ги видите парите назад?