Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Годишно, фиксна к.с. за целиот период.4.1% годишно, или по истек на 36 месеци?
Како сакаш. Ти си бираш.да имам простор штедење во ТУЛИ, (ама не златни како Рефус) , може и бетонско железо
Ако мислиш дали ќе заработиш. Во следниве години најверојатно ако ги броиш во денари. НО Има големи провизии на физичко злато, треба да го чуваш, неможе да го поделиш, нема левериџ, не може кредит да земаш како гаранција. Хартиено злато ги нема овие негативности но затоа е финансиски по ризично од дифолт.Колку паметно е да се купуваат златни плочки оние со 99%?
Првичната цел ми е да бидат сигурни, приѓер ако сега ги купам за 5к евра по пет, десет години да не биде вредноста исподАко мислиш дали ќе заработиш. Во следниве години најверојатно ако ги броиш во денари. НО Има големи провизии на физичко злато, треба да го чуваш, неможе да го поделиш, нема левериџ, не може кредит да земаш како гаранција. Хартиено злато ги нема овие негативности но затоа е финансиски по ризично од дифолт.
Нема да биде.Првичната цел ми е да бидат сигурни, приѓер ако сега ги купам за 5к евра по пет, десет години да не биде вредноста испод
Никој не може да ти каже како ќе биде, само во банка за камата може да имаш колку толку контрола оти сте потпишале фиксен курс, ама инфлацијата ќе те заебе и таму.Првичната цел ми е да бидат сигурни, приѓер ако сега ги купам за 5к евра по пет, десет години да не биде вредноста испод
A sto toa znaci ne se slucajni, vo smisla sepak faktorite koi pridvizuvaat nagore i nadolu moze da se anticipiraat?Многу е погрешно да се верува дека движењата на хартии од вредност се случајни. Не знам зошто го повторуваат тоа.
Dali ima MK banka kade za CHF davaat kamata? Vo minatoto imase duri negativna kamata za ovaa valuta, no mislam sega e nula vo nekoi od bankiteФед зголемуваше каматни стапки тоа повлеквит поголеми камати на штедни влогови. Јас дека знам што ќе биде во иднина знам дека фед ќе ги намали за 2 години каматите но најверојатно не многу. Така да сега не е лошо да се штеди во денари. До сега најдобро беше усд и цхф претходно ауд и кад. Сега бек то мкд.