U redu e veligden.
Е вака му го зимаш на џонтра.
U redu e veligden.
Тиквеш пиеш или ги бојкотираш и нив, пиејќи некоја од пазар 150 денари литро?Ретко пијам пиво, ракија повеќе преферирам.
ооо мало морген....600 денара за ракија...скапа е таа..уште 500 денара ќе додадам виски ќе пијам за тие пари. Само домашна ракија правена со домашни правени сендвичи.Тиквеш пиеш или ги бојкотираш и нив, пиејќи некоја од пазар 150 денари литро?
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Кога ќе видам како секоја година протестираат лозарите со жалби дека Тиквеш им ја зема за џабе пари реколтата. Ми се гади од таа мисла да пијам ракија од робовладелци.Тиквеш пиеш или ги бојкотираш и нив, пиејќи некоја од пазар 150 денари литро?
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Вискито шо го пијам е 500че ама нема везе...ооо мало морген....600 денара за ракија...скапа е таа..уште 500 денара ќе додадам виски ќе пијам за тие пари. Само домашна ракија правена со домашни правени сендвичи.
Kakvo e toa whisky?Вискито шо го пијам е 500че ама нема везе...
Буржоазија бе
Иако беше на заебанција пишано.Kakvo e toa whisky?
Е да ама оди докажи и на луѓето. јас не знам зошто мислат дека ракијата на тиквеш е нешто подобро од таа на пазар по цена 150-200 денара? најверојатно поради амбалажата па палат се на тоа....Мислат ако има шишето добар дизајн значи и добра е....Има луѓе со традиција секоја година прават ракија и тоа добра ракија и ја продават. Ќе си најдете локални луѓе, ќе купете, ќе ја пробате ако е добра ќе купувате од нив.Кога ќе видам како секоја година протестираат лозарите со жалби дека Тиквеш им ја зема за џабе пари реколтата. Ми се гади од таа мисла да пијам ракија од робовладелци.
Имаш разни и од 400 и од 600 и од 1000 денара...и поскапи така натам...разлика е до вкусот...начин на преработка...и како ќе ти легне...Иако беше на заебанција пишано.
Преферирам Old Canadian. Го земав еднаш пошо беше ефтино (под 600 ден 700мл) и многу добро ми легна.
А не сум некој што лета по брендови. Ги тестирав повеќето периодов и ова ми дојде некако таман за чашка две.
Извинете за офф топик
Ти стварно немаш допирна точка со реалноста. Како стигна до форумов не ми е јасно.Е да ама оди докажи и на луѓето. јас не знам зошто мислат дека ракијата на тиквеш е нешто подобро од таа на пазар по цена 150-200 денара? најверојатно поради амбалажата па палат се на тоа....Мислат ако има шишето добар дизајн значи и добра е....Има луѓе со традиција секоја година прават ракија и тоа добра ракија и ја продават. Ќе си најдете локални луѓе, ќе купете, ќе ја пробате ако е добра ќе купувате од нив.
Имаш разни и од 400 и од 600 и од 1000 денара...и поскапи така натам...разлика е до вкусот...начин на преработка...и како ќе ти легне...
главата ќе го болело од една ракија....хахахха..од мочка правени....ај терајте си там да не идеме оф топик на темата...Ти стварно немаш допирна точка со реалноста. Како стигна до форумов не ми е јасно.
1) Ракијата на Тиквеш и повеќето флаширани ракии се класи подобри од домашните (посебно од пазар) од 150/200 денари.
2) Не се работи за амбалажа и да се палиме на тоа туку процесот на изработка на „Лозова“ со “домашна од пазар“ е небо земја.
-2.1) Лозова секогаш ќе биде (или 99% од времето) со ист квалитет, боја, вкус и процент на алкохол (бидеќи се произведува во фабрика), додека оваа домашнава ќе варира константно и 90% од времето ќе биде течност за чистење по дома каде ретко кој (нормален) човек ќе ја ужива и ќе ја пие. Не дека неможеш, али нема поента да пиеш таков алкохол за да те кине глава сабајле.
3) Да, постојат луѓе кои традиционално произведуваат домашна ракија и која можеби за некои е подобра од фабричкава, али тие не се ни 5% од сите можни производители на домашна ракија.
Нареден пат кога ќе спремаш пушти ја и песнава во позадинаСО ДОМАШЕН НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАДПРЕВАРУВА!!!!! ТИ ИЗЕДЕШ ЕДЕН, ЈАС ИЗЕДАМ ДВА, НЕ СМЕ ИСТИ.
Прегледај го приврзокот 346502
Лозова е најчиста мочка што имам пробано. Од сигурно куп производители лозова е абе најкатастрофа. Не знам како ја посрале ама е полоша од сток 84 што е дестилиран од ДРВО!Ти стварно немаш допирна точка со реалноста. Како стигна до форумов не ми е јасно.
1) Ракијата на Тиквеш и повеќето флаширани ракии се класи подобри од домашните (посебно од пазар) од 150/200 денари.
2) Не се работи за амбалажа и да се палиме на тоа туку процесот на изработка на „Лозова“ со “домашна од пазар“ е небо земја.
-2.1) Лозова секогаш ќе биде (или 99% од времето) со ист квалитет, боја, вкус и процент на алкохол (бидеќи се произведува во фабрика), додека оваа домашнава ќе варира константно и 90% од времето ќе биде течност за чистење по дома каде ретко кој (нормален) човек ќе ја ужива и ќе ја пие. Не дека неможеш, али нема поента да пиеш таков алкохол за да те кине глава сабајле.
3) Да, постојат луѓе кои традиционално произведуваат домашна ракија и која можеби за некои е подобра од фабричкава, али тие не се ни 5% од сите можни производители на домашна ракија.