Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.539
Поени од реакции
9.440
Србин им го вандализирал срцето,
Самиот знак напишан на лајнарица со знаме на туѓа држава е вандалски чин.
Вандал обвинува вандал.
Албанец обвинува Србин.
Прегледај го приврзокот 398509
Македонецот
Прегледај го приврзокот 398513
Albancite sami gi imaat napraveno ova, uste drugi raboti ke pravat samo da pokazat deka gi provocira nekoj. Se vide narativot uste so krstot na Sapka, a i prethodno najavuvaa deka moze da dojde do narusuvanje na odnosite ako ustavot ne se menuva, sledi interesen period.

Последно уредено:
Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.201
Поени од реакции
6.464
Albancite sami gi imaat napraveno ova, uste drugi raboti ke pravat samo da pokazat deka gi provocira nekoj. Se vide narativot uste so krstot na Sapka, a i prethodno najavuvaa deka moze da dojde do narusuvanje na odnosite ako ustavot ne menuva, sledi interesen period.
Тоа што сам ќе си го направиш никој не може да ти го направи, а и ние не треба да им помагаме, треба да ги оставиме отпосле ќе видат за кои служби работеле.

Остај сами туку грбот е или софија или белград.
Ние како држава требаше во старт тој знак да го имаме под надзор, се надевам дека веќе се знае.

Не се свесни колку се провидни, исто како со пендиков, не разбираат дека народ им се смее и дека таква пропаганда веќе кај Македонците не поминува.

Последно уредено:

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.539
Поени од реакции
9.440
Тоа што сам ќе си го направиш никој не може да ти го направи, а и ние не треба да им помагаме, треба да ги оставиме отпосле ќе видат за кои служби работеле.
Jas sum siguren deka tie go imaat napraveno, toa srceto albansko ne e od pred nedela ili mesec napraveno, toa e napraveno mnogu odamna, pa ajde sega mu tekna na nekoj da gi ostetuva. Se gleda deka momentov e namerno odbran, drugo, mnogu se prozirni, ako bese srbin ke pisese samo Srbija, ako go napravese Makedonec ke bese samo Makedonija, ova tie samo vaka moze da se izglupiraat kako demek da pokazat nekoja povrzanost ili sto ti znam nesto drugo.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.201
Поени од реакции
6.464
Jas sum siguren deka tie go imaat napraveno, toa srceto albansko ne e od pred nedela ili mesec napraveno, toa e napraveno mnogu odamna, pa ajde sega mu tekna na nekoj da gi ostetuva. Se gleda deka momentov e namerno odbran, drugo, mnogu se prozirni, ako bese srbin ke pisese samo Srbija, ako go napravese Makedonec ke bese samo Makedonija, ova tie samo vaka moze da se izglupiraat kako demek da pokazat nekoja povrzanost ili sto ti znam nesto drugo.
Врзување на македонија со србија е корисно за албанците и бугарите, сега кога помислив малце тешко дека е србин во прашање, или е албанец или бугар.
Таравари знаков го пушти во јавност прпат на имстаграм пред некој ден, и знакот стана вирален оти е моронски, иста ситуација како со пендиков, но нашиве служби морале да имаат надзор, кога можеа ламбе одма да го најдат за пожарот на вратата мора и овој.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.539
Поени од реакции
9.440
Врзување на македонија со србија е корисно за албанците и бугарите, сега кога помислив малце тешко дека е србин во прашање, или е албанец или бугар.
Таравари знаков го пушти во јавност прпат на имстаграм пред некој ден, и знакот стана вирален оти е моронски, иста ситуација како со пендиков, но нашиве служби морале да имаат надзор, кога можеа ламбе одма да го најдат за пожарот на вратата мора и овој.
Toa zborvam, momentov e namerno odbran, znaci znakov ne e nov a eve ti kako sto vikas (jas ne vidov) Taravari bas sega go pusta vo javnost da dobie vnimanie pa sledi demek ostetuvanje, tipicno scenario za nesto sto se sprema. Sledniov period samo pratete i vidime ke ima cesti provokacii po avtobusi i slicni mesta.

Последно уредено:
Член од
28 март 2023
Мислења
640
Поени од реакции
1.006
Albancite sami gi imaat napraveno ova, uste drugi raboti ke pravat samo da pokazat deka gi provocira nekoj. Se vide narativot uste so krstot na Sapka, a i prethodno najavuvaa deka moze da dojde do narusuvanje na odnosite ako ustavot ne se menuva, sledi interesen period.
Значи се почна со крстот и ќе заврши со крстот.
Ако биде интересно пуштајте долари за чизми да не ги бркаме по патики.:D

Член од
27 октомври 2017
Мислења
690
Поени од реакции
1.002
Геополитиката се менува како што рече некој погоре. Само следете што ќе се случува со зеленски и украинците, исторо ќе се повтори со шќипојте и босанските муслимани на балканов

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.487
Поени од реакции
31.035
Ако ти можеш да објасниш зошто морате да градите крстови насекаде, да ви виси на врат, кај огледалото кај шофершајбата, у ѕид на соба...
IC|XC
---------
NI|KA

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.860
Поени од реакции
38.028
. Потомците сме бе на луѓе кои пред 80 години ги расплакале балистите, крвта им ја пиеле, не сме потомци на манекени и понижени луѓе како што сме станати денеска.
...ама потомците од овие манекени се на власт и ги имаат сите механизми за делување и сите ресурси во МКД, што може некој потомок кој „пиел крв на балистите“ да направи кога за 24 ч случајно ќе го снема излегувајќи од дома по тренерки или случајно ќе се удави во кофа со вода? :(
Болници веќе имаат во нивните автохтони чисти етнички градови, но пак патуваат уџум далеку кај Каурите за лечење.
....а кој вели дека „уџум кај каурите за лечење“ патуваат? ти? ај, оди види ал останал некој Македонец по тие каурски болници!

Последно уредено:
Член од
20 септември 2022
Мислења
1.891
Поени од реакции
7.194
...ама потомците од овие манекени се на власт и ги имаат сите механизми за делување и сите ресурси во МКД, што може некој потомок кој „пиел крв на балистите“ да направи кога за 24 ч случајно ќе го снема излегувајќи од дома по тренерки или случајно ќе се удави во кофа со вода? :(

....а кој вели дека „уџум кај каурите за лечење“ патуваат? ти? ај, оди види ал останал некој Македонец по тие каурски болници!
Секако дека има, Косоварите одат во Систина, во Жан Митрев, Ремедика што се со мнозинство Каури итн. Исто Државната болници ја преполнија, се чудам зошто болниците во Дебар, Гостивар или во Чаир не се преполни со Косовари?

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.860
Поени од реакции
38.028
Konecno makedonceto se osvesti deka e srbin
...ами вие до вчера што бевте во склоп на СФРЈ? барем тогаш си беа неписмени, сиромашни и знаеле српски јазик и имале човечки квалитети, сега, денес, освен албански ниеден друг јазик не совладал, нит е цивилизиран, нит вреди пет пари како човек, ама врло богат, живее на државна цицка, а псује држава!

... сите па и МКД биле во состав на таа држава, што би било тоа „освестување“ кога бидна самостојна држава и во неа со националност Македонец, не останале „Срби и српско“? :toe:

...имам другар кој е Босанец, нели со муслиманско име, но презиме на „иќ“ , но во интерес на иднината на сопственото дете во МКД си го смени презимето „доброволно“ од Исмаиловиќ на Исмаили и малку го видоизмени името да тера кон „албански мелос“, втор другар и името и презимето му се чисто турски, дома ова она зборува турски јазик, а се изјаснува во име на подобар живот за себе и за детето во МКД дека е Албанец, еве неработи денес празник на албанска националност, а тие ем Босанец ем Турчин, ај Ромите нема да ги спомнам што на ист начин празнуваат, нормално сите „доброволно“.
ни променија име и јазик и не негираат
... морам да те поправам, сами си го променивме името, све додека не се докаже дека тие потписници кои се декларираат за Македонци не се всушност Македонци или ние македонскиот народ не сме ги одбрале(изгласале) во власта да потпишат таков документ со што се смени името на Македонија.

potpishuvanje-dogovor-od-prespa.jpg

...односно, овде не гледам ниеден Албанец да потпише промена на име, нит па албанско знаме како учесник на албанска националност во потпис на тој документ на „Северна Македонија“, напротив истите докажани/недокажани Македонци на фотографијата, со ваков чин дополнително направиле штета на македонското малцинство бришејќи ги во таа држава на другите двајца потписници, односно сами се негиравме!
СРБИЈА / СРБИУА:)

20231122_112618.jpg 20231122_113850.jpg

...точно така, самите си го напишаа (y)

кај зборот „Србија“ кај буквата „Ј“ тие така пишуваат и се гледа дека тука се збунил при пишување, имаат проблем во пишување наместо „ија“ пишуваат „иа“ или пак наместо „ие“ пишуваат „ије“

... и не знам зошто, највероватно ист учител ги учи, буквата „Ј“ ја пишуваат како „У“ со поголема вдлабнатина во горниот дел, ова од искуство го знам во контакт со образовниот систем.

69058522_10156898826097886_5023916820583677952_o.jpg

...инаку оригиналот е ваков без двоглав орел, некој го ишприцал орелот кај црвеното срце како прва провокација, а потоа по извесно време си напишал на лоша кирилица СРБИ
ЈА ,,СРБИУА,, втора провокација (според мое форумско вештачење).:rolleyes:

20231122_112557.jpg

Последно уредено:
Член од
14 септември 2010
Мислења
222
Поени од реакции
254
Ќе го смениме името назад во Македонија кога целата ќе ја ослободиме, може ли така? Дека само Вардарскиот дел да го викаш Македонија е шамар за егејците пиринците и македонците во Албанија. Се палите нешто северџани пишувате а две книги немате прочитано за овој народ, мрш у штаб на дпмне и левица

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Ќе го смениме името назад во Македонија кога целата ќе ја ослободиме, може ли така? Дека само Вардарскиот дел да го викаш Македонија е шамар за егејците пиринците и македонците во Албанија. Се палите нешто северџани пишувате а две книги немате прочитано за овој народ, мрш у штаб на дпмне и левица
Ти воле волосано си знаел што за кого е шамар.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.541
Поени од реакции
85.082
Затоа не смееме Македонија да ја викаме земјава? дека не е цела сеуште...

Епа како да ја викаме? Што викаш ти?

Kajgana Shop

На врв Bottom