nema mal/golem del. krivi se. tuka zavrsuva prikaznata.Исти курац ама не се сакаат баш, фората е што Владе им ја наметнува целата вина на левичарите а уствари они се мал дел од мозаикот
nema mal/golem del. krivi se. tuka zavrsuva prikaznata.Исти курац ама не се сакаат баш, фората е што Владе им ја наметнува целата вина на левичарите а уствари они се мал дел од мозаикот
Затоа шо е наивно размислување, бе, другарче. А Димо не е наивен, значи е циник и знае дека продава магла. Еден гасовод не можеше да помине преку калето, не па некои сериозни стратешки поместувања, бриксови и свилени патишта. И во споредбата со Србија доцниш добри дветри децении. Србија си плати со Косово, троа осиромашен ураниум у пола држава и пола век уназадена економија. И ние, кога ќе изгубиме 90% од изворите на вода, цел Полог, веројатно Струга и кога Скопје ќе стане Газа, ќе можеме слободно да праиме договори со кинези и руси.А зошто бе да не соработуваме со сите? Што има лошо во тоа? Нели сме ние суверена и независна држава што сама како Украина може да го избере својот пат? Или сепак не? Еве ја Србија флертува и со Западот и со Истокот, сега Кинезите пак ќе им градат нешто и никој од Западов не и` бапна санкции.
и ја мислам вака, али причините заради кои ќе гласам за нив се поголеми од оваДимче си билда его само врз членството. Реално не би сакал таква фаца да има некоја руководна позиција каде што би можел да одлучува за некого. Ко оној Миле од Аргентина сега што го избраа. Одлепен скроз.
Pa nekolku pati vo poslednive godini Kineskiot ambasador imase sostanoci vo sobranie so pratenicite na Levica, gi vikaat kako gosti na kongresi partijata i sl. Moze i Micko ima sredbi ama ne objavuva za niv, oti ke go iskaraat od kaleto. Po toa se razlikuva Levica od Sds i Dpmne, ne dolzat nikomi nisto i ne im visat krivicni dela vrz glava koi po potreba moze da se aktiviraat za pritisok.ti ne sfakas deka nikoj neke so niv da ima odnosi. posebno ne kinezite...
Димче е популист, а пошто македонскиот народ е реваншистиички настроен кон Калето, а и добар процент од населението има влажни сништа за Русија, Путин, Кина и Брикс затоа тој паметно продава мадиња за бубрези, на некои интервјуа одоколу спомнува дека ќе бидат прагматични на тоа прашање. Така да освен тупинофилите, комунистите и "маме ќе му ебеме на калето и шиптaрите" неверувам некој сериозно да му верува дека нешто ќе менел во однос на геополитичката реалност на државава.Затоа шо е наивно размислување, бе, другарче. А Димо не е наивен, значи е циник и знае дека продава магла. Еден гасовод не можеше да помине преку калето, не па некои сериозни стратешки поместувања, бриксови и свилени патишта. И во споредбата со Србија доцниш добри дветри децении. Србија си плати со Косово, троа осиромашен ураниум у пола држава и пола век уназадена економија. И ние, кога ќе изгубиме 90% од изворите на вода, цел Полог, веројатно Струга и кога Скопје ќе стане Газа, ќе можеме слободно да праиме договори со кинези и руси.
Како овој:
wow... imale sredbi so ambasadorot... vie stvartni ne sfakate kako funkcionira svetot pogotovo kinezitePa nekolku pati vo poslednive godini Kineskiot ambasador imase sostanoci vo sobranie so pratenicite na Levica, gi vikaat kako gosti na kongresi partijata i sl. Moze i Micko ima sredbi ama ne objavuva za niv, oti ke go iskaraat od kaleto. Po toa se razlikuva Levica od Sds i Dpmne, ne dolzat nikomi nisto i ne im visat krivicni dela vrz glava koi po potreba moze da se aktiviraat za pritisok.
Za Sds i Dpmne posle ustavnite izmeni treba da si lud da glasas
Seta srekja te imame tebe pa ke ni kazes kako funkcioniraat Kinezite, od Aus znaes povekje i od nas tuka za sostojbata vo Makedonija. Samo interesno kako se pravis golem patriot, a za site predavstva od Dpmne se pravis slepwow... imale sredbi so ambasadorot... vie stvartni ne sfakate kako funkcionira svetot pogotovo kinezite
Postojat de, za niv se podrazbira deka se gomna.демек сите што протестираа тогаш денес се левичари? постојат комуњари воопшто?
Ova mi e mnogu bitno, da doobjasni kakva e nasata geopoliticka realnostневерувам некој сериозно да му верува дека нешто ќе менел во однос на геополитичката реалност на државава.
ne be covece ke ve ostavam da si doznaete, dzabe e vas da vi se kaze bilo sto... i koga vi se kazuvase i crtase ne slusavte, ne si ti za dzabe kurtonSeta srekja te imame tebe pa ke ni kazes kako funkcioniraat Kinezite, od Aus znaes povekje i od nas tuka za sostojbata vo Makedonija. Samo interesno kako se pravis golem patriot, a za site predavstva od Dpmne se pravis slep
Ко така и дпмне е кривnema mal/golem del. krivi se. tuka zavrsuva prikaznata.
Manje bitno toa.Каков левичар, ако е од дувлото на инфомакс, по вера, религија и политичко убедување е профитер.
Дури лапаа пари со "режимот" глумеа најголеми вмровци. Не ќе да се погодија со новиот чауш, а парите од горе стигаат, и сега ти се во улога на "левичари".
Луд јебе збуњеног, овие левичари, комуњарот Палчо патриота, Стевче со искуството од менување урбанистички планови е главен геополитички аналитичар, кумановецот прави анализи ваљда колку да не им пречи низ дома...
Дека ќе бидеш слуга на шиптaрот, ќе менуваш устав за бугарите, ќе виткаш кичма пред грците бидејќи за САД тие држави се многу побитни од нашата.Ova mi e mnogu bitno, da doobjasni kakva e nasata geopoliticka realnost
Ti odgovoriv ko na dete , neznam sto ne ti e jasno.Ко така и дпмне е крив
Приказната е со Владе што другите не ги есапи и само ко навиен левица ,левица
А едно време мене ме прашуваше зашто биле опседнати овие од Левица со Грујо ама на крај он е опседнатиот и е за на бајачка
Левица, шарени куртони и тоа
Zavrsi kako sto zavrsi, ali mnogu bitno od toa e deka nas nikoj ne ne okupira voeno pa na sila ne nateraja nesto.Дека ќе бидеш слуга на шиптaрот, ќе менуваш устав за бугарите, ќе виткаш кичма пред грците бидејќи за САД тие држави се многу побитни од нашата.
Груевски (твојот непребол) изиграваше мангуп па се виде како заврши.
Работата е што Грујо глумеше мангуп за на крај да го седнат и како попче да си прифати техничка влада и дека ќе изгуби на избори. Сето тоа го направи само да си го спаси газенцето. Едно не ми е јасно за сите што ронат солзи по бегалката од Будимпешта - кој го донесе Мицика на чело на ДПНЕ? Грујо го донесе или мојата покојна баба?Дека ќе бидеш слуга на шиптaрот, ќе менуваш устав за бугарите, ќе виткаш кичма пред грците бидејќи за САД тие држави се многу побитни од нашата.
Груевски (твојот непребол) изиграваше мангуп па се виде како заврши.
Ili uste podobro za DUI.Има опција да не гласаш за никој и да навиваш за пропаст на ентитетот Република Северна Македонија.