Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    744

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.485
Поени од реакции
35.216
Ne gledam da gi trpaat po kombina niz ruskite ulici, tuku niz ukrainskite. Sigurno ne se rabotite tolku sjajni koga na front pikaat se sto moze da nosi puska vo raka.
И понешто што не може да држи пушка. Болни од сида, туберколоза, хепатит... Ако може да застане на ноги, значи може да се прати на фронт. Тоа е условот, не држење пушка.
Автоматски споено мислење:

русија губи, ама затоа нато не може да им го пополни недостатокот на гранати на украина

лансетите гераниумите ониксите калибрите кинжалите се сајнс фикшн само по стрипови

Автоматски споено мислење:

Хаха, ЕУропска е најголемиот „донор“ (а уствари чичо Сем им држи пиштол уперен во грб). :LOL:

Последно уредено:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.136
Поени од реакции
13.471
Многу крекање бе од западњациве.

Кратки со артилерија. Место милион само 300.000.

Суливан нешто блдее за кратење на средствата од ден во ден.

Све ова од западни медиуми.

Јас пак мислев до крај, неограничено ќе финнсираа. Секако според куртоните тука.

А Русиве си молчат…

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.214
Поени од реакции
9.794
Имаа некои ограничувања у тенкови и други типови оклопни возила и MRLS со некој договор со американците. Сега више ништо од тоа не важи така да ќе штанцаат многу. За пар години сите бојки у оружје ќе бидат пута 4 најмалку. И плус се прават реставрации на Т80 и друга опрема која е у резерва.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.558
Поени од реакции
5.288
само за @Klinton и Клинтоица :pos::pos:

Ова со прва, втора, трета и... армија е само заради укажување дека некои сеуште се во минатото и дека е време да ги согледат и процесите кои имаат за цел воспоставување на еден нов свет.

Интересен текст на Пепе, каде како прилог е и документ за состојбите во армијата на Украина.

Ако ова е точно а нема зошто не би било, тогаш прашањето е кога ќе биде објавена веста за исфрлање на ОТАН од Украина и бегството на целата таа клика која ја оинсталираше ОТАН во Украина?

Последно уредено:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.379
Поени од реакции
28.525

Ова со прва, втора, трета и... армија е само заради укажување дека некои сеуште се во минатото и дека е време да ги согледат и процесите кои имаат за цел воспоставување на еден нов свет.

Интересен текст на Пепе, каде како прилог е и документ за состојбите во армијата на Украина.

Ако ова е точно а нема зошто не би било, тогаш прашањето е кога ќе биде објавена веста за исфрлање на ОТАН од Украина и бегството на целата таа клика која ја оинсталираше ОТАН во Украина?
Украина е 6то место со натовска помош или со остатоците од СССР? Башка 6то место е сега со 500 000 загинати и еден тон уништена воена опрема или со се на куп собрано доколку не е убиено и уништено ?

Овие 4то пласираниве цели тенковски дивизии губат од арапи со маички и апостолки ?

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.882
Поени од реакции
4.587

Муабетов е:
Жими мајка, кој не верува е педер!!!

Убаво е да се има верба

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.558
Поени од реакции
5.288
Муабетов е:
Жими мајка, кој не верува е педер!!!

Убаво е да се има верба
Е сеа претера.
Мене не ми верваш, на Русите не им верваш сега и на твоите не им верваш па добро човече има ли некој на кого му веруваш?

Инаку многу често со тоа педерите, да не се дружиш многу со нив па имаат лошо влијание.... педери има пари нема!?!

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.637
Поени од реакции
11.710
Ako gi sporeduvate slikite i videata od pocetok na vojnata, site ukrainski vojnici bea opremeni so slicna oprema ko sega. Kaj rusite toa ne bese slucaj.
Imase dosta videa na telegram kaj so se zalat za obleka, a ponataka i za jameri, radia, night vision i tn. Se glease drasticna razlika vo toa kako bea opremeni vagnerci i mobiliziranite.
Само пто вриеше видеа на тикток каде украински војници бараа донации за опрема

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.520
Поени од реакции
18.369
Poznata e ruskata matrica koja ne broi i ne se osvrnuva na brojot na ztrvi koi gi dava za da stigne do pobeda. Ruskiot covecki zivot e sveden na vrednost nula vo recisi sekoja nivna vojna. Isti se i Ukraincite, sepak toa se, da ne kazam, ist narod. Ona sto e vazno, a brojkite na zaginati i raneti ocigledno ne im se vazni, e koj ke ima poveke resursi, a toa sekako se Rusite. Rusija izleguva na sekoe pole pobednik protiv cela americka dominacija, bez razlika sto Amerite si go ispolnija svojot interes, voeno-ekonomski potocno.

I da se 100 000 ruski zagubi, koja zapadna zemja so segasniot politicki narativ e spremna da dade tolkava brojka na zrtvi? Oni bi sekogas nekoj drug da gine za niv. Ona sto Rusija go ima a go nema Zapadot e ideologija, a LGBT matricata ne se smeta za ideologija. Zatoa ova e vojna koja Rusite ja dobija lani uste vo fevruari.

Kajgana Shop

На врв Bottom