jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.478
- Поени од реакции
- 27.292
Морам уште ова...Не, не. Утре ако идеш со некој во ров... Не е работата дали тоа ќе биде со овој или со оној Македонец. Туку работата е дека тоа нема да биде никој Чуфутин, никој Европеец... Во ров со тебе ќе се симне само МАКЕДОНЕЦ. И не мора тоа да биде некој господин Совршен, затоа што не постои таков. Се додека е родољуб, и знае што треба да направи... Па може и нацист да биде, или ѓаволот лично, но тој и таков ќе биде покорисен од сите кypoпушачи и шарени гомнари. И скроз е без везе што не можеш да поминеш преку обична мозочна прдешка. Не дека било кој ги немал. Јас. Ти. СИТЕ. Се дешава... Кога можев на Бил (Клинтон) да му дадам миљон шанси, кога можам од Кико и куп други билмези да не се откажувам и после се... Тогаш можеш и ти да поминеш покрај некои флоскули коишто во афект ги напишал некој МАКЕДОНЕЦ РОДОЉУБ.
Не мораш. Не мораш да го направиш тоа.
Но можеш... Ако сакаш.
Е сега егото... Дали ќе ти дозволи.
Не го разбирам ова, преку што да поминам? Да си го сменам мислењето ли треба? Ставот ли треба да го изменам за Чифутините за да бидам апроприејт? Да не кажам што мислам за да не навредам некого ли треба? Да бидам толерантен и да трпам навреди, кога на некого не му се свиѓа моето мислење? Еве подучи ме што да направам, пошто можеби сум глуп.
Ај сега види го и мојот аспект, можеби ќе сватиш зошто на таквите највеќе се љутам. Тој што го уби Ѓорче Петров, беше исто така МАКЕДОНЕЦ РОДОЉУБ, но ете го уби Ѓорче Петров, како што викаат патот до пеколот е поплочен со добри намери. И да знаеш, не сум јас во саксија растен, многу подобро сум упатен и во пропаганда, и во социјален инжинеринг одколку што уопште можеш да си замислиш. Кога кажувам нешто од тој аспект, многу добро знам што зборувам. Остави ги Евреите и Палестинците, не се вложувај во нешто што неможеш да го промениш колку и да сакаш, таму игрите се многу гадни и од двете страни, која страна и да одбереш ќе згрешиш. Таквите луѓе, какви што ги набројав, само ни штетат во овој момент, или треба да се приберат или да се пуштат низ вода, прво ради нас самите да нема делби, а после и ради тоа што најмалку што ни треба е да си навлечеме беда од која нема да можеме да се извадиме. И така сме во кал до гуша. Притоа највеќе мислам на непотребната параноја и омраза што се шири со тие конспирациските теории, тие уствари се дел од социјалниот инжинеринг, се гради брдо од пародични лаги и вистини. А најголемите проблеми што воопшто Македонецот ги има се Калимеро менталитетот и објавувањето ставови со фанфари. А тек тие две кога ќе се спојат, добиваш салто мортале. Ова све е најискрено и најпријателски, без тронка суета, не само за тебе, туку за сите што треба да чујат.
Ете сега завршив.
Последно уредено: