Не гледам зошто е проблем тоа што го однел ако не знаел за убиствата, а со оглед на тајмингот изгледа и не знаел.
Tokmu toa mi bese poenta. Jas ne gledam kako pravno, vo sud, ke dokazat deka vo petok, 01.12. soferot mu pomognal na osomnicen, koga duri posle 2 dena, vo nedela 03.12. e objaveno (I toa so inicijali) koj e obvinet.
Mene ova mi lici poveke na prestava za narod I ne sum siguren kolku ke pomine na Sud...
Isto, mnogu e cudna ulogata na tatkoto koj site odnapred go osudivme. Nisto sto oficijalno kazaa, ne drzi voda.
Toa sto ubijcite rekle deka Palco im kazal, (znaci I tie ne znaat so sigurnost) ne e nikakov dokaz. Duri I toa deka navodno daval info koga ke odi na skolo, e teska glupost, posto toa e lesno dostapna informacija, I ne ti treba posebno covek za da doznaes.
Duri I neoficijalni muabeti za kockarski dolgovi padnaa vo voda, novinarite veke izvadija imotniot listovi so 2 stana na negovo ime, toa e kapital od stotici iljadi evra...
Duri I da se dokaze deka se znael so Palco I imal kontakt, nisto posebno... Ocigledno e deka I toj, pa duri I majkata, se znaele so Palco, stanot bil kupen od nego, Palco seuste imal nekoj imot tamu, znaci bile komsii, nisto ne e somnitelno da imaat konverzacija...
Osven ako tatkoto ne priznae (a ne priznava) , ili MVR ne najde nekoi konkretni poraki so Palco ili sl cvrsti dokazi, (a zasega nema informacija za takvo), mojot mozok ne saka da prifati vmesanost na tatkoto.