Сендвичара "Седмица"

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.702
Поени од реакции
48.984
Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.441
Поени од реакции
7.725
Прегосподин за Стоилко, пресиромав за Маџо. Ќе си се нареди како попче на каса пак :D
Еднаш сум јадел во Маџо и никад више, цена не ми смета ќе платам и 500 денари за светски бургер па дури и да со големина како Мек Доналдс ама она од Маџо е срам да се нарече бургер...

Лепчето едно суво ама лебасто може имаше едно 400 грама леб, на крај се откажав од долната половина цела ја оставив. Како од лебеблија да беше правено колку повеќе го јадеш толку потешко се џвака и се лепи по заби дури и устата ти ја собира.

Плескавицата бев среќен што не си искршив заби, не жили, цели коски имаше со големина на динусаурус, во тањир им ги плукав, абе ни катастрофа не би им ставил како оцена. Да ги собереш коските и телешка супа можеш да свариш...

Од тогаш не ми ни текнало да се свртам и да погледнам накај Маџо...

Таму идат луѓе вака како тебе да јадат за после да се фалат и да кажат абе брат сум јадел бургериште 450 денари ама тоа ти е брат прав бургер, не жалам пари за такво нешто...

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.702
Поени од реакции
48.984
Таму идат луѓе вака како тебе да јадат за после да се фалат и да кажат абе брат сум јадел бургериште 450 денари ама тоа ти е брат прав бургер, не жалам пари за такво нешто...
Не знам што подразбираш под луѓе како мене, ама не идам ја по такви места. По еднаш сум влегол, сум видел колку е саат и доста е.

Јас сум венчан за Лесковац кај Мајчин Дом. Апсолутни богови за плескавици што не се бургери :D

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.441
Поени од реакции
7.725
Не знам што подразбираш под луѓе како мене, ама не идам ја по такви места. По еднаш сум влегол, сум видел колку е саат и доста е.

Јас сум венчан за Лесковац кај Мајчин Дом. Апсолутни богови за плескавици што не се бургери :D
Ок моја грешка

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.321
Поени од реакции
5.350

Тоа беше истото и позади Капитол? Најдобри во цело Скопје ако се они.

Член од
21 јули 2017
Мислења
289
Поени од реакции
233
Најчесто земам пилешки бургер. Се добро, и кечапот и мајонезот на вкус се во ред, се додека не пројде малце време во варење на бургерот, кога осеќам некаква киселина во желудец. Не знам дале од тоа дека многу работи се мешаат во исто време, или кечапот, мајонезот и не се баш толку квалитетни.

За цените да не збориме :)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.992
Поени од реакции
83.363
Е да ама оди докажи и на луѓето. јас не знам зошто мислат дека ракијата на тиквеш е нешто подобро од таа на пазар по цена 150-200 денара?
Од таа е подобра.

Има луѓе со традиција секоја година прават ракија и тоа добра ракија и ја продават. Ќе си најдете локални луѓе, ќе купете, ќе ја пробате ако е добра ќе купувате од нив.
Тоа веќе може да биде скроз друг муабет, у однос на таа од пазар, што е 150-200.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.429
Поени од реакции
17.757
Ти стварно немаш допирна точка со реалноста. Како стигна до форумов не ми е јасно.

1) Ракијата на Тиквеш и повеќето флаширани ракии се класи подобри од домашните (посебно од пазар) од 150/200 денари.
2) Не се работи за амбалажа и да се палиме на тоа туку процесот на изработка на „Лозова“ со “домашна од пазар“ е небо земја.
-2.1) Лозова секогаш ќе биде (или 99% од времето) со ист квалитет, боја, вкус и процент на алкохол (бидеќи се произведува во фабрика), додека оваа домашнава ќе варира константно и 90% од времето ќе биде течност за чистење по дома каде ретко кој (нормален) човек ќе ја ужива и ќе ја пие. Не дека неможеш, али нема поента да пиеш таков алкохол за да те кине глава сабајле.
3) Да, постојат луѓе кои традиционално произведуваат домашна ракија и која можеби за некои е подобра од фабричкава, али тие не се ни 5% од сите можни производители на домашна ракија.
Lozovata na Tikves kako da ima smeneto na kvalitet posledno vreme. Nitu mi e ist vkusot, sto ajde moze da e subjektivno, i poslednite nekolku pati od prvata caska mi se javuvaat stomacni tegobi, steganja, bolki i kiselini. Mozebi ednostavno mi stanala neprifatliva za organizmot, ne velam ne.
Автоматски споено мислење:

Утре ќе одам Ск фудбал да гледам планирам да збуцам еден хамбургер од Седмица во Автокоманда што е во склоп на МакПетрол.
Avtokomanda potocno Triangla, imas sendvicara HIT, torbulinja ja drzat, maheri za meleno meso. Imas sarska za 150, ili uste bolje, hamburger za 100, 2 hamburgera si vrz, ma da sarskata e special stimul za uzivanje. Duri i toa do 7ca vo sklop na kafanata sto e, mislam deka Meze se vika e vrv za meso, hamburgerot im e top samo sto lepceto im e od tie fancy lepcinja za burgeri so malku sladunjav vkus pa nekako ne odi sve toa so golema pleska pecena na zar. A da, i HIT ja praat na zar odnosno na kumur, sekako mnogu bolje od plinovite na 7ca.

Последно уредено:
Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.655
Avtokomanda potocno Triangla, imas sendvicara HIT, torbulinja ja drzat, maheri za meleno meso. Imas sarska za 150, ili uste bolje, hamburger za 100, 2 hamburgera si vrz, ma da sarskata e special stimul za uzivanje. Duri i toa do 7ca vo sklop na kafanata sto e, mislam deka Meze se vika e vrv za meso, hamburgerot im e top samo sto lepceto im e od tie fancy lepcinja za burgeri so malku sladunjav vkus pa nekako ne odi sve toa so golema pleska pecena na zar. A da, i HIT ja praat na zar odnosno na kumur, sekako mnogu bolje od plinovite na 7ca
Немам јадено во таа ХИТ, ама ништо, апсолутно ништо не се споредува со плескавицата во 7ца од аспект на квалитет. Ова ти го кажувам од сигурни извори, од човек што добавува месо и за нив и за пола Македонија. Најчистата плескавица е во 7ца, проверено и точно. Неам намера реклама да им праам, кур ме боли за 7ца, успат све да им ебам што немаат ПОС терминали, ама за квалитетот на плескавицата нема никаков сомнеж, убедливо но.1

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Avtokomanda potocno Triangla, imas sendvicara HIT, torbulinja ja drzat, maheri za meleno meso. Imas sarska za 150, ili uste bolje, hamburger za 100, 2 hamburgera si vrz, ma da sarskata e special stimul za uzivanje. Duri i toa do 7ca vo sklop na kafanata sto e, mislam deka Meze se vika e vrv za meso, hamburgerot im e top samo sto lepceto im e od tie fancy lepcinja za burgeri so malku sladunjav vkus pa nekako ne odi sve toa so golema pleska pecena na zar. A da, i HIT ja praat na zar odnosno na kumur, sekako mnogu bolje od plinovite na 7ca.
Од тоа ХИТ едино цената вреди да се заситиш за 100че не дека ќе јадеш некој којзнае каков квалитет на хамбургер. Разреден кечап мајонез, подпросечни компири, тенка плескавица и лепче. Некој јадач не би се задоволил со еден таков хамбургер.

Кафаната што ја збориш до 7ца е добра.

А 7ца се повеќе и повеќе се курчат иако рака на срце хамбургерите сеуште им држат квалитет само што драстично се намалени од пред 2-3-4 години. 220 денари веќе отиде у луксуз ебате, нека не јебат. Мада коа ќе видиш дека секоја просечна и подпросечна сендвичара нема хамбургер испод 160 денари ондак оваа цена изгледа на ок.
стопечеес денара тост да им ебам све најмило на сите.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Немам јадено во таа ХИТ, ама ништо, апсолутно ништо не се споредува со плескавицата во 7ца од аспект на квалитет. Ова ти го кажувам од сигурни извори, од човек што добавува месо и за нив и за пола Македонија. Најчистата плескавица е во 7ца, проверено и точно. Неам намера реклама да им праам, кур ме боли за 7ца, успат све да им ебам што немаат ПОС терминали, ама за квалитетот на плескавицата нема никаков сомнеж, убедливо но.1
Ти изгледа освен во 7-ца, на друго место не си пробал плескавица. :pos:
Цела е полна со р'скавици, никаква.
Само на муштериите од Шутка останаа и некои загорени фанови на сендвичарата како тебе.
Оди малку на друго место, пробај во Food Hood, Baking Bread, Тетекс, Хит.

Kajgana Shop

На врв Bottom