Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?


  • Вкупно гласачи
    697
Член од
12 март 2009
Мислења
20.030
Поени од реакции
16.118
ќе им ги продадеме нашите калаши и пиштоли што се користат за свадби, Башка Дрончињата на Славјанка..
 

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
24.027
Поени од реакции
32.054
Американците дале до знаење дека ако не почне Русија преговори со Украина до крајот на 2024. Тогаш подоцна Русија ќе има работа со многу посилна Украина. Наоружена со американско и европско оружје до коски.Добро минативе две години со оружје на С. Македонија ги вооружуваа...
Работава е да не почнеме озбилно, демек до сега не биле озбилни... Што можат да дадат од конвенционално оружје а што може да направи разлика?
- амерички тенкови од најнова генерација?
- авиони?
Нека дадат бе. Баш да видиме колку разлика ќе направи фамозната испофалена америчка воена техника. И дали и американските тенкови и авиони убаво горат.

- наведувани проектили со најголем домет?
Може само да се обидат проблеми да им направат со страдања на цивили и да се надеваат на бунт... Нема да се деси, и нема да направи разлика. Освен што на Блискиот Исток нема иранските проксија само со ирански оружја да гаѓаат, туку ќе почне да гори Израел а не само американските бази.


Сега моментот е дали блефираат, или преќутно се закануваат со неквенционално оружје. Да, никој не сака MAD но оние во САД се докажани психопати. Пошто РФ нема да попушти за вака егзистенционално прашање и не во моменто кога влоговите се дигнати оволку високо, јас искрено се надевам дека САД блефираат.
 
Член од
24 април 2008
Мислења
10.759
Поени од реакции
12.052
Американците дале до знаење дека ако не почне Русија преговори со Украина до крајот на 2024. Тогаш подоцна Русија ќе има работа со многу посилна Украина. Наоружена со американско и европско оружје до коски.Добро минативе две години со оружје на С. Македонија ги вооружуваа. Демек планот им е да го достигнат пикот до производство на муниција во САд и ЕУ а наменето за Украина.


Па дајте и тоа ќе го видиме. Русиве секако со лопати се тепаат, така да незнам што е сега ова со преговориве и тн.

НАТО помладокот неможе една дефанзивна линија да помине и против втор резервен состав да постигне успех.


Али ај Абрхамсите и Ф16ки плус муниција и ете пред Крим за три дена.
Изводливо е за западните либерал-фашисти да достигнат нови врвови во областа на военото производство, еве северенфиромистан веќе се качи на НАТО возот на воениот профитеризам од Самоков, каде што ќе произведува дронови кои ќе бидат вистинската пресвртница во украинската граѓанска војна која западните либерал-фашисти ја започнаа во 2014 година. Под пресвртница се подразбира дека ќе им помогнат на Украинците да ги насочат своите нишани кон нео-нацистичката хунта во Киев, а не кон своите руски браќа и сестри, дај Боже да стане реалност што поскоро, па да послужи како пример за целиот свет.

Се` додека постои раја која ќе трпи секакви даноци и казни, па ќе плаќа додека не ја пресушат до коска, ќе има кој да им ги полни џебовите на воено-профитерските крвожедници. Ова е суровата вистина низ цела Европа, а и северна Америка не е нешто поарна, со разликата што таму е најголемото - но не и единственото - дувло на воено-профитерските крвожедници.

Само што либерал-фашистите постојано забораваат една работа: Русија исто така има сопствена воена индустрија.

Прашањето е дали го забораваат тој факт, или се имуни на помнење на тој факт, бидејќи западњаците се познати по нивниот став дека Русија не произведува ништо.
 
Член од
20 септември 2022
Мислења
1.865
Поени од реакции
7.101
IMG_20231208_160333_704.jpg

Па нели умрен беше? :icon_lol:

We wasted time, the situation at the front for the Ukrainian Armed Forces is no longer a stalemate, it’s a loss

Ukrainian nationalist Maria Berlinskaya admits.

“Russia has overtaken Ukraine in the number of drones by several times. If the superiority continues to grow, the Ukrainian Armed Forces will have to retreat tens of kilometers in a matter of weeks,” she complains.

Она кога реалноста ќе те удри во глава. :icon_lol:

The West is tired of war: aid to Ukraine has been reduced by almost 90% - IfW

▪The volume of aid to Kyiv from Western countries decreased by 87% from August to October compared to the same period last year - from 16 to 2 billion euros. This is the lowest figure since the beginning of the war, according to data from the Institute of World Economics in Kiel (IfW).
▪Some German politicians are sounding the alarm and calling on the German government to increase support for Ukraine. The head of the Bundestag Defense Committee, Marie-Agnes Strack-Zimmermann, said that “she can understand that some are tired of the ongoing war, but Putin is counting on a constant weakening of support from the West,” so support for Ukraine cannot be weakened.

Секнува чешмата. :icon_lol:
 
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.593
Поени од реакции
36.541
Фали уште Абрамс и да се комплетира колекцијата на Кубинка. Али ќе биде и тоа за скоро. @Ne_sum_ja леопардов пресисал у руска територија.
Готово е, ја го очекувам крајот на Украина кај и да е дека ќе се случи. Темава ја читам и си велам веќе уште утре со зурли и тапани ќе влезат во Одеса и ќе вртат едно пајдушко пред статуата на Екатерина Велика.
 
Член од
29 јуни 2014
Мислења
24.874
Поени од реакции
41.079
Готово е, ја го очекувам крајот на Украина кај и да е дека ќе се случи. Темава ја читам и си велам веќе уште утре со зурли и тапани ќе влезат во Одеса и ќе вртат едно пајдушко пред статуата на Екатерина Велика.
леопардот за експозе веќе го спремаат. Го полираат сигурно моментално :icon_lol:
 
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.593
Поени од реакции
36.541
леопардот за експозе веќе го спремаат. Го полираат сигурно моментално :icon_lol:
Кога не може Херсон, ете бар Леопардот нека е некоја сатисфакција и кревање на моралот :D
 

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
24.027
Поени од реакции
32.054
Автоматски споено мислење:

Плашете се Руси... (седнете на преговарање).
Ова и америчките закани дека ќе ги наоружале Украинците „уште повеќе“. :unsure:
 

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
3.863
Поени од реакции
9.048
Интересна фаца е овој, добар извор за информации околу тие бизнисите по Украина.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom