Kadaif
M.D.
- Член од
- 21 јануари 2008
- Мислења
- 6.795
- Поени од реакции
- 8.320
Значи на кола од 2020 дојде ред да и мењаат држач на мотор? Абе заставата 30 години се тркалаше по дупките и немаше вакви "дефекти" ко твоивеMene mi nema logika da dades 20k dolari za 150k km kola ako za 30k mozes da kupis nova do garancija i plus bi ti vratile danok preku firma.
Servisi se sekade skapi, i jas plakjam skapi servisi ali znaev za toa uste koa ja kupiv kolata.
Ne znam sho tolku gi kudat Audi, jas imav audi a4 2.0tdi 143ks od 2012, go cuvav do Avgust vaa godina. Nikogas na pat ne me ostavi a vozev i do mk nekolku pati(okolu 5300km u dva pravci). Go prodadiv ovaa godina samo oti ne bese euro 6 i za da go vozam treba da platam £12.50 dnevno.
Od Sep 2021 imam audi a4 2.0tdi quattro 190ks(launch edition) so skoro cela oprema(samo soncev krov nema) i sum nemal nekoi pogolemi kvarovi. AC Condenser menjav ednas, i pred mesec smenija engine mount x2 poso edniot tecese, i rear coil spring mounts(engine mount i coil spring mounts bea smeneti pod extended warranty i nisto ne plativ). Extended warranty me kosta okolu £730 za dve godini i vklucuva 1 mal, 1 golem servis, 2 god MOT i 2 god road assistance. Vekje se isplati sho plativ warranty bidejki ako gi platev engine mount and coil spring mount ke me kostase nad £3000. Nekoi ne veruvaat vo extended warranty i demek dzabe pari davanje poso u Germanija pak se plakjalo, ali ete kaj mene ne se plakja.
Eve nekoi falat mercedes kombinja, ja imam kolega sho smeni motor na skroz novo kombe, normalno mu smenija pod garancija ali izglea ne se tolku dobri ko sto gi falat.
Kaj tebe znam deka ne se problem parite taka da zemi si toa sho ti prae merak i ne misli mnogu na sto bi mozelo da bide u idnina. Gledaj u moment na kupuvanje kolata da e okej.
Автоматски споено мислење:
Дотокот на гориво е проблемот. Сега возиш зимски дизел полн со адитиви за да не мрзне и затоа колата помалку тресе. Напролет ќе се јават проблемите пак и мислам дека не е до замаецот. Стави адитив во горивото од оние Diesel injector cleaner на полн резервоар што се продаваат по бензинските и тресењето ќе исчезне. Но пак ќе се појави после 1000 километри кога ефектот на адитивот ќе ослаби. Можно е и уљето да не ти е соодветно.Не у мојов случај не го сменив филтерот бидејќи летоска менував уље и комплет филтри така да релативно нов и чист е.Само сменивме друг маф сензор,исто половен и исчистен со спреј мислам дека е специјален за маф чистење така нешто и се викаше..Сеуште се осеќа малку тресење у прва под мал гас,ама многу помалку од што беше..Се надевам дека тоа е решението..
Последно уредено: