Сендвичара "Седмица"

  • Креатор на темата Креатор на темата IvicaPunK
  • Време на започнување Време на започнување
Тиквеш пиеш или ги бојкотираш и нив, пиејќи некоја од пазар 150 денари литро?

Sent from my SM-S908B using Tapatalk
ооо мало морген....600 денара за ракија...скапа е таа..уште 500 денара ќе додадам виски ќе пијам за тие пари. Само домашна ракија правена со домашни правени сендвичи.
 
Тиквеш пиеш или ги бојкотираш и нив, пиејќи некоја од пазар 150 денари литро?

Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Кога ќе видам како секоја година протестираат лозарите со жалби дека Тиквеш им ја зема за џабе пари реколтата. Ми се гади од таа мисла да пијам ракија од робовладелци.

 
ооо мало морген....600 денара за ракија...скапа е таа..уште 500 денара ќе додадам виски ќе пијам за тие пари. Само домашна ракија правена со домашни правени сендвичи.
Вискито шо го пијам е 500че ама нема везе...

Буржоазија бе
 
Kakvo e toa whisky?
Иако беше на заебанција пишано.

Преферирам Old Canadian. Го земав еднаш пошо беше ефтино (под 600 ден 700мл) и многу добро ми легна.

А не сум некој што лета по брендови. Ги тестирав повеќето периодов и ова ми дојде некако таман за чашка две.
Извинете за офф топик
 
Кога ќе видам како секоја година протестираат лозарите со жалби дека Тиквеш им ја зема за џабе пари реколтата. Ми се гади од таа мисла да пијам ракија од робовладелци.

Е да ама оди докажи и на луѓето. јас не знам зошто мислат дека ракијата на тиквеш е нешто подобро од таа на пазар по цена 150-200 денара? најверојатно поради амбалажата па палат се на тоа....Мислат ако има шишето добар дизајн значи и добра е....Има луѓе со традиција секоја година прават ракија и тоа добра ракија и ја продават. Ќе си најдете локални луѓе, ќе купете, ќе ја пробате ако е добра ќе купувате од нив.

Иако беше на заебанција пишано.

Преферирам Old Canadian. Го земав еднаш пошо беше ефтино (под 600 ден 700мл) и многу добро ми легна.

А не сум некој што лета по брендови. Ги тестирав повеќето периодов и ова ми дојде некако таман за чашка две.
Извинете за офф топик

Имаш разни и од 400 и од 600 и од 1000 денара...и поскапи така натам...разлика е до вкусот...начин на преработка...и како ќе ти легне...
 
Е да ама оди докажи и на луѓето. јас не знам зошто мислат дека ракијата на тиквеш е нешто подобро од таа на пазар по цена 150-200 денара? најверојатно поради амбалажата па палат се на тоа....Мислат ако има шишето добар дизајн значи и добра е....Има луѓе со традиција секоја година прават ракија и тоа добра ракија и ја продават. Ќе си најдете локални луѓе, ќе купете, ќе ја пробате ако е добра ќе купувате од нив.


Имаш разни и од 400 и од 600 и од 1000 денара...и поскапи така натам...разлика е до вкусот...начин на преработка...и како ќе ти легне...

Ти стварно немаш допирна точка со реалноста. Како стигна до форумов не ми е јасно.

1) Ракијата на Тиквеш и повеќето флаширани ракии се класи подобри од домашните (посебно од пазар) од 150/200 денари.
2) Не се работи за амбалажа и да се палиме на тоа туку процесот на изработка на „Лозова“ со “домашна од пазар“ е небо земја.
-2.1) Лозова секогаш ќе биде (или 99% од времето) со ист квалитет, боја, вкус и процент на алкохол (бидеќи се произведува во фабрика), додека оваа домашнава ќе варира константно и 90% од времето ќе биде течност за чистење по дома каде ретко кој (нормален) човек ќе ја ужива и ќе ја пие. Не дека неможеш, али нема поента да пиеш таков алкохол за да те кине глава сабајле.
3) Да, постојат луѓе кои традиционално произведуваат домашна ракија и која можеби за некои е подобра од фабричкава, али тие не се ни 5% од сите можни производители на домашна ракија.
 
Ти стварно немаш допирна точка со реалноста. Како стигна до форумов не ми е јасно.

1) Ракијата на Тиквеш и повеќето флаширани ракии се класи подобри од домашните (посебно од пазар) од 150/200 денари.
2) Не се работи за амбалажа и да се палиме на тоа туку процесот на изработка на „Лозова“ со “домашна од пазар“ е небо земја.
-2.1) Лозова секогаш ќе биде (или 99% од времето) со ист квалитет, боја, вкус и процент на алкохол (бидеќи се произведува во фабрика), додека оваа домашнава ќе варира константно и 90% од времето ќе биде течност за чистење по дома каде ретко кој (нормален) човек ќе ја ужива и ќе ја пие. Не дека неможеш, али нема поента да пиеш таков алкохол за да те кине глава сабајле.
3) Да, постојат луѓе кои традиционално произведуваат домашна ракија и која можеби за некои е подобра од фабричкава, али тие не се ни 5% од сите можни производители на домашна ракија.
главата ќе го болело од една ракија....хахахха..од мочка правени....ај терајте си там да не идеме оф топик на темата...

P.S : од секој ракија не се купува...ќе си видеш од неготино, кавадрци ракија...да видеш шо значи ракија....
 
Последно уредено:
Ти стварно немаш допирна точка со реалноста. Како стигна до форумов не ми е јасно.

1) Ракијата на Тиквеш и повеќето флаширани ракии се класи подобри од домашните (посебно од пазар) од 150/200 денари.
2) Не се работи за амбалажа и да се палиме на тоа туку процесот на изработка на „Лозова“ со “домашна од пазар“ е небо земја.
-2.1) Лозова секогаш ќе биде (или 99% од времето) со ист квалитет, боја, вкус и процент на алкохол (бидеќи се произведува во фабрика), додека оваа домашнава ќе варира константно и 90% од времето ќе биде течност за чистење по дома каде ретко кој (нормален) човек ќе ја ужива и ќе ја пие. Не дека неможеш, али нема поента да пиеш таков алкохол за да те кине глава сабајле.
3) Да, постојат луѓе кои традиционално произведуваат домашна ракија и која можеби за некои е подобра од фабричкава, али тие не се ни 5% од сите можни производители на домашна ракија.
Лозова е најчиста мочка што имам пробано. Од сигурно куп производители лозова е абе најкатастрофа. Не знам како ја посрале ама е полоша од сток 84 што е дестилиран од ДРВО!
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom