E
enzo8
Гостин
Во Охрид, ни на душман не би му препорачал да иде, камоли скара да јаде.
Таму и такви места има...Во Охрид, ни на душман не би му препорачал да иде, камоли скара да јаде.
Не беше ти од Охрид? Тоа во Охрид не треба ни да се нарекува скара, мада во чаршија кај турците мислам ок им беа ќебапите. Македонска Куќа има и во Скопје, ама немам јадено тука, а таа во Прилеп не ми беше баш по кејф. Во биртиите ми била подобра скарата, во споредба со Македонска Куќа. Тоа кафанчето Стојче имаше многу добра шарска, а и општо скара на времето, ама имам слушнато дека расипале сега.Ако сериозно мислиш дека Охрид има подобра скара од Прилеп, повели:
Имаш дојдено за Пивофест и од штанд те имаат рането со коњско месо, што тоа не е ни Прилепска скара туку од други градови доаѓаат за да направат брза пара.
Кога ќе доаѓаш следен пат, ќе си седнеш во Македонска Куќа, Кермес, Ај по Една, Александрија, Лаки...
Сите добри опции, според мене Лаки, Кермес и Македонска Куќа супериорно!
Trollash моментално си ладиш мадињата со мене или стварно немаш никаков вкус, или те ранеле цел живот со паштета и пиперки па што и да лапнеш после тоа убаво ти е. Биди здрав и жив, тоа е најбитно, другото остави ајдеНе вреди разговорот со тебе за скара... Охридската скара е за едно ниво повисоко а да не зборам за атмосферата и услугата во нивните ресторани не за џабе има угостителско училиште во Охрид... И така...
Роден сум во Прилеп и живеев таму. Македонска Куќа Скопје не е исто месото и квалитет со Македонска Куќа во Прилеп, сосем различно. Кога ќе имаш шанса следен пат пробај во Прилеп, и кажи ми како ќе те бендиса.Не беше ти од Охрид? Тоа во Охрид не треба ни да се нарекува скара, мада во чаршија кај турците мислам ок им беа ќебапите. Македонска Куќа има и во Скопје, ама немам јадено тука, а таа во Прилеп не ми беше баш по кејф. Во биртиите ми била подобра скарата, во споредба со Македонска Куќа. Тоа кафанчето Стојче имаше многу добра шарска, а и општо скара на времето, ама имам слушнато дека расипале сега.
Па тоа реков во Скопје не сум пробал, а во Прилеп не чинеше, просек онака.Trollash моментално си ладиш мадињата со мене или стварно немаш никаков вкус, или те ранеле цел живот со паштета и пиперки па што и да лапнеш после тоа убаво ти е. Биди здрав и жив, тоа е најбитно, другото остави ајде
Автоматски споено мислење:
Роден сум во Прилеп и живеев таму. Македонска Куќа Скопје не е исто месото и квалитет со Македонска Куќа во Прилеп, сосем различно. Кога ќе имаш шанса следен пат пробај во Прилеп, и кажи ми како ќе те бендиса.
Жал ми е за тоа ама не си ти крив...Роден сум во Прилеп и живеев таму.
Makedonska Kujca vo Prilep e dobra samo za Avstraljanci dojdeni vo "stari kraj" shto se palat na etno dizajn. Ili ako si salam gladen i ne najdish slobodno vo drugi kafani. Inace Ne, sredno mizerna.Роден сум во Прилеп и живеев таму. Македонска Куќа Скопје не е исто месото и квалитет со Македонска Куќа во Прилеп, сосем различно. Кога ќе имаш шанса следен пат пробај во Прилеп, и кажи ми како ќе те бендиса.
Za Kermes morash da rezervirash oti e stalno prepolno inace skarata (meleno medo) im e mozham da recam na 2ro mesto vo Prilep.Kermes mozam da preporacam a Makedonska kukja vo Prilep ne e nisto posebno. Klasicna mamka za turisti pored mene. Ne tolku ekstremno kolku sto zvuci ama imeto e pogolemo od realniot kvalitet.
Ti drugar pojma nemash shto e skara i kaj ima dobra,Сум јадел скара во Прилеп баш "Македонка" плескавици. Убава не дека не е ама некако во Охрид повеќе ми се допаѓа и не би можел да знам зошто е тоа така.
А инаку ако збориме за вкусови секое месо испечено на скара на ќумур е повкусно од било која друга скара. Е во тоа е тајната @LustingVertigo
Прашај го Фичо ако не веруеш
Автоматски споено мислење:
Жал ми е за тоа ама не си ти крив...
Имаш ли налетано на рецепт за амур, не мора да е тој најдобриот, туку барем слично?Makedonska Kujca vo Prilep e dobra samo za Avstraljanci dojdeni vo "stari kraj" shto se palat na etno dizajn. Ili ako si salam gladen i ne najdish slobodno vo drugi kafani. Inace Ne, sredno mizerna.
Автоматски споено мислење:
Za Kermes morash da rezervirash oti e stalno prepolno inace skarata (meleno medo) im e mozham da recam na 2ro mesto vo Prilep.
Najdobra godinava beshe vo "Aj po edna"
i za dobra skara vo prilep obavezno prashajte kafanski coek vo prilep , zatoa shto samo tie znaat kade shto ima dobro. Zatoa shto eden so drug si gi kradat majstorite a i iminata od kafanite ostanuvaat AMA gazdite se menuvaat!!!
Автоматски споено мислење:
Ti drugar pojma nemash shto e skara i kaj ima dobra,
Vo ohrid skara ne bi mu dal ni na kuce!
Ednash poracav i nikogash povejce.
I najdobar AMUR za skara ima samo vo prilep i nikade na drugo mesto vo cela bivsha YU gledano. Toa e stara recepta shto ja stremaat dvajca Kasapi vo prilep i e tanja vejce 50-60 godini .
Inacea na vremeto koga Kermes beshe kaj Fakultetot idea direktori od Skopje so nivni gosti na Rucek vo Kermes!
A zoshto mozhite da predpostavite.
Не е толку до амурот колку што е битно месото да биде печено на скара на ќумур. Низ скопска чаршија се уште има вкусни плескавици и ќебапи баш заради тоа што се печат на скара на ќумур. Кромидче изблендирано,сол, бибер, сушен магдонос,сода бикарбона малку, кисела вода и зејтин ставаш у месото се убаво се размесува подолго време и после смесата да отстои барем неколку часа и потоа се што ти треба е СКАРА НА ЌУМУР во тоа е тајната.Имаш ли налетано на рецепт за амур, не мора да е тој најдобриот, туку барем слично?
Низ скопска чаршија скарата е ужас. Класични туристички замки.Не е толку до амурот колку што е битно месото да биде печено на скара на ќумур. Низ скопска чаршија се уште има вкусни плескавици и ќебапи баш заради тоа што се печат на скара на ќумур. Кромидче изблендирано,сол, бибер, сушен магдонос,сода бикарбона малку, кисела вода и зејтин ставаш у месото се убаво се размесува подолго време и после смесата да отстои барем неколку часа и потоа се што ти треба е СКАРА НА ЌУМУР во тоа е тајната.
Da Amur e riba Krap so malce Shkrgi,!Што е тоа Амур жити све? Амур беше рибанколку што знам.
Da imam naletano i go imam Originalniot Recept , ebago djabe se sum ot Prilep komshija na Dzhumerko i i Vujce Kasap..Имаш ли налетано на рецепт за амур, не мора да е тој најдобриот, туку барем слично?
Da sprema Ohrid e podobra!Не е толку до амурот колку што е битно месото да биде печено на скара на ќумур. Низ скопска чаршија се уште има вкусни плескавици и ќебапи баш заради тоа што се печат на скара на ќумур. Кромидче изблендирано,сол, бибер, сушен магдонос,сода бикарбона малку, кисела вода и зејтин ставаш у месото се убаво се размесува подолго време и после смесата да отстои барем неколку часа и потоа се што ти треба е СКАРА НА ЌУМУР во тоа е тајната.
од доктор Еткер да не ти е рецептот па уште и оригиналенDa imam naletano i go imam Originalniot Recept
Ne od doktor Hippод доктор Еткер да не ти е рецептот па уште и оригинален