Не знам што да кажам искрено, многу работи се непознати за имам изграден став за заминувањето на Васоски, дали требал да остане или не.
Чим дојде повторно, тоа значи од првото негово доаѓање некои "работи" се испеглани затоа и прифати да дојде, или пак беше обострана корист за двете страни.
Ова сезона, секој што малку прати македонски фудбал знае дека ситуацијата во Вардар е катастрофална, Комити влегоа во оган и тоа е тоа, ќе учат од грешки, и ќе има грешки, од мене само респект, иако и за тоа што го прават си имаат и они корист.
Најголем проблем е што македонецот е уназадуван во фундаменталните основи генерациски, изгубено е она свое ЈАС, затоа и државата ни е тука каде што е, и затоа Вардар е тука каде што е.
Тешки времиња креираат силни луѓе, па ајде можеби е време тоа да се покаже на дело.
Не може никој да ме убеди дека не постои некој доволно финансики моќен играч у државава што сака да помогне на Вардар.
Само треба време, oдамна и Вардар не е тоа што некогаш беше, нити Скопје е градот што некогаш пленеше со својата убавина.. но секоја генерација со своја борба.
Затоа и добронамерникот за да помогне у Вардар ќе му треба многу време пред тоа да го стори, многу од вас знаат какви све игри се играа и играат зад затворени врати.
За во Вардар не треба само финансиски средства, треба многу повеќе од тоа, затоа и многу луѓе што можат да помогнат го заобиколуваат, затоа што и ризкот со Вардар е огромен.
Моментално некако и транспарентноста намали и тоа што го градевеме неколку месеци, али пак од друга страна очекувано е и тоа, па ајде да видиме времето што ќе покаже, дали за добро ќе е.