Политички случувања во Израел

Член од
30 октомври 2022
Мислења
444
Поени од реакции
1.271
Како тоа ти си замислуваш Европа туку така ќе стане муслиманска...
Пред некоја година го објаснив ова за ЕУ, па еве за тебе пак:
Доколку би земал во предвид повеќе фактори, можеби ќе увидиш, дека сите држави тонат во државни долгови и повеќе нема простор истиов систем да функционира како претходни децении. Самата елита јавно изјави мора да се сруши системов, нов ќе прават.
За политичарите и елитата да си спаси дупето (капиталот и моќта) намерно дозволуваат имигранти од најниските слоеви, од најутепаните држави слободно да влегуваат. Народ ќе почне да му кркорат цревата и ќе излезе на улица. Во такви моменти, се знае дека врз имигрантите ќе сакаат да се истурат. Кризата, односно тој намерно предизвикан хаос, контролирано насочен револт од слепите верници, лесно ќе биде искористен и повторно по милионити пат елитата да профитира.

Ти тоа што Израел го гледаш и го сметаш ко некоја независна држава, а народот кој е преселен таму, го поистоветуваш со Евреите, ти е основен проблем.
Самите Евреи ти кажуваат не им треба нив посебна држава, кога се низ цела планета. Еден лик пред многу години напишал интересна книга:
"International jew" by henry ford

Врска Катар и С. А, штом сметаш дека се моќни и независни држави, доволно говори дека поима немаш што и како функционира светот, глобализацијата, така да џабе ќе ти се објаснува.
Во Катар ја имаш најголемата Америчка воена база за тој регион, а лидери на хамасовците се без проблем си седат во Катар, па можеби затоа ги сметаш Катар за моќна држава :D

Ова со Сорос не знам ни зашто го спомна, ама претпоставувам дека следен муабет ќе ти за мојата фолија. Класика, иако се по ред се остварува :pos:

Чичко Сорос, по распадот на СФРЈ, решил да ризикува, па на МКД и обезбедил 25 милиони долари, плус поддршка на финансиските пазари. Човекот го интересира профит, К го боли за се друго.
Да познати ми се тие приказни,некои тврдат дека дури и Бин Ладен бил хазар!?:cautious:Истово размислување го имав и јас.И стварно евреите,хазарите,ционистите како сакаш наречи ги се заслужни за ширење на атеизмот на сметка на Христијанството општо на западот,затоа шо атеистот полесно прифаќа либерални идеи а со тоа е и полесен за манипулација.Ако не беше христијанството ние сега ќе бевме кабриолети и не само ние.Арно ама со тоа несакајки им направија огромна услуга на муслиманите.Колку за пример,градоначалник на Лондон е Sadiq Khan.Премиер на Англија е Rushi Sanak.Ај погоди шо им е заедничко на двајцава?Или и тие се тајни соработници на ционистиве???Пред наши очи религијава на мирот ја презема Европа ,а ти и компанија упрно мислите дека тоа е ционистичко масло?Стварно не ја гледам логикава.Тоа е исто ко да ми кажиш дека животен сон на Рахела е Македонија да стане шеријат!?Секогаш биди претпазлив,гледај ги работите без емоции туку со логика.Има многу перални на мозоци не е само ционистичката!И не заборавај на иста страна сме, чисто прочитај го мислењето на другиот и размисли.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.250
Поени од реакции
7.608
не заборавај на иста страна сме, чисто прочитај го мислењето на другиот и размисли.
Нормално дека ти го читам мислењето, затоа и ти реплицирам. Ти тврдиш дека муслиманите се моќните и тие тоа намерно и го прават на Европа. Вистината, односно реалноста не е таа, ти објаснав со неколку примери. На темава имам и споделено ставови од пред неколку децении, од одредени личности, кои најавуваат дека муслиманството ќе би искористено, злоупотребено за хаос во Европа.
Значи ти пробај размисли што јас кажувам, а што ти.

Тоа со премиери и градоначалници, за да ти е појасно, земи ја Македонија за пример, каде сите што се поставени на власт, се слуги, соработници на одредена група, па иако се Македонци, работат против Македонецот. Така да Кан и Руши Суши, само следат наредби и профит ги интересира, а наредбите биди сигурен не доаѓаат од Катар, С.А или па Индија.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.726
Поени од реакции
39.515

Претажно видео за детево на кое Израелските чувари му ги скршиле двете раце додека бил во Израелски затвор. :(

Еве видео кога го пуштаат може да се види точниот момент кога му ги кршат. :(

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.490
Поени од реакции
33.638
Продолжува. Сега во Јужна Газа.
Очигледно е дека нема да застанат до конечно етничко чистење.

ISRAEL KNEW: “Hamas followed the blueprint with shocking precision.”

“Israeli officials obtained Hamas’s battle plan for the Oct. 7 terrorist attack more than a year before it happened, documents, emails and interviews show. But Israeli military and intelligence officials dismissed the plan as aspirational, considering it too difficult for Hamas to carry out.

The approximately 40-page document, which the Israeli authorities code-named “Jericho Wall,” outlined, point by point, exactly the kind of devastating invasion that led to the deaths of about 1,200 people.

The translated document, which was reviewed by The New York Times, did not set a date for the attack, but described a methodical assault designed to overwhelm the fortifications around the Gaza Strip, take over Israeli cities and storm key military bases, including a division headquarters.

Hamas followed the blueprint with shocking precision. The document called for a barrage of rockets at the outset of the attack, drones to knock out the security cameras and automated machine guns along the border, and gunmen to pour into Israel en masse in paragliders, on motorcycles and on foot — all of which happened on Oct. 7.”

Автоматски споено мислење:

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.490
Поени од реакции
33.638
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.726
Поени од реакции
39.515
Ванлок исто како куклава што е убиена?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.490
Поени од реакции
33.638
Ванлок исто како куклава што е убиена?

Не знам за куклата ама знам дека илјадници деца и бебиња дефакто се убиени и сеуште ги убиваат.

Туку кажи ми ти, што треба докаже таа една кукла? Дека Израел не убиваат деца?
Не ги гледаше снимките со мртви распарчени деца? Не ги гледаше тие пар постови погоре со снајпер како убива две деца? Јас само имам објавено десетици снимки, од стотици што ги имам видено и немало потреба да ги постирам.

Интересно е како овие глупости со кукла ти оставаат впечаток, ама не и реалноста.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.726
Поени од реакции
39.515
Не знам за куклата ама знам дека илјадници деца и бебиња дефакто се убиени и сеуште ги убиваат.

Туку кажи ми ти, што треба докаже таа една кукла? Дека Израел не убиваат деца?
Не ги гледаше снимките со мртви распарчени деца? Не ги гледаше тие пар постови погоре со снајпер како убива две деца? Јас само имам објавено десетици снимки, од стотици што ги имам видено и немало потреба да ги постирам.

Интересно е како овие глупости со кукла ти оставаат впечаток, ама не и реалноста.
Имам и предходно кажано, жал ми е само за невините деца што гинат од двете страни, но не и за оние кои ги корисат истите тие деца за пропаганда, и кои подоцна ќе ги учат дека треба да убиваат христијани и евреи.

Имаше една снимка од еден тинејџер качен на едни контејнери, фрлаше бомби веројатно кон Израелски војници, а доле другарите, медицински лица и новинари го гледаа и чекаа, па си испи куршум во нога и почна да плаче. Тек тогаш се стрчаа овие што го гледаа од доле да го спасуваат, па уклучија камерите да снимаат, медицинските лица одма почнаа да го преврзуваат. Прашање, зошто не пробаа да го спречат да фрла бомби и да биде повреден од куршум, или можда им одговараше за пропагандата на невини жртви да ја шират на Твитер. Требаше и за овој да ми е жал? Така и со децава, жално е што гинат, ама не знам предтоа што имаа направено, затоа што се искористени од Хамас за борба против евреите, и кога ќе загинат така како што загинаа од снајпер, ги користат за пропаганда.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.490
Поени од реакции
33.638
Поентата тука е дека дозволуваш да те замајаваат со вакви глупости. Мислев дека доволно едукативно беше за сите она со „инфуленсерот“, ама очигледно не е така.

Гледај, таму живее скоро 3 милиони прост и необразован народ. И сите имаат мобилни телефони со камери. Дури и без влијание (какво секако има) во тие 3 милиони прост и необразован народ секогаш ќе се најде некој да биде корисен идиот за Евреите и без да сака... Нејсе. Тоа што ти и јас и секој овде треба да го разбере - е дека онаму дефакто убиваат деца. Точка. Убиваат деца, не кукли. Ционистите го прават за да ги убедат да избегаат од Газа, за да направат етничко чистење. И потоа тие трауматизирани и ментално болни фанатици ќе завршат во Европа... И немој да мислиш дека ние сме безбедни од тоа пошто не сме во ЕУ. Не, ене ги во Албанија веќе прават прифатни населби - не кампови - туку населби.

Размисли повеќе.
Не си од тие глупите ама во овој случај не си подесил приоритетите како што треба и дозволуваш да те влечат за нос демек „ние сме против мислиманите“. Пошто нашиот приоритет се македонските интереси а тие дефакто не се поклопуваат со цинистичките/израелските интереси, и секако не со американските интереси (чиј интерес е УЧК да ни држат на грб како сатрапи). Тоа е суштината и не е тешка за разбирање но само ако малку застанеш да размислиш.

Имаше една снимка од еден тинејџер качен на едни контејнери, фрлаше бомби веројатно кон Израелски војници, а доле другарите, медицински лица и новинари го гледаа и чекаа, па си испи куршум во нога и почна да плаче. Тек тогаш се стрчаа овие што го гледаа од доле да го спасуваат, па уклучија камерите да снимаат, медицинските лица одма почнаа да го преврзуваат. Прашање, зошто не пробаа да го спречат да фрла бомби и да биде повреден од куршум, или можда им одговараше за пропагандата на невини жртви да ја шират на Твитер. Требаше и за овој да ми е жал? Така и со децава, жално е што гинат, ама не знам предтоа што имаа направено, затоа што се искористени од Хамас за борба против евреите, и кога ќе загинат така како што загинаа од снајпер, ги користат за пропаганда.
Јас ја објавив таа снимка, или го заборави тоа?
Исто како што јас неколку постови погоре ги објавив и снимките со децава како ги убива снајпер... Првата снимка беше со момче, не со дете и моронот дефакто маваше со камења (веројатно врз израелски војници) - значи донекаде ајде оправдано со го испи. FAFO. Посебено пошто снајперот го погоди во нога како предупредување. Но вторава снимка?? Деца под 10 години, ладнокрвно убиени со пукање во гради. Двете наеднаш со еден шаржер... Епа друже, препознај психопатство таму каде што го има. Муабет си правиме, можеме ваљда да си дозволиме да бидеме објективни.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
444
Поени од реакции
1.271
Imase eden ekspert kazano deka London vekje nema da ima hristijan za gradonacalnik..
Натака одат работите.Лондон стана Лондонистан а ние Nordmazedonien.Предавници и платеници и кај нас и на запад.Многу либерализам не е на арно,се губи чуството на припадност и се развива индивидуализмот или во превод мене да ми е убо да се наполнам со пари ме боли стапот за сонародниците.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.490
Поени од реакции
33.638
Проблемот со реалноста, е тоа што таа некогаш е почудовишна и од нашите најлоши претстави за неа... И навистина кога ни сме виделе како изгледаат мртви деца и бебиња во ригор мортис? Колку е лесно тоа да го наречеш „кукла“? И што менува како нам ни изгледа тоа, кога онаму илјадници и илјадници цивили гинат а огормен дел од нив се деца?

Како треба да изгледа распарчено бебе само што извадено од урнатините?
Ги мразам видеава, но секој треба да ги види: За да разбере што поддржува.

18+

(мора да се отвори со логиран акаунт на твитер, инаку системот кажува дека твитот не постои)

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom