Исчезнати лица

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.434
Поени од реакции
13.531
Еве ви ги сите коментари на фејсбук собрани у еден пост, со една иста цел и поента а тоа е радозналост и нафрлање полициски и истражни експертизи на памет, базирани од филмови, серии и рекла казала муабети.

У постов фали да се спомне и Хју Џекмен од Призонерс коа веќе идеме у вакви мен он фајр крајности.
Не знам што ти е толку чудно, стварно. И ти да гледаш по 100 филмови месечно(ова од Moviespotting), притоа си доктор, ке имаш ваква развиена фантазија.
Автоматски споено мислење:

Не знам дали некој пишал претходно.
Нека понудат парична награда за информација каде е девојчето, пример 100 000$.
Некој за тие пари и мајката би си ја продал.
И кој ке ти даде тие 100к долари?

Член од
13 април 2021
Мислења
3.431
Поени од реакции
11.279
Мило ми е што не е вдовица, значи таа вест што ја кажале на вести била погрешна.
Јас само и одговорив на @Aceso која праша дали некој знае нешто за нејзиниот татко бидејќи никој не го спомнувал.
Реков дека е глупо и малограѓански што се поставуваат такви прости прашања. И ти баш за тоа малограѓанското се фати.

Член од
19 август 2010
Мислења
3.977
Поени од реакции
9.642
Што дека ќе контактира со нив, они докажани убијци од Смилковско не ги испорачуваат. А не пак некој идиот за коментар на фејсбук
Pa dobro eve neka ignotiraat post vo koj pišuva takvi stvari. Ne mora ništo da praat.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.028
Поени од реакции
83.462
Од косово е.. нашава полиција мора да исконтактира со нивната и да го лоцираат копилево. Мислам дека до сеа е направено тоа.
Нaшава полиција не може да допре на Косово. Докажано во случајот со Смилковско, Саздо, Диво Насеље, Про-кредит и многу многу други примери.

Последно уредено:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.969
Поени од реакции
45.252
1701278110150.png

Идиотот што стои позади профилов сега пишува доста гнасни коментари на постот од мајката.

Член од
21 мај 2021
Мислења
787
Поени од реакции
1.651
Не знам како да го започнам постов, а да не бидам грешно сфатен, нешто во смисол: Брат не се правете сите детективи или инспектори...

Имам доста солидни познавања во оваа област (требаше дури и професија да ми биде) и ќе кажам најпрво едно нешто:
Ако девојчето не биде пронајдено најдоцна до утре или другиден, за жал, можно е да се случило едно од најцрните сценарија.Самоубиство или жртва на тежок патолошки случај.

Теоријата за трговија со органи веднаш ќе ја отфрлам.Ниедна криминална организација која се бави со ваков тип на криминал, не би киднапирала дете (особено дете) среде бел ден, па уште и во главниот град.Ризикот е преголем.
Ваквите организации се трудат да останат во што е можно поголема тајност затоа што со еден удар доживотен затвор не им бега.

Се до вчера, ми се вртеше во глава дека можно е девојчево да има избегано и да се крие поради икс психолошки и семејни причини, ама како што одминува времето...Сепак не ја отфрлам оваа теорија во целост.Сега за сега ми стои како најверојатна.

Не ми се пишува предолг пост за да ги образложувам и другите можни теории, нека помине одреден период, ден-два, па тогаш ќе напишам нешто повеќе околу тоа.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.431
Поени од реакции
11.279
Мене ми е чудно и како учителката одма ја известила мајката дека не дошла на училиште. Во 7 и 20 излегла од дома, во 7 и 30 веќе се знае дека е исчезнато девојчето. Во мое време не беше така. Цел ден да не одиш на школо, никому ништо.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.947
Поени од реакции
73.656
Не знам како да го започнам постов, а да не бидам грешно сфатен, нешто во смисол: Брат не се правете сите детективи или инспектори...

Имам доста солидни познавања во оваа област (требаше дури и професија да ми биде) и ќе кажам најпрво едно нешто:
Ако девојчето не биде пронајдено најдоцна до утре или другиден, за жал, можно е да се случило едно од најцрните сценарија.Самоубиство или жртва на тежок патолошки случај.

Теоријата за трговија со органи веднаш ќе ја отфрлам.Ниедна криминална организација која се бави со ваков тип на криминал, не би киднапирала дете (особено дете) среде бел ден, па уште и во главниот град.Ризикот е преголем.
Ваквите организации се трудат да останат во што е можно поголема тајност затоа што со еден удар доживотен затвор не им бега.

Се до вчера, ми се вртеше во глава дека можно е девојчево да има избегано и да се крие поради икс психолошки и семејни причини, ама како што одминува времето...Сепак не ја отфрлам оваа теорија во целост.Сега за сега ми стои како најверојатна.

Не ми се пишува предолг пост за да ги образложувам и другите можни теории, нека помине одреден период, ден-два, па тогаш ќе напишам нешто повеќе околу тоа.
Баш би сакал да ги чујам и другите можни теории според тебе. Форумот е за дискусија, не знам зошто не би ги објавил.

Се сложувам со се' во тебе. Киднапирање за трговија со органи не се прави во главен град, во прометно место и врз таква жртва. Воглавно тоа се рурални места, каде што нема ни камера ни бутур и фамилии за кои повеќето нема ни да им веруваат дека се случило нешто. Никој криминалец од ваков тип не би сакал да привлече толкаво внимание на себе. Секако грабнувањево на деца кај нас е нешто што никогаш не се докажало, а единствено еден период околу 2000 и некоја кога исчезнуваа мали деца во албанскиве планински села, мислам дека и не ни има други сомнителни случаи.

Како што кажав во мојот претходен пост, веќе со одминување на времето мислам дека се издвојуваат само две сценарија. Или девојчето решило да си го одземе животот од икс причини (што ми е помалку веројатно како што објаснив во претходниот пост) или е киднапирана од некој болесник.
Тој дел како што нагласив е подрачје каде што има еден куп такви раритетни фаци. За да исчезне девојка на начинот на кој исчезнува и нема никаква трага, мпра некој да го планира тоа подолго време и да знае место каде што би ја криел. Има многу случаи каде што се појавуваат манијаци низ Карпош, ама тоа воглавно се некои што моментално ќе ја нападнат жртвата и би избегале (кој би нападнал сред бел дел во дел на градот со многу камери?). Ова повеќе личи на некој болесник или некоја бездомничка фаца што знае зафрлено место каде што никој друг не би пристапил (можеби околен подрум од зграда, место под мостовиве и слично). Ама па ваков случај не ни има кола за да ја одвлечка брзо. Не знам како би изгледало некој да влече девојче сред бел ден и никој да не ги забележи.
Не знам, многу чуден случај...

Последново сценарио ко ќе го напишам, може ќе речете сум луд, али ќе признаете дека можеби ви минало нкз глава.
Јас не отфрлам и варијанта да девојката е случаен таргет за исполнување на повисока цел. Децата што загинаа во Смилковци, за мене уште се колатерална штета на договорено дефокусирање на јавноста со организиран грозоморен случај од страна на тогаш владејачките партии. Никогаш не верувам во заговори, ама за тој случај има толку нејаностии, во кои главната е што напаѓачите апсолутно немаа никаква цел. Едноставно не правиш такво убиство без никаква цел. Какви болесници ја водат државава, ништо чудно да жртвуваат и дете за да дефокусираат од други работи.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.293
Поени од реакции
7.650
Другарки од школото велат дека девојчето комуницирало на некоја си дискорд платформа (врска немам што е тоа), но ги бришело сите пораки. Можна опција е некој повозрасен да ја има прелажано....

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.131
Поени од реакции
13.257
Мене ми е чудно и како учителката одма ја известила мајката дека не дошла на училиште. Во 7 и 20 излегла од дома, во 7 и 30 веќе се знае дека е исчезнато девојчето. Во мое време не беше така. Цел ден да не одиш на школо, никому ништо.
Сменето е времето, навистина е така сега, особено уште толку се стегнаа работите после случајот во Белград со детето што си ги уби соучениците и чуварот. Имаат исто така повеќето emergency call/button, одма локација се појавува ако детето кликне на телефонот и истрчуваат родителтие таму да видат што се случува, состојба на готовос се цело време. Не дека порано не се грижеле родителите, особено навечер до касно ако си излезен не заспивале или цело време се буделе и проверувале, ама ова во денешно време е невидено досега. Од една страна е добро, од друга страна знае да е лошо.

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.327
Поени од реакции
5.366
Класната имала правило, да биде известена за сите отсуства однапред. Ако некој фалел она пријавувала кај родителот.

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Другарки од школото велат дека девојчето комуницирало на некоја си дискорд платформа (врска немам што е тоа), но ги бришело сите пораки. Можна опција е некој повозрасен да ја има прелажано....
Гејмерско-уметничка верзија на Вибер/Ватсап/Телеграм: https://discord.com/

Член од
13 април 2021
Мислења
3.431
Поени од реакции
11.279
Последново сценарио ко ќе го напишам, може ќе речете сум луд, али ќе признаете дека можеби ви минало нкз глава.
Јас не отфрлам и варијанта да девојката е случаен таргет за исполнување на повисока цел. Децата што загинаа во Смилковци, за мене уште се колатерална штета на договорено дефокусирање на јавноста со организиран грозоморен случај од страна на тогаш владејачките партии. Никогаш не верувам во заговори, ама за тој случај има толку нејаностии, во кои главната е што напаѓачите апсолутно немаа никаква цел. Едноставно не правиш такво убиство без никаква цел. Какви болесници ја водат државава, ништо чудно да жртвуваат и дете за да дефокусираат од други работи.
Јас па помислив и дека можеби е нешто ради ова сега со обсе.
Моментално цела полиција е на нозе, невладини организации, ловџии, интерпол, младински организации, извиднички организации....па се ова да биде како некое ''алиби'' за да се подигне безбедноста на самитот.

Kajgana Shop

На врв Bottom