Исчезнати лица

Член од
14 април 2012
Мислења
32.889
Поени од реакции
67.513
Ако тогаш не знаел што се случува, зошто не пријавил од кога дознал?
Ако пријавил, зошто тогаш денес е побаран 48 часовен притвор за него?
Буквално неколку поста поназад имате дека е уапсен на влез во државата. Каде порано да пријави? Во Турското МВР? Очигледно штом дознал и во првата можност, веднаш кажал каде е Палчо. Гледаш и дека слики си постирал по пат. Зарем човек што сака да скрие некој го прави ова?

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.866
Поени од реакции
21.758
Буквално неколку поста поназад имате дека е уапсен на влез во државата. Каде порано да пријави? Во Турското МВР. Очигледно штом дознал и во првата можност, веднаш кажал каде е Палчо. Гледаш и дека слики си постирал по пат. Зарем човек што сака да скрие некој го прави ова?
не е баш така, можел одма да јави по телефон, да пише на вибер на фејсбук итн .. има милион начини да контактира уште во првиот момент кога дознал, па дури и да контактира со турската полиција.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.856
Поени од реакции
116.078
Кога ќе одиш в продавница, и велиш фала на продавачката оти ти продала нешто? Тоа му е работа бе. Да не заборавивте дека им избега пред 3 дена лицето Љ П.
Другар, споредуваш две сосема различни ситуации иако знам дека фиктивно ти е кажано за да доловиш. Продавачката дали ми кажала фала, добар ден, мрш или јади гомна, ама баш ништо нема да ми смени во животот, може да се испцуеме само и тоа е тоа, ама у случајов со Вања секунда каснење ќе значело поголема шанса Палчо никогаш да не биде најден, затоа и напишав секоја чест за реакцијата на МВР. Не е само апсењето на киднаперите и распишувањето потерница за Палчо, него и самиот тек на истрагата, тоа што не им ликна некоја круцијална информација што често знае да се деси кај нас, баш онака професионално одработено и секоја чест за тоа.

Еве на пример да им избегаше Палчо и да не го најдеа никогаш, се кладам дека прв ќе викаше дека овие се неспособни, за кур не ги бива и слично. Напишав секоја чест највеќе од аспект на семејството на Вања, барем тој некој промил утеха што ќе го добијат со апсењето на виновниците. А верувај, многу поголем бес и гнев ќе имаа сите доколку не го најдеа акрепов, иако ништо нема да ја врати Вања на овој свет.

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.798
Поени од реакции
8.544
Партија како партија, нема некоја разлика со останатите партии. Единствена разлика е што лидерите на другите партии не се погодиле ниско интелигентни психопати како овој Палчо, па да прават вакви дебилни валкани работи.

Еве, видија ја оваа, на пример, што рецитира нарачани хвалоспеви за фирерот на некоја нивна секташка сеанса. Јас се кладам дека ако Заев ѝ рече оди разнесисе во автобус, без двоумење ќе го направи тоа.

Во сите партии има луѓе кои се далеку под-просечен интелект и се на ниво на добиток, кај некој далеку повеќе, кај некој помалку. Али Палчо си праваше секта активно, изгледај некоја емисија на палчо и ќе видиш со што им го полнеше мозокот на луѓето и како активно ги третираше како стока и глупави и како само он знаел која е вистината.

Он користеше чисти техники за оформување на секта, наоѓаше полабилни личности, им делеше некакви титули и сите му беа "блиски соработници" "најдобри пријатели" , плус цело време се поставуваше себеси како недвосмислениот извор на целата вистина и ги напаѓаше сите други и тоа директно со навреди.

Прашај кој било од последниве година, година и пол од помалите партии и организации, а и од непомалите како Левица и ДПНЕ и ќе ти кажат колкав замав земаше. Буквално неговата секта на сите страни одеше и регрутираше нови членови, како религиозна група беа. Тие што беа доволно големи го игнорираа дека немаа како да го нападнат зошто неговата секта само тоа го сфаќаше како ете уште едни лажливци ни го напаѓаат пророкот. Другите помали кои беа интелигентни и го прочитаа се караа со него, и за крај тие поглупавите пробуваа да соработуваат со него.

Последно уредено:
Член од
1 јули 2012
Мислења
2.431
Поени од реакции
7.134
Ќе се дознае дали имал поима или не овој што го возел во Труција. Не би ме изненадило да не знаел, зошто во периодот кога го зема од Белград и го носи за Турција, се уште не се ни знаат јавно осомничените, односно не се ни знае дека девојчето е киднапирано. Првите приведувања се петок навечер или сабота сабајле (петок мислам беше). Како и да е, овој што го носел е најзаслужен за тоа што е толку брзо лоциран и фатен. Он ги дава информациите каде, што, како прави Палчо во Турција, па така и толу брзо го лоцираат. Бар според информациите на Телма.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.442
Поени од реакции
8.163
Буквално неколку поста поназад имате дека е уапсен на влез во државата. Каде порано да пријави? Во Турското МВР? Очигледно штом дознал и во првата можност, веднаш кажал каде е Палчо. Гледаш и дека слики си постирал по пат. Зарем човек што сака да скрие некој го прави ова?
Abe kako ne vi zdosadi da treskate glupisti be.
Mislam deka i mrtvite razbraja za slucajov a ne pa toj Strumicanecot !

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.448
Поени од реакции
35.147
Za ova da go mislish treba da si bil dva dena vo koma.
Не пратам вести и само чат пат ве читам овде... Технички значајно е за случајов Палчо кого го заебал да го вози до Србија/Турција?

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.442
Поени од реакции
8.163
Не пратам вести и само чат пат ве читам овде... Технички значајно е за случајов Палчо кого го заебал да го вози до Србија/Турција?
Nishto ne e znacanjo i e lesno svatlivo. Advokator ne znael, zatoa shto ne beshe dotogas objaveno.

Strumicanecot znael tocno kogo vozi i zoshto vozi. A toa shto staval sliki na Internet kazhuva deka pripajga na tie 70% shto zhiveat vo MK i se zasluzhni za niskoto nivo na IQ vo drzhavava

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Веројатно е значајно за да биде фатен и екстрадиран.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.379
Поени од реакции
30.806
Za empatija i nekakvi covecki vrednosti i da ne zborime.
Посебно може да се забележи садистичката жичка во срцето на секој македонец, што фантазира садистички сценарија со убијците(не само смртна казна) во кои тие се главна улога на мачител/џелат.

Јас сум сигурна ако се расчешла онлајн историјата на било кој од осомничениве ќе забележите ист тип на коментари како неколку на темава.

Член од
19 март 2021
Мислења
25
Поени од реакции
198
Дур и да немал поим во моментот кога го возел, секако во неделата дознава.
Да може да пријави на било кој начин преку тел во МВР во соработка со турското министерство.
Два дена молчел, пропеал дур од кога е уапсен на граница, да е имало некаква соработка ќе спомнеа нешто, за џабе не е притворен.
Ако се утврди 100% дека нема гукнато два дена, би го судел го сите други.
Секта

Член од
7 февруари 2021
Мислења
295
Поени од реакции
859
Сликата од Стефан во Турција е објавена во недела 10:45. Не знам кога се првите приведувања ама јавноста за Палчо слушна недела вечерта што значи можно е Стефан да немал појма дека вози убиец.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.889
Поени од реакции
67.513
Abe kako ne vi zdosadi da treskate glupisti be.
Mislam deka i mrtvite razbraja za slucajov a ne pa toj Strumicanecot !
Aj затоа што си упатен, одговори на овие 2 прашања.
1. Кој ден е возен од Србија во Турција?
2. Кој ден се обелодени дека Палчо е главниот осомничен?

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.523
Поени од реакции
9.393
Citam za clenstvovo vo partijava bile vakvi takvi, jas mislam deka poveketo se normalni cesni luge sto se nezadovolni od od opstata politicka situacija kaj nas , od drugite partii i od odnosit na svetskite moknici kon MKD. Tie ne ni bile svesni so kakov ludak imaat rabota.
Sakav denovive da napisam edna komicna situacija na koja ne mozam a da ne se iznasmeam ama temava ne bas za smeenje pa ne pisav, ali sega ke ja spomnam.
Imam eden prijatel I pred nekoe vreme mi vika “ Jas ne sum po politickive partii ama ovie od Desna/ Treta ( ne se ni sekavam kako gi narece) mi gledaat vo red I duri i jas zaclenav i se aktiviram “. Posle nastanov celo vreme mi se vraka toa vo glata i smesno mi e, tolku vreme sedel nastrana od partiive I sega bas tamu se zakacil.
Bilo kako , koga pocnaa da gi apsat pojma nemase, mu pustam link i vo stil na zaebancija mu vikam “ Abe pola partija vi e pozatvorija, da ne dojdat I po tebe. Eve videte sami sto mi vrati:

Attachments

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom