Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Таа покраина е призната како држава од оваа држава, освен ако си од Србија, направи апдејт на мозокот.
И сосема логична споредба на дволичноста на ЕУ.
И доселеници сте ви словените.
И чекај :pos: кажи уште еднаш кој ви сменил име?

Од каде се доселени Словените и дали еволуцијата започнала со Албанците?

Благодарам на одговорот...

Олабави со автохтоноста, олабави.

Албанците, како и Словените се Индо-Европско народи, чие потекло е од Понтско-Касписката степа (погоди позади која планина се наоѓа тоа)
Ако некој може да се каже за Автохтон народ во Европа, тоа се Баскијците. А ти може само да сонуваш за таква автохтоност
Попрво вие олабавете со доселеништво.

Ocekuvas da ti slikam livce ?
I da, go koristam kako odmazda, ali za razlika od drugite, nemam najdobri nameri. Tocno znam sto pravam i sum svesen za posledicite. Ne da sum svesen, duri i gi posakuvam. Severdjanija za mene e proekt koj treba da zavrsi sto pobrzo, na vakov ili takov nacin.
I kasnis malce, jasni se posledicite od sarenata revolucija. Kasno e vekje za popraven. Ni na kraj na pamet ni mi pagja da im dadam na sareni kurtoni vlast, bez razlika sto vi kazuvaat po stabovi, kako ova ke napravele, ona ke napravele.
Tie od gotovo veresija napravija, pa sega ke gi popravale problemite koi voopsto gi nemavme pred toa. Neka gi popravaat, nikoj ne gi drzi.
Bojata eftina e, kurtonite eftini se, ene neka izlezat pak na ulica i neka farbaat kako na vremeto. Ama stama, znaat sega deka ke gi prekrsat od kjotek pa glumat ludilo.
Drugo za koj, za SDSM. Ili za VMRO mozi? Neznaat kaj teraat momentalno, pogolemi kucki duri i od SDSM izigravat, se natprevaruvaat tie dvete koj povekje ke se napuci pa da im dadat isharet ete vie sega malce vlast ke si igrate.
Koj gi eba site, DUI kako najstabilni se pokazaja.
A Levica nikoj ne ja brani da si igraat revolucija ko na vremeto. Ni togas ni sega ne bea faktor izborite, taka da nisto ne gi sprecuva da izlezat na ulica. VladeNeka si go izvadat clenstvoto na ulica sto imase samo najdobri nameri togas, jas sigurno nema na patot da im stojam. Ili i tie nekako za bez pari ne im se igra revolucioneri a ?
E togas plakjaja strancite, ubaj dnevnicite im bea, sega ke mu ebat mater od kjotek, ke gi pomocaat bubrezite pa ajde da gi glasame.
Koj gi eba, saka vlast toj nekapeniot, neka si ja zasluzi so krv i kjotek do poser, od mene glas ne dobiva :toe:
Vlade mislam deka imas nesto ispusteno, odamna bese ama vo eden slucaj revolucionerite izjavia, “nie se izmorivme, sega drugi neka odat po ulici”. Sega kako po obicaj ke gi baraat nekapenite da odat po ulici i da ja vratat drzavata sto ja unistija.

Vlade mislam deka imas nesto ispusteno, odamna bese ama vo eden slucaj revolucionerite izjavia, “nie se izmorivme, sega drugi neka odat po ulici”. Sega kako po obicaj ke gi baraat nekapenite da odat po ulici i da ja vratat drzavata sto ja unistija.
Aha vazi. Sto si zasraja, toa neka jadat sega ;)

Попрво вие олабавете со доселеништво.
Кај сте тоа вие автохтони? На кое село или град во македонија, прецизирај..
Второ јас не сметам дека мојот народ е потполно словенски туку има корени од античките македонци.
Трето Јас ниту ги сакам ниту ги подржувам Србите ниту ме интересираат туку ваш професор споредува јаболка со портокали, косово не може да се спореди со призната држава, србите таму неможат да се споредат со албанците овде, овдешните албанци не биле дел од албанија. Како што кажав и претходно чист whatabotism.
Четврто, името беше на тацна на изборите 2016 тоа беше кампањата како и законот за јазици, македонците кажаа не за двете, албанците гласаа за заев и сите албански партии направија влада со заев кршејќи го мајскиот договор.
Зборувај ми како тоа вие не ми го сменивте името.
Законот за јазици се изгласа со злоупотреба на европско знаменце и забелешки од венецијанска комисија.
Немате никакви аргументи се глупирате за крст од 15 метри а провоцирате со години.

Нема ден а да нема провокација, гостивар денес, слика од инстаграм на таравари, а главна тема во државава е крст.
F_TBwhUXoAAxBCg.jpeg
Како викаа албанците морало двојазично на цела територија оти они возеле и шетале, па треба двојазично и во берово, кратово штип, велес, свети николе, прилеп, гевгелија, епа и јас кога сакам да му се молам на бога сакам тоа да биде во центарот на тетово во најголемата црква во европа, што да правиме и ние македонците шетаме. Ова е одговор кон касами и колку вили на албанци имало на попова шапка.

Последно уредено:
Ocekuvas da ti slikam livce ?
I da, go koristam kako odmazda, ali za razlika od drugite, nemam najdobri nameri. Tocno znam sto pravam i sum svesen za posledicite. Ne da sum svesen, duri i gi posakuvam. Severdjanija za mene e proekt koj treba da zavrsi sto pobrzo, na vakov ili takov nacin.
I kasnis malce, jasni se posledicite od sarenata revolucija. Kasno e vekje za popraven. Ni na kraj na pamet ni mi pagja da im dadam na sareni kurtoni vlast, bez razlika sto vi kazuvaat po stabovi, kako ova ke napravele, ona ke napravele.
Tie od gotovo veresija napravija, pa sega ke gi popravale problemite koi voopsto gi nemavme pred toa. Neka gi popravaat, nikoj ne gi drzi.
Bojata eftina e, kurtonite eftini se, ene neka izlezat pak na ulica i neka farbaat kako na vremeto. Ama stama, znaat sega deka ke gi prekrsat od kjotek pa glumat ludilo.
Drugo za koj, za SDSM. Ili za VMRO mozi? Neznaat kaj teraat momentalno, pogolemi kucki duri i od SDSM izigravat, se natprevaruvaat tie dvete koj povekje ke se napuci pa da im dadat isharet ete vie sega malce vlast ke si igrate.
Koj gi eba site, DUI kako najstabilni se pokazaja.
A Levica nikoj ne ja brani da si igraat revolucija ko na vremeto. Ni togas ni sega ne bea faktor izborite, taka da nisto ne gi sprecuva da izlezat na ulica. Neka si go izvadat clenstvoto na ulica sto imase samo najdobri nameri togas, jas sigurno nema na patot da im stojam. Ili i tie nekako za bez pari ne im se igra revolucioneri a ?
E togas plakjaja strancite, ubaj dnevnicite im bea, sega ke mu ebat mater od kjotek, ke gi pomocaat bubrezite pa ajde da gi glasame.
Koj gi eba, saka vlast toj nekapeniot, neka si ja zasluzi so krv i kjotek do poser, od mene glas ne dobiva :toe:
Чесен одговор.Не,најозбилно.

Владе,се знаеше дека и Шарените ќе ја испосерат,само уште кога ќе им ги видиш фаците јасно ти станува се.
Ама Владе бе и тие крвопијци претходно не ги биваше бе човек.Мамето му го расплакаа на народот со казни,извршители,местенки,лицемерие...Корупција и партиски тоталитаризам да не правам муабет.И тие нема за што да ги жалиме.Ако останеа уште еден-два мандати не можам ни да замислам што ќе се случеше со нас обичните смртници.
Сите од 91-ва наваму матер му ебаа на обичниот граѓанин.

Кај сте тоа вие автохтони? На кое село или град во македонија, прецизирај..
Второ јас не сметам дека мојот народ е потполно словенски туку има корени од античките македонци.
Трето Јас ниту ги сакам ниту ги подржувам Србите ниту ме интересираат туку ваш професор споредува јаболка со портокали, косово не може да се спореди со призната држава, србите таму неможат да се споредат со албанците овде, овдешните албанци не биле дел од албанија. Како што кажав и претходно чист whatabotism.
Четврто, името беше на тацна на изборите 2016 тоа беше кампањата како и законот за јазици, македонците кажаа не за двете, албанците гласаа за заев и сите албански партии направија влада со заев кршејќи го мајскиот договор.
Зборувај ми како тоа вие не ми го сменивте името.
Законот за јазици се изгласа со злоупотреба на европско знаменце и забелешки од венецијанска комисија.
Немате никакви аргументи се глупирате за крст од 15 метри а провоцирате со години.

Нема ден а да нема провокација, гостивар денес, слика од инстаграм на таравари, а главна тема во државава е крст.
Прегледај го приврзокот 398371
Како викаа албанците морало двојазично на цела територија оти они возеле и шетале, па треба двојазично и во берово, кратово штип, велес, свети николе, прилеп, гевгелија, епа и јас кога сакам да му се молам на бога сакам тоа да биде во центарот на тетово во најголемата црква во европа, што да правиме и ние македонците шетаме. Ова е одговор кон касами и колку вили на албанци имало на попова шапка.
@puno следен пат кога ќе плачеш зашто сте немале канализација или вода во некоја шиптaрска населба, слободно иди и напиј се водичка од знаков. Успат исери се под орлето, ќе помине Таравари да собере.

па тоа е последната сламка, најверојатно ќе го вратат. Но ако Мицко ја контролира добро партијата нема да смени ништо. Само Грујо ќе се зациментира како северџан.
Sakaat komunjarite da napravat isto kako so Ljubco, po vtor pat.. Moze i ke registrira nova partij, samo da odzeme glasachi

Sakaat komunjarite da napravat isto kako so Ljubco, po vtor pat.. Moze i ke registrira nova partij, samo da odzeme glasachi
Ќе го гласа незнам кој, веќе го пуштија Стојанче да изиграва патриот, пак може нешто заедно да прават плус сестра љубе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom