Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Здраво дечки, сега беше монтерот, не прифати повеќе од 10см од плафон, што мислите за тоа?
Se nadevam deka izduvot e na 3 crticka maksimalno 550 m3 zasto e propusten vo opisot.Ako ima mesto baraj da odi bar 15-20 cm. Mnogu e pobitno da e baš na sredina na zidot što podaleku od bočnite zidovi. Vaka nema da se stvara toploten đep koj e preduslov za loša rabota na klimata.
Eve jas so zakačena sonda gore na klimata sega momentalno so ustalena T od 22C vo prostorot meram 27-28 C i izduv od 43 C, so ustaleno 480-500W vo 40m2 nadvor e 6C, potprosečno izoliran stan.....
Zborot mi e na plafonot daleku od klimata e potoplo 2-3 C od podot no baš nad klimata e sekogaš 5-6 C poveće, zatoa ovie preporaki.
A so mu smeta na monterot kolku ke bide od plafonot.Здраво дечки, сега беше монтерот, не прифати повеќе од 10см од плафон, што мислите за тоа?
Ne e normalno.Скоро забалежав дека нема струење од внатрешната единица (бар не се осеќа на рака) а надворешната си работи нормално 200-250 вати
Дали е достигната собната темп нз немам мерач на темп али е топло.
дали е тоа дефрост што го велите или си е нешто нормално?
Na vtora brzina e, mislam deka e 420-440m3/h, znači pomal COP. Gasot e R32, Hitachi kompresor, ednoreden izmenuvač no dosta golema e nadv. edinica, na jug e stavena ima mnogu dobar nesmetan protok, skoro 5 metri instalacija...Se nadevam deka izduvot e na 3 crticka maksimalno 550 m3 zasto e propusten vo opisot.
Spema ova doaga nekade 5,5 do 6 ,premnogu soliden COP,pa bi rekol odlicen rezultat na ramniste na Japonskite klimatizeri, pa duri i podobar.
Bravo za Haier Tundra 12btu,na R-410.
So dvoreden ili ednoreden menuvac i e nadvoresnata edinica?
Скоро забалежав дека нема струење од внатрешната единица (бар не се осеќа на рака) а надворешната си работи нормално 200-250 вати
Mozno e da se isklucila deka ja postignala temperaturata,pa si ja fatil vo vremeto koga se vklucil kompresoroti go nabivala freonot,a vnatresnata edinica uste ne duvala,poradi zstita od laden izduv.Ke se vluci ne beri gajle.Скоро забалежав дека нема струење од внатрешната единица (бар не се осеќа на рака) а надворешната си работи нормално 200-250 вати
Ти даде објаснување зошто не прифати?Здраво дечки, сега беше монтерот, не прифати повеќе од 10см од плафон, што мислите за тоа?
Бидејќи немам gree клима и не ја користам апликацијата на Gree најверојатно нема да можам да ти дадам конкретен одговор во оваа ситуација, но би можел да ти дадам потенцијални одговори.Здраво. Преку GreeApp пробувам FIRMWARE UPGRADE (бидејки има понова верзија) и секад ми вика Network request time out. Region Macedonia климите ресетирани и одново додадени на greeapp
Некој да помогне?