Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Само што добив повик од непознат број лице (жена) се преставува како вработена во телеком и бара лични податоци заради тоа што биле украдени истите. Не наседнувајте се мислам дури да пријавам во полиција.

Само што добив повик од непознат број лице (жена) се преставува како вработена во телеком и бара лични податоци заради тоа што биле украдени истите. Не наседнувајте се мислам дури да пријавам во полиција.
pisi im na Insta, odma ke reagiraat

Мене пред некоја вечер многу ме зезаше интернетот и нa Јутјуб не можеше некој стримови да се гледаат а некој можеа само на низок квалитет. Користам на Wi fi интернет на телефон.

Утредента се среди.

Па вака е падни стани скоро 5-6 дена (не е секој ден ама сепак нервира) и за среќа еднаш во денот.
А за јутуб ми се има случено и мене да врти видеото ама да не почнува, тоа со мозила а со друг броусер НЕ...Чудна и глупава работа

До телеком е нешто..А1 мобилен отвора исто и телекабел охрид. Не е страшно само ме интересираше дали е кај мене или општ проблем

Некој има пробано да ''извлечи'' стримови од телеком што ги пуштаат multicast до рутерот?

Некој ако може да даде инфо за поврзување на свој рутер дополнително на телеком. Ја дава како мрежа да се поврзеш ама нема интернет. Пробав од нет некои решенија подесувања неколку пати не сака. Освен обичните подесувања за кој било рутер да не треба нешто плус да се направи? Проверено е дали е во Wan порта, сменето е во DHCP, Automatic IP, пробано е DHCP frequency од aggressive во normal, незнам друго што би можело да е проблемот. Асус AX57 е рутерот

Денес приметив рутерот ми дава две Wi Fi конекции едниот го пишува како 5GHz
Имам рутер Speedport plus.

Што е разликава?

Приметив тој со 5GHz па не дава на сајтови како Speed test да влезеш.

Денес приметив рутерот ми дава две Wi Fi конекции едниот го пишува како 5GHz
Имам рутер Speedport plus.

Што е разликава?

Приметив тој со 5GHz па не дава на сајтови како Speed test да влезеш.
На 5ГХц ја дава максималнатс брзина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom