Подемот на крајната десница во Европа

Член од
30 јануари 2014
Мислења
864
Поени од реакции
564
Nema smisls so tebe da se rasprava imaš kaša vo glavata. Teorija na zaveri, izvrtuvanje na fakti, pogrešno povrzuvanje na rabotite, rasizam, i šo bi se reklo na angliski cherrypicking, biranje samo na toa što ti odgovara. Ima mn kako tebe, segde vo svetot, vo toa e problemot. Ke naprajte belja , toa e izgleda neminovno, a nekoj ke ve iskoristi a mnogumina džabe ke ja zagubat glavata

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.725
Поени од реакции
33.970
Каков расизам, јас само не сакам да уништуваат европска култура и идентитет. Не сакам да ги уништат европските држави. Не сакам во Европа вештачки да прават криза со наталитет и масовно да населуваат други етноси со различна култура... Зарем тоа е „расизам“? Не, туку тоа е здрав разум а обвинението „расизам“ е измисено за таквите како тебе да ги убедат да легнат на брашно: Никој мене нема да ме искористи и да ме убеди да си ја сјебам културата и нацијата, но тебе?

Какви теории, какви завери? Се тоа е јавно покажано и нескриено, само ако ги отвориш очите.
Какво „извртување факти“? Зошто не понудиш твои аргументи - зошто не ми ја побиеш мојата теза ако моите факти не се факти?

Не гледам дека нудиш аргументи, само непотребен ад хоминем. Толку си несигурен во себе па мора да ги навредуваш другите? Жално, но ништо не е неповратно па размисли малку што ти кажувам... Којзнае може ќе ти израсне пар.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
460
Поени од реакции
1.284
Nema smisls so tebe da se rasprava imaš kaša vo glavata. Teorija na zaveri, izvrtuvanje na fakti, pogrešno povrzuvanje na rabotite, rasizam, i šo bi se reklo na angliski cherrypicking, biranje samo na toa što ti odgovara. Ima mn kako tebe, segde vo svetot, vo toa e problemot. Ke naprajte belja , toa e izgleda neminovno, a nekoj ke ve iskoristi a mnogumina džabe ke ja zagubat glavata
Во Ирска имаше немири заради прободување со нож на тинејчерки,ај погоди кој беше сторителот и зошто масмедиумите не сакаат да ја кажат неговата религиска припадност?Премиерот на Ирска ги нарече своите сонародници крајна десница само заради тоа шо излегоа на анти-мигрантски протест.Не биди наивен целта на платените пропагатори е да мислиш дека Европа нема да пропадне и не е никаков проблем да доагаат мигранти.И се така додека Европа и западот не станат доминатно муслимански.После нема враќење.
Автоматски споено мислење:

krajna levica, krajna desnica!!!! Site se isti, rabotat za krpuniot kapital. Pred izbori polna usta, posle legnuvaat na brašnoto. Na krupniot kapital mu trebaat rabornici, a migrantite se najeftinata rabotna sila. A krajnata levica i desnica se tuka toa da go obezbedat. Ništo strukturno ne se menuva vo ekonomijata i državnoto ureduvanje, samo se menuvaat firmite koi rabotat za državata. Priemri: Italija, UK (posle brexit imaat skok na migracijata von EU, što naprija? ništo), Ungarija, Polska... Što se slučuva vo Irska? Da li ima deportacii, ukinuvanje na azil, nešto? NIšto! Se e kako što beše včera. Krajnata desnica e prevara, oni sakaat samo da ja osvojat vlasta i da ja prilagodat za svoe bogatenje
Мигрантите се најголеми корисници на социјална помош,а заработуваат по нешто и од дилање.Кои работници кои бакрачи.Од истите освен криминал,тероризам и немири ништо друго не видоа.Швецка стана престолница на силувањето.Немаат конкуренција.Ај погоди зошто???

Последно уредено:

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.026
Поени од реакции
7.125
krajna levica, krajna desnica!!!! Site se isti, rabotat za krpuniot kapital. Pred izbori polna usta, posle legnuvaat na brašnoto. Na krupniot kapital mu trebaat rabornici, a migrantite se najeftinata rabotna sila. A krajnata levica i desnica se tuka toa da go obezbedat. Ništo strukturno ne se menuva vo ekonomijata i državnoto ureduvanje, samo se menuvaat firmite koi rabotat za državata. Priemri: Italija, UK (posle brexit imaat skok na migracijata von EU, što naprija? ništo), Ungarija, Polska... Što se slučuva vo Irska? Da li ima deportacii, ukinuvanje na azil, nešto? NIšto! Se e kako što beše včera. Krajnata desnica e prevara, oni sakaat samo da ja osvojat vlasta i da ja prilagodat za svoe bogatenje
Како очекуваш нештата да се сменат во Италија за година дена владеење, од денес едно, од утре друго, не иде таа работа така, а промени во Италија има, веќе не го пребираат отпадот, полека тој што го пребраа претходниците ќе им го вратат.

Брегзит се случи, но таму не е на власт крајнатадесница, а и причините за Брегзит се поголеми од крајнатадесница, во Ирска која ја споменуваш на власт е крајналевица а не крајнадесница, тие се борат да го спречат тоа и Ирска да не е гостопримливо место, колку можат кога се опозиција без ниту една партија во ирскиот парламент (дали и има таква политичка партија), еве во Финска дојде една крајнадесна партија и веднаш ги затворија сите гранични премини каде Русија им трупаше мигранти, не знам само како е во Шведска дека не сум прател одамна ситуација таму па не сакам да зборам на памет.

Како прво дека антимигрантските партии прават џандар збира на избори е факт, ситуација со трупење мигранти од третиот свет не се решава за година-две, ќе видиме колку се спремни и до кај ќе тераат во процесот од ослободувањето на непожелното ѓубре од своите држави, интересен период следува пред нас.

Последно уредено:
Член од
30 јануари 2014
Мислења
864
Поени од реакции
564
Да, ќе видиме. Кога ќе почнат првите групи да се враќаат и депортираат назад ќе честитам. Засега само чекаме

промени во Италија има, веќе не го пребираат отпадот,
More than 118,500 sea migrants have arrived on Italian shores since 1 January 2023.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.683
Поени од реакции
42.265
Не само Италија, сега и Албанија ќе се напуни црнци со оглед на договорот што го потпишаа со Италија за градење прифатни центри во Албанија скоро.

Тие место да депортираат одма, они си градат центри. Десницата го попуши. Мусолини у гроб им се превртува.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.097
Поени од реакции
9.406
Слушнев дека ви треба расиста и дојдов најбрзо што можам.

IQ by country

75 е граница на ментална ретардација.

Затоа често од сторителите на физички напад и/или силување во западните држави кои водат потекло од хомо еректусите не може да се судат бидејќи не се способни да разберат што сториле.

1701336434104.png

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.725
Поени од реакции
33.970
Апропо муабетот дека економското пропаѓање на ЕУ државите било „теорија на заговор“.
Овде треба јака десница... Шамар од јака десница за да почнат луѓето да се будат од сон и приказни.

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.683
Поени од реакции
42.265
Се слика со Клинтон, преоѓа во јудаизам:pos:Како им го накалемија овој на аргентинците свака им част.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.725
Поени од реакции
33.970
Ако не им било јасно кога го виделе со моторна пила тогаш џабе да им објаснуваме. :)

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.545
Поени од реакции
26.238
Ванлок, да те прашам нешто брат, не е значи намерата тролање или заебанции.Не е соодветна оваа тема за овоа прашање, ама не знам во која тема да ти го поставам.

Те гледам постојано за секој можен проблем ја обвинуваш Пакс Американа.Поточно, нејзините дип-стејт деспоти:Банкари,индустријалци и воениот индустриски комплекс.
"Клубот", како што го нарекуваш ти.
Е сега, прашањето е, не можат ли Русите да направат еден проект за конечно уништување на ваквите капиталистички олигарси кои според тебе стојат во позадина и ја контролираат целата геополитика во светот?
Саботажи и атентати на пример.
Сепак СВР, ФСБ и војската имаат ултра добри оперативци креирани за вакви работи.

Баш ме интересира каков одговор ќе ми дадеш.
Еве ја ќе ти одговорам.
Ако Русија имаше толку добри оперативци за да си направи свој таков клуб,немаше прво да се распадне царска Русија и да инсталират влада од надвор, а потоа немаше ни да се распадне СССР и пак да инсталираат полтрон од надвор. Целиов овој период додека Русија 3 пати се растура и реоформува САД немаат ни 1 метро мрднато од зацртната цел од почетокот на 20век.

Член од
21 мај 2021
Мислења
787
Поени од реакции
1.650
Само овој дел го цитирам, пошто најочигледно илустрира дека имаш проблем со конектирање со реалноста. Реалноста е дека целата таа имиграција од Африка и Азија нема цел за носење работна сила - целта на носењето на тие неработници е divide et impera, правење проблеми и уништување на општествениот поредок, уништување на европската култура и крајно на европската цивилизација.

Мислам еј, кој нормален би носел црнчуги и арапи наместо Украинци, Македонци, и други источни Словени и други источноевропјани?? Не дека се идеални работници, ама генерално се продуктивни членови на општеството и во рок од пар генерации се асимилираат 100% во локалната култура. Додека другиве прават свои гета (каде полиција без војска не влегува), и често ни јазикот не го учат а не па да се вклопат во културата. Наместо тоа ја наметнуваат својата матична (не)култура. Ова е толку очигледно, да е ретардирано било кој обид да се спори.

Понатаму. Наталитетот не е спонтан феномен туку е резултат од социјален инжинеринг. Но тоа немам намера ни да почнам да ти го објаснувам ако немаш ни основно согледување на состојбата во која се наоѓаме. Затоа што никој не зборува за бројот на светската популација, туку бројот на жители во државите за државите нормално да функционираат со сите цивилизациски и социјални механизми како здравство, пензиски системи, итн итн.

Не знам откаде се информираш за економски новисти и настани, ама очигледно е дека малку разбираш. САД на годишно ниво додаваат трилиони долари на долгот, а сите европски вазали се врзани за доларот. Истражи колку нули има еден трилион. Инфлацијата е отидена упм, освен ако гледаш државни вести каде со местени алгоритми покажуваат „намалување“. Ама иди во продавница и кажи ми колку чини лебот, сирењето, месото... Колку чини железото, цементот, материјалите... Колку чинат возилата, горивото... Колку е се поскапено а колку (не) се покачени платите. Па врати се и кажувај ми пак за неносење на розови очила.

Нејсе.

Улогата на десницата треба да биде глас на разумот, а пошто тоа очигледно веќе не е доволно - да биде иницијалната каписла за револуцијата... Немало идеја? Како ти изгледа „преживување“? За преживување на нациите и државите ќе требаат драстични промени за оттргнување од контролата на локалните олигархии и главниот робовластник Пакс Американа под олигархијата која ги контролира сите други.

Само еден пример од многуте, како за илустрација на твојот дисконект со реалноста. На пример тоа дека приказните за „евтина работна сила“ во реалност е носење на паразити кои не само што не работат туку цицаат ресурси од локалните ПРОДУКТИВНИ жители:

Germany’s welfare system is being dragged down by the country’s growing immigrant population, with data from the country’s Federal Employment Agency showing that over six out of 10 welfare recipients deemed able to work are migrants.

The country’s welfare system, once referred to as Hartz IV, but now relabeled as citizen’s money (“Bürgergeld”), is now flowing to the country’s migrants, even though they make up a small share of Germany’s overall population. In fact, in some German states, they take in over 70 percent of all welfare money at a time when services and benefits are being cut for Germans across the country.

Overall, 62.6 percent of all welfare recipients are migrants, and within the 15 to 25 age group, this number goes up to 71.3 percent, according to German news outlet NIUS.

Perhaps most troubling, most of these welfare recipients with a migration background were actually born in the country. That means they may be German citizens speaking German, but they are still unable or unwilling to work.

The data will further poke holes in arguments that migrants are needed to prop up Germany’s pension system and fill the country’s workplaces. Instead, migrants are choosing simply not to work and collect welfare in huge numbers.

In addition, almost 60 percent have remained unemployed for over a year, which bodes poorly for this segment of the population integrating into the workforce in the future.

Previous data shows that Germany is expected to spend an enormous €36 billion on migrants in 2023 alone at a time when inflation and unemployment are growing.

Инфантилно звучи но пошто веројатно искрено прашуваш - ќе ти одговорам.

Позади таа олигархија стојат државните механизми на САД. Никој не може так така да ги уништи со методи како саботажи и атентати. Тоа се луѓе кои имаат директна контрола врз државните системи, а имаат и приватно обезбедување со многу слоеви... Ај вака: Колкав е голем финансискиот и воениот диспаритет меѓу САД и на пример - Русија? Огромен? Голем е секако. Факт е дека моќните САД не можат тека така да со такви методи како саботажи и атентати да сменат власт во една Русија. Не дека не се обидуваат, имаше обиди за атентати врз Путин. Но факт е дека не можат така да сменат власт во РФ. Ниту во Кина. Ниту во Иран. Итн.
Епа како тогаш Русија или друга држава би можеле да уништат цела една група луѓе на највисокото место во хиерархијата на САД, на Пакс Американа?

Едноставно такво нешто не е возможно. Тоа само на филмови.

Единствено нешто на што е ранлива олигархијата, макар само теоретски - е револуција од обичниот народ. Следствено социјалниот инжинеринг и целиот тој надзор и контрола врз обичните луѓе, тоа денес е на најголемо ниво отколку било кога во историјата.
Ако се толку опасни за Русија и за светот, зошто да не се обидат?
Не мора сите да ги ликвидираат, ете барем клучните луѓе на врвот без кои организацијата не може да фунционира.
Претпоставувам, тој моќен "Клуб" се состанува тајно.Ете на тие луѓе мислам.

Види, знам, звучи малку наивно и детинесто прашањево, ама ако веќе се поставува таква теорија дека има клуб на елитисти кои раководат со светот во позадина, а Русија и Кина не се дел од тој клуб, нормално е да се постави такво прашање.

Еве ја ќе ти одговорам.
Ако Русија имаше толку добри оперативци за да си направи свој таков клуб,немаше прво да се распадне царска Русија и да инсталират влада од надвор, а потоа немаше ни да се распадне СССР и пак да инсталираат полтрон од надвор. Целиов овој период додека Русија 3 пати се растура и реоформува САД немаат ни 1 метро мрднато од зацртната цел од почетокот на 20век.
И таа пуста Америка ќе пропадне еден ден.Ама по која цена?
Како што е алчна кучка, ќе се обиде цел свет да го повлече во пеколот заедно со нејзе.

Kajgana Shop

На врв Bottom