Со нив нема полемика, во моментот кога не си иста линија со нив, ти си амерички платеник, читаш на талмуд, дрн дрн јариња и одма идеш на блок (ти текиња на олдскул или како и да се викаше типот што става на игнор?, епа они се тој тип, ама од другата страна)... Тие двајца штетат на каузата што ја претставуваат, зошто човек не се осеќа конфорно да биде во ист кош со нив. Баш они се жртви на западна пропаганда, чија крајна цел е самоцензура.
Со Ванлок (и со ред други што се опраам човечки ако си приметил), друг е муабетот, колку и да се чини дека го зема тоа емотивно, си наоѓа начин да го брани ставот и ако си приметил колку и да се разликува ставот, јас не престанувам цивилизирано да полемизирам, доколку другата страна колку толку држи ниво.
Тука нема факти има само мислења, само со различно мислење добиваш предизвик да размислиш за својот став. Некој го сваќа тоа, некој се љути, ама тоа е, јас не викам дека сум во право, само го пренесувам својот став што сум го стекнал преку искуство, било преку лични контакти, било преку читање. За регионот знам премногу и тоа во детали, не викам дека секогаш мојот став е исправен, ама јас не се плашам да не сум во право.