Да познати ми се тие приказни,некои тврдат дека дури и Бин Ладен бил хазар!?Истово размислување го имав и јас.И стварно евреите,хазарите,ционистите како сакаш наречи ги се заслужни за ширење на атеизмот на сметка на Христијанството општо на западот,затоа шо атеистот полесно прифаќа либерални идеи а со тоа е и полесен за манипулација.Ако не беше христијанството ние сега ќе бевме кабриолети и не само ние.Арно ама со тоа несакајки им направија огромна услуга на муслиманите.Колку за пример,градоначалник на Лондон е Sadiq Khan.Премиер на Англија е Rushi Sanak.Ај погоди шо им е заедничко на двајцава?Или и тие се тајни соработници на ционистиве???Пред наши очи религијава на мирот ја презема Европа ,а ти и компанија упрно мислите дека тоа е ционистичко масло?Стварно не ја гледам логикава.Тоа е исто ко да ми кажиш дека животен сон на Рахела е Македонија да стане шеријат!?Секогаш биди претпазлив,гледај ги работите без емоции туку со логика.Има многу перални на мозоци не е само ционистичката!И не заборавај на иста страна сме, чисто прочитај го мислењето на другиот и размисли.Како тоа ти си замислуваш Европа туку така ќе стане муслиманска...
Пред некоја година го објаснив ова за ЕУ, па еве за тебе пак:
Доколку би земал во предвид повеќе фактори, можеби ќе увидиш, дека сите држави тонат во државни долгови и повеќе нема простор истиов систем да функционира како претходни децении. Самата елита јавно изјави мора да се сруши системов, нов ќе прават.
За политичарите и елитата да си спаси дупето (капиталот и моќта) намерно дозволуваат имигранти од најниските слоеви, од најутепаните држави слободно да влегуваат. Народ ќе почне да му кркорат цревата и ќе излезе на улица. Во такви моменти, се знае дека врз имигрантите ќе сакаат да се истурат. Кризата, односно тој намерно предизвикан хаос, контролирано насочен револт од слепите верници, лесно ќе биде искористен и повторно по милионити пат елитата да профитира.
Ти тоа што Израел го гледаш и го сметаш ко некоја независна држава, а народот кој е преселен таму, го поистоветуваш со Евреите, ти е основен проблем.
Самите Евреи ти кажуваат не им треба нив посебна држава, кога се низ цела планета. Еден лик пред многу години напишал интересна книга:
"International jew" by henry ford
Врска Катар и С. А, штом сметаш дека се моќни и независни држави, доволно говори дека поима немаш што и како функционира светот, глобализацијата, така да џабе ќе ти се објаснува.
Во Катар ја имаш најголемата Америчка воена база за тој регион, а лидери на хамасовците се без проблем си седат во Катар, па можеби затоа ги сметаш Катар за моќна држава
Ова со Сорос не знам ни зашто го спомна, ама претпоставувам дека следен муабет ќе ти за мојата фолија. Класика, иако се по ред се остварува
Чичко Сорос, по распадот на СФРЈ, решил да ризикува, па на МКД и обезбедил 25 милиони долари, плус поддршка на финансиските пазари. Човекот го интересира профит, К го боли за се друго.
Нормално дека ти го читам мислењето, затоа и ти реплицирам. Ти тврдиш дека муслиманите се моќните и тие тоа намерно и го прават на Европа. Вистината, односно реалноста не е таа, ти објаснав со неколку примери. На темава имам и споделено ставови од пред неколку децении, од одредени личности, кои најавуваат дека муслиманството ќе би искористено, злоупотребено за хаос во Европа.не заборавај на иста страна сме, чисто прочитај го мислењето на другиот и размисли.
Ванлок исто како куклава што е убиена?Borrell: It makes no sense to provide humanitarian aid to someone who will be killed the next day
Josep Borrell, the EU's diplomatic coordinator, stated that "it is useless to provide humanitarian aid to those who will be killed tomorrow" Borrell told the media accompanied by the foreign ministers of Spain and Jordan: "We must alleviate the suffering of civilians, and for this we need to...www.txtreport.com
Не знам за куклата ама знам дека илјадници деца и бебиња дефакто се убиени и сеуште ги убиваат.Ванлок исто како куклава што е убиена?
Имам и предходно кажано, жал ми е само за невините деца што гинат од двете страни, но не и за оние кои ги корисат истите тие деца за пропаганда, и кои подоцна ќе ги учат дека треба да убиваат христијани и евреи.Не знам за куклата ама знам дека илјадници деца и бебиња дефакто се убиени и сеуште ги убиваат.
Туку кажи ми ти, што треба докаже таа една кукла? Дека Израел не убиваат деца?
Не ги гледаше снимките со мртви распарчени деца? Не ги гледаше тие пар постови погоре со снајпер како убива две деца? Јас само имам објавено десетици снимки, од стотици што ги имам видено и немало потреба да ги постирам.
Интересно е како овие глупости со кукла ти оставаат впечаток, ама не и реалноста.
Јас ја објавив таа снимка, или го заборави тоа?Имаше една снимка од еден тинејџер качен на едни контејнери, фрлашебомбиверојатно кон Израелски војници, а доле другарите, медицински лица и новинари го гледаа и чекаа, па си испи куршум во нога и почна да плаче. Тек тогаш се стрчаа овие што го гледаа од доле да го спасуваат, па уклучија камерите да снимаат, медицинските лица одма почнаа да го преврзуваат. Прашање, зошто не пробаа да го спречат да фрла бомби и да биде повреден од куршум, или можда им одговараше за пропагандата на невини жртви да ја шират на Твитер. Требаше и за овој да ми е жал? Така и со децава, жално е што гинат, ама не знам предтоа што имаа направено, затоа што се искористени од Хамас за борба против евреите, и кога ќе загинат така како што загинаа од снајпер, ги користат за пропаганда.
Натака одат работите.Лондон стана Лондонистан а ние Nordmazedonien.Предавници и платеници и кај нас и на запад.Многу либерализам не е на арно,се губи чуството на припадност и се развива индивидуализмот или во превод мене да ми е убо да се наполнам со пари ме боли стапот за сонародниците.Imase eden ekspert kazano deka London vekje nema da ima hristijan za gradonacalnik..