Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

Ахх тие клети Американци, тие се криви што имаме неспособни железници, и зошто ја расипаа локомотивата сега воз да нема бе...

Како не му е срам на Американците..Од Амбасадата на кале го носат ѓубрето и намерно го трупаат за да му базди на Скопјани....За срамота...

Дури биле забележани и вработени во Амбасадата на Америка каде намерно го саботираат мостот...

линк

Обучен во Ленгли во САД, го има најверојатно истурено отровот за кучињата...

Токму така.

Види колку е казната за фрлање ѓубре во САД, види во САД дали полицајка може да се удри од пајак, и што би им се случило во САД на оние што нападнаа полицајци во станица во некое струшко село.

Види колку е казната во САД ако те фатат да фрлаш по воз со камења или да крадеш делови од железничка инфраструктура.

Исто види и колку е казната во САД за див превоз на патници во раскантани комбиња и коли, како и превоз без лиценца и превоз во технички неисправни автобуси.

Исто така види кој и каде може да продава и кој може да купува метомил во САД.

Во Македонија, за сето ова одредени заштитени групи протежирани токму од САД, не само што не се санкционирани на ниту еден начин, туку уште и се наградуваат за нивната штета, безобразие, неработење и неспособност.

Џабе ти тебе не знам каква машина да имаш, доколку јас сум ти инсталирал малвер во неа, таа нема да ти биде функционална.

---за Северџганските слатки маки---
Токму со делување, свесно делување на луѓето ние можеме да ги запреме паразитите, паразитите цицаат крв.
Кога комарец ќе слета на вас, што преземате(правите) вие?
Механички реагирате, дури и не размислувате (шлап) и комарецот веќе го нема.

Зарем не е така?
А како реагира (Северџган), оф комарец те молам немој да ми ја цицаш мојата крв, за тоа време од другата страна уште еден комарец слетал па и нему му велиш те молам немој да ми ја цицаш крвта... а ако илјадници слетаат и имаат за цел да се насладуваат со твојата крв, што ќе им збориш па немојте ќе умрам, нема да постојам, ве молам!!!

Да, така? И што ќе се случи тогаш?
Ќе одлетаат ли? Да, сигурно ќе одлетаат?!

А што се случува со држвата?
Па еве ги седат разни паразити и не само предавници, велепредавници, црпнати, правени недоправени и говорат (токму така, паразити од сите видови на паразитлук, националност, народ и менталитет...), и за жал на сите нас македонските паразити не се ништо подобри од каубојските, германските или било кои други белосветски паразити! Некои велат дека домашните паразити се уште полоши-погрди од тие господските демократските. Сите тие паразити имаат една заедничка нит која ги поврзува – сите цицаат крв, затоа што им дозволуваме тоа да ни го прават (кога би дејствувале исто како во случајот со комарците не би имало ...) и повторно нема потреба никого да се удира по лице како говори народот, нема потреба ни од барикади, протести или други демокНратски инструменти...

Потребно е само да престанеме да стравуваме и да се тресеме, да престанеме да коленичиме и да станеме и тоа е се што е потребно!
Затоа што сите оние кои се на колена сметаат, за сега мене никој не ме тормози и ништо нема да се случи ..., а кога ќе дојдат и по вас и вашите веќе ќе биде доцна, најинтересното е што додека другите се жртви и ги малтретираат најголемиот дел мисли дека е тоа добро и дека нив нема да ги стават во машина и нема да дојде редот на нив... и кога на крајот ќе дојдат и по вас вие почнувате да ја пеете песната “помооош, спасете ме“.

Така е нели?

Но зошто малкумина или најчесто никој не доаѓа на помош? Зошто?
Затоа што сите тие во душа и својата природа станаа робови.

Ни се допаѓа тоа нам или не, е ирелевантно, сите ние станавме робови!
Затоа што човечкото достоинство не смее никој да го изгуби, може да ја изгуби слободата но не и својата чест, совест и достоинство!
(Може да се биде во затвор а сепак да ги сочуваш достоинството и честа, а може да бидете на слобода и сепак да сте обичен роб! Дали ќе сте слободен роб или слободен затвореник зависи од самите вас. Затоа што е тоа онаа од што тие се плашат, ако човекот престане да биде роб, паразитите-комарците ќе престанат да го јаваат и да му ја цицаат крвта . Ете затоа е потребно да продолжиме да се бориме...

А со што да се бориме?
Со знаења!
Ако човекот престане да се однесува како роб, комарците мали или големи ќе престанат да паразитираат, во услови на наметната перцепција која човекот го претвора во роб, и се додека ваквата перцепција опстојува во свеста кај секој човек тој никогаш нема да се ослободи од ропството.
Ако оваа обичните луѓе не го гледаат не значи дека паразитите не го гледаат и не го користат (тие одлично ги разбираат) затоа и се префрлија врз знаењето-книгите-образованието затоа што колку поглупи и по-необразовани толку повеќе робови, затоа секидневно се пласира дека колку и да учиш нема ништо да постигнеш затоа што тие имале .... а дали е така навистина?

...преземен текст од Николај Левашов и малку прилагоден и дотеран за северџгански прилики.
Некако ми се чини дека ваков начин (со еуфемизми, бајки и....) најмногу ќе допре до поединецот кој сака да го развива онаа меѓу ушите.

Ахх тие клети Американци, тие се криви што имаме неспособни железници, и зошто ја расипаа локомотивата сега воз да нема бе...

Како не му е срам на Американците..Од Амбасадата на кале го носат ѓубрето и намерно го трупаат за да му базди на Скопјани....За срамота...

Дури биле забележани и вработени во Амбасадата на Америка каде намерно го саботираат мостот...

линк

Обучен во Ленгли во САД, го има најверојатно истурено отровот за кучињата...

Абе кутри Американци на мравка немат згазено по белиот свет, и воопшто се немаат вмешано во внатрешната политика, тоа русофилите само муабети им вадат.
Ако, нека ве дупат шиптaрите со тој памет, тоа е се што заслужувате, толку е капацитетот, слуги и робови.

...маму му е.ем, кој го постави северџанот на власт?
Истите тие шо ги гласаат ДПНЕ и СДС 30г, кои со прст се потпишувале и зеле осмо ноќно. Северџанот произлегува од народот, оти ако не произлегуаше од народот немаше да постои како за почеток.

...паааааа, не би рекла, северџанот више удира дијалект, онака повеќе од бугарска страна и не слуша ништо било кој правец, зашто не е музикален, него го интересира имовина, некретнина, пари под душекот и по некое младо курвиче!
Освен источниот дел од Севердонија не знам кој удира на татарски дијалект. Сè е под спрско влијание од поранешната Југословенска држава. Јас воопшто не знам ни зошто се кодифицирал јазикот, зошто се собрале комисија, за кој? Америка нема официјален јазик, требало и ова вештачко создание да нема. Сите зборуваат на дијалект, и после истата приказна, не можам да го разберам со овај од Струмица шо зборува, од Охрид, од Скопје и т.н.

Кога сите зборуваат и пишуваат на дијалект, за шо кур ти е стандарден јазик? Тргни од квази новинарите и т.н.р. лингвисти, кои не знаат да кажат градот Скопје, туку велат „град Скопје“, шо е неправилно, кае членувањето на именката? Кае наставката? Тргни од најпрости примери, самата че заклучиш дека северџаните не си го познаваат јазикот.

Северџаните не си го знаат јазикот, како шо кажав претходно, северџаните ги интересира да слушаат трап фолк, да причаат српски, и цело време зборуваат за носталгија кон веќе непостоечката држава Југославија.

Агелер на средба со новинарите на ИРЛ, им оддаде признание за истражувачките стории

Не се рекетари кога се богопомазани од правата амбасадорка. Со душа чекам нивна сторија за браќа Заеви, здравје еден ден
Ги посетува оти не се нејзини туку на бугарско албанските служби, сега само ќе имаат конструктивен разговор околу судбината на нас Македонците. Нас никој не не прашува.
Автоматски споено мислење:

Во се што зборува академиков Коцарев се согласувам, но може ли некој да пише кој му е дедо? Оти јас знам еден Коцарев од Охрид и се прашувам дали овој човек треба да зборува во име на нас Македонците.
Да не биде после не знаевме како со Љубчо https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Илија_Коцарев

Последно уредено:
Абе кутри Американци на мравка немат згазено по белиот свет, и воопшто се немаат вмешано во внатрешната политика, тоа русофилите само муабети им вадат.
Ако, нека ве дупат шиптaрите со тој памет, тоа е се што заслужувате, толку е капацитетот, слуги и робови.
Друг беше муабетот бе.
Дека не може тебе Американците да ти се криви за секој сегмент од твоето постоење.Не плачете како некои пичкетини,Американците ова,Американците она...
Треба малку и Македончето да си го среди менталитетот.

Ок ниту една опција не ти чини, што не си почнеш сам своја опција? Никој не е способен да ги препознае твоите квалитети, земи покажи им ги и покажи за што се си способен.

Тотално ми ја утна поентата со цитатов, не ми се замара да се објаснувам, да сум сакал да се бавам политика, ќе сум се бавел.
Толку од мене на темава, јаките вие општествени активисти, кур скршивте.
Автоматски споено мислење:

Idam od familija sho dala zivoti za ova parce zemja, nikad vo zivot ne sum glasal za bilo koja od partiive , a na sledni izbori prv pat ke dadam za Levica. Sum rastel bez tatko, sum bil izbrkan od skolo na 12 god, za na kraj da zavrsam elektro, do 25god maka macam i za pari i za se, za denes da pocnam svoj biznis vo sosem druga granka kako co-owner vo koj osven Makedonici drugi ne primam na rabota.Licno dosta sum napravil za Makedonija I nikad ne sum cekal niso za vozvrat a use pomalce so toj kurtonski mindset da zemam diploma i kao ajde eve me dajte 2k iam diploma, ne decki uspehot e sklop na borba rabota I pamet a najmalce za krivejne na drugi I placejne kako to Makedonija ne ja bivat radi svoj
И ја сум од фамилија на бранители и татко ми цел живот го има дадено во АРМ и МВР и требаше и јас и сестра ми како дете на бранител да имаме бесплатно образовсние па немавме, погоди зашто.
Браво што си успеал ама и ти ја промашуваш поентата, не зборам за пари, туку за здрав законодавен, здравствен и политички систем, каде што како човек што сака да тера бизнис, да немора да се замараш со политика, нешто што во Македонија е невозможно, зошто и јас направив пари и фирма па бев под рекет и уцени и претњи со пари, книшка за да не ме дираат. Ама ок.

Последно уредено од модератор:
Судијката Ристова за изборот на судии во Апелација: Скандалозно, Судскиот совет да се распушти

Изборот е скандалозен и сериозно се става под знак прашање рангирањето и ранг листата и пресудното влијание на Бадентеровото мнозинство.Судскиот совет мора итно да се распушти и реформира!!!!, пишува Ристовa.

ама нее, ама како сега вака, како на оваа жена борец, што толку истрча за СЈО и СДС да дојде на власт, шипците што ја редеа, сега вака да и го лапнат местото . Има ли правда во оваа земја.
Иначе, куравелава во најјаките комуњарски хистерии, преку брат и пушташе информации за истраги и притвори и се сукаше кај СДС во надеж дека ќе ја огрее сонце. Ја огреа само овча лој.

Ne svakaš deka baš amerite stavaat na funkcija polupismeni korumpirani debili, za da možat da si pravat što sakaat.
Samo korumpiran degen ke mu glasa promena na ime, istorija, kultura....vrven ekspert koj živee od svojata plata( ete primer Kocarev) nema da pravi takvi raboti
Ne sfakja, toa e daleku nad negovite moznosti :(

Би било добро да се направи нова анкета на темава и да се стави листа на груевски чисто информативно да ги видиме резултатите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom