Ocekuvas da ti slikam livce ?
I da, go koristam kako odmazda, ali za razlika od drugite, nemam najdobri nameri. Tocno znam sto pravam i sum svesen za posledicite. Ne da sum svesen, duri i gi posakuvam. Severdjanija za mene e proekt koj treba da zavrsi sto pobrzo, na vakov ili takov nacin.
I kasnis malce, jasni se posledicite od sarenata revolucija. Kasno e vekje za popraven. Ni na kraj na pamet ni mi pagja da im dadam na sareni kurtoni vlast, bez razlika sto vi kazuvaat po stabovi, kako ova ke napravele, ona ke napravele.
Tie od gotovo veresija napravija, pa sega ke gi popravale problemite koi voopsto gi nemavme pred toa. Neka gi popravaat, nikoj ne gi drzi.
Bojata eftina e, kurtonite eftini se, ene neka izlezat pak na ulica i neka farbaat kako na vremeto. Ama stama, znaat sega deka ke gi prekrsat od kjotek pa glumat ludilo.
Drugo za koj, za SDSM. Ili za VMRO mozi? Neznaat kaj teraat momentalno, pogolemi kucki duri i od SDSM izigravat, se natprevaruvaat tie dvete koj povekje ke se napuci pa da im dadat isharet ete vie sega malce vlast ke si igrate.
Koj gi eba site, DUI kako najstabilni se pokazaja.
A Levica nikoj ne ja brani da si igraat revolucija ko na vremeto. Ni togas ni sega ne bea faktor izborite, taka da nisto ne gi sprecuva da izlezat na ulica. VladeNeka si go izvadat clenstvoto na ulica sto imase samo najdobri nameri togas, jas sigurno nema na patot da im stojam. Ili i tie nekako za bez pari ne im se igra revolucioneri a ?
E togas plakjaja strancite, ubaj dnevnicite im bea, sega ke mu ebat mater od kjotek, ke gi pomocaat bubrezite pa ajde da gi glasame.
Koj gi eba, saka vlast toj nekapeniot, neka si ja zasluzi so krv i kjotek do poser, od mene glas ne dobiva