Не комуницирал тој со вонземјани. Туку уште тогаш имал уред што може да регистрира сигнали, и во исто време да ги оддели од тие што се предизвикани од фактор на земјава. Кога за прв пат добил таков вид на сигнал, мислел дека е од вознемјани. Но, погрешил! Тоа биле сепак бранови што се стварале како резултат на молњи, и атмосферски реакции дотогаш не познати за Тесла. Денес наукава го докажала тоа, и се знае дека тие сигнали СТВАРНО имале голема сличност со карактеристиките на она што денес се нарекува "глас од вселената".a sto ke kazete za toa deka velel oti komunicira so drugite svetovi t.e so vonzemjani?bas citav za toa deka napravil antena vo gradot kolorado springs vo sad so cija pomos isprakjal signali do vonzemjanite potocno do civilizacijata vo sistemot tau ceti oddalece 75 svetlosni godini.toa bilo vo 1901 g. a vonzemjanite se pojavile vo toj grad vo 1975g. po 75 g. dodeka da stignel signalot.bile videni nloa vo toj region i se veli deki tie dosle na pokana od nikola tesla
Абе за тие приказни и јас сум чул дека Цезар бил наш исто и Наполеон ама ако веруиш не знам.А јас сум чул дека имал потекло и од Македонија, од Велес или од Битола, не знам точно...
lele fala ej!!! ke napraam ja proekt od 1 stranicka taka i profesorot 1 u dnevnik,moite od skolo ke otpisat. pa super nema vise da se zamaram so skolo neli?http://mk.wikipedia.org/wiki/Никола_Тесла
Eve ti link za Nikola Tesla biografija na Mak. Sea kazi fala oti nema na nikoj da pomognam poveke. . Ne me sfakajte seriozno se zezam.