Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
25 март 2012
Мислења
8.628
Поени од реакции
5.277
А дали кога во Швицарска, Немачка, Англија Италија па и Еквадор се однесувате диво, ги полните затворите, најомразена заедница сте е каурот крив?
Најомразена заедница? Уствари не ми треба објаснување.
Па ги има албанците таму бе, не се полнат само затворите, ги има и таму ама ги има и по скелиња, по банки, по факултети, по спортски натпревари, по музички настапи, насекаде ги има, како сите други националности.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.175
Поени од реакции
25.962
Најомразена заедница? Уствари не ми треба објаснување.
Па ги има албанците таму бе, не се полнат само затворите, ги има и таму ама ги има и по скелиња, по банки, по факултети, по спортски натпревари, по музички настапи, насекаде ги има, како сите други националности.
The image of the groups from Former Yugoslavia in Swiss society is very poor. In a survey performed in Zurich in 2011, "Former Yugoslavs" were found to be the least popular immigrant group, followed by Turks, Arabs and Germans.[2] The Albanians have been singled out for their particularly poor image.[3] As the largest group, they tend to be the most visible, besides the factor of opposition against Islam in Switzerland, and the problem of immigrant criminality. In a 2010 statistic, young males of the former Serbia and Montenegro (which to a large extent corresponds to the Kosovar Albanians in Switzerland) were found to have a crime rate of 31% of the young males in Swiss population, while those from Croatia, Bosnia and Herzegovina and Macedonia had crime rates of 23%–24% of the Swiss value[citation needed]. It has been pointed out that the crime rates cannot be the only reason for the group's poor image, as the crime rate of the Sri Lankans in Switzerland was still higher, at 47%, while that group has a much better reputation.[4]

Not infrequently, the Albanian diaspora in Switzerland is affected by xenophobia and racism. Many integration difficulties and criminal offenses of some criminal Albanians has caused many Swiss to be prejudiced against Albanians, which has led to fear, hatred and insecurity.[5]

По факултети ги нема.

In contrast, the number of students with Albanian descent is increasing today. In 2008, only 67 people were enrolled at Swiss universities, there are already 460 in 2017.

The total number of people living in Switzerland Albanian descent of inclusive naturalized and dual citizens is currently estimated at about 200,000. 3.1% of the permanent population in Switzerland in 2016 stated that they use Albanian as the main language, which corresponds to 258,415.

Значи, во Швајцарија има околу 260 000 Албанци од кои 460 се на факултет или во проценти 0.17%.

Значи 0.17% се на факултет, а стапка на криминал е 30%.

Значи Африм фактите се тие. Кој е крив што овие се фактите? Српското лоби во Швајцарија?

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.205
Поени од реакции
6.472
Али Ахмети вчера, СВЕСТИ СЕ МАКЕДОНЧЕ ДОСТА СПИЕШ ТИ.
Доста се дозволува присвојување на Македонија од овие.
ntgwepnw.jpg

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.205
Поени од реакции
6.472
Албанофобија и исламофобија се доблести на совесни и паметни луѓе.
Особено на луѓе што 600 години биле под исламски калифат и пропатиле десеткратно.
Во новинарската статија која известува за тешки злосторства и колежи (масакри) кои биле извршени врз Евреите во Кишињев, Молдавија, на едно место споредува дека такви има само во Македонија извршувани од албанскиот башибозук врз словенското население. Ова се случува еден месец пред Илинденското Востание.
1903.07.04_The-Worlds-News-p.21-Sidney-02-e1692133873732-427x1024.jpg
Задушување на Илинденското востание, додека денешната власт дозволува да се игра шота на мечкин камен, има ли поголемо понижување кон жртвите што го дале животот за слободата?
1903_Албанскиот-башибозук-под-Отоманска-команда.jpg
Локвата и Вињари

ПОЕМАТА HA ЛAЗAP ПОП TPAJKOB
ЛOKBATA И ВИЊАРИ

31. мај 1903 година

Пак доаѓам при вас, о врвови вишни,
по планини жедни, низ безводни спили,
да видам јас скрки и долинки скришни
што крвта ги багри на јунаци мили.

Да останат вечно спомените тешки
за војвода тука што остави снага,
за честа што тука во часови жешки
бој водеше страшен за слобода драга.

Блазе си ви, велам вам присои ладни,
што чувте кај грми на пушките екот,
пет векови гласат премрежиња страдни,
вик јуначки сега прогласува векот!

Сте честити сега, ве разбуди ете
на штикови ледни дрнкањето остро
и громкото ура, и Турчин се смете
млад војвода дека командува просто.

Неодамна тука потерата клета
ја чекавме да ја уништиме ние,
ја обзеде радост дружината сета
што може да бие, а не да се крие.

Нестаната уште од ноќните сништа
јуначката чета, во раните зори,
пред сонце да пекне, — рој куршуми пиштат
и пукот ги стресе високите гори

Се истури грмеж од стражите предни
и купишта Турци попаѓаа тука,
се прснаа сите, исплашени, бедни,
штом ура се зачу, штом четата спука.

И наскоро оган се отвори, вџашен, —
од едната страна комитите смели,
бестрашните чеда во животот страшен,
од другата Турци на булуци цели.

„Удирајте право, да не мине никој
од овие Турци и Арнаути клети!"
И целата чета го подзеде викот,
пред тешката сила без уплав да сети.

За одмазда жедна сплотената чета
со куршуми бие, со зборови гласи:
„Тиранството долу! Co слобода света
македонска земјо, прославена да си!

Lazo_poptrajkov.jpg

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.980
Поени од реакции
41.383
Прегледај го приврзокот 396856

Водовод, канализација, фабрики, болници, училишта, нови работни места за младите и останатите претставуваат харам.
УЧК е секогаш халал и кул.
Еве ти @puno, трите точки што си ги навел за кои што ние сме криви затоа што вие сте такви нецивилизирани говеда.

Ислам, сте живееле надвор од градовите, нема образование.

300.000 евра решивте на споменик на учк да ги спукате, и пак ние ќе испаднеме сеа криви што сме ви дале пари.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.205
Поени од реакции
6.472
Еве ти @puno, трите точки што си ги навел за кои што ние сме криви затоа што вие сте такви нецивилизирани говеда.

Ислам, сте живееле надвор од градовите, нема образование.

300.000 евра решивте на споменик на учк да ги спукате, и пак ние ќе испаднеме сеа криви што сме ви дале пари.
Што ќе му е водовот кога може да купи куќа во Штип? Што ќе му е работа кога работи во Швицарска? Што ќе му е образование кога образованите имаат по едно дете? Таман си е УЧК ти не разбираш.
Класичен пример ти е тоа со училиштата најново во Велес каде што не живее ниту еден албанец но средношколци се носат од селата од чашка, Али не им гради училиште и ги носи на исток кај каурот.

Последно уредено:
Член од
25 март 2012
Мислења
8.628
Поени од реакции
5.277
Прегледај го приврзокот 396856

Водовод, канализација, фабрики, болници, училишта, нови работни места за младите и останатите претставуваат харам.
УЧК е секогаш халал и кул.
Може линк од каде виде дека 300к од народни пари е финансиран?
Автоматски споено мислење:

Што ќе му е водовот кога може да купи куќа во Штип? Што ќе му е работа кога работи во Швицарска? Што ќе му е образование кога образованите имаат по едно дете? Таман си е УЧК ти не разбираш.
Класичен пример ти е тоа со училиштата најново во Велес каде што не живее ниту еден албанец но средношколци се носат од селата од чашка, Али не им гради училиште и ги носи на исток кај каурот.
Не ги оставајте албанците да се образуваат, само така каури.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.205
Поени од реакции
6.472

Не е наша работа да се образовани повеќе, штом не сакаат настава на македонски нека си бараат кадар.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.756
Поени од реакции
9.356
Особено на луѓе што 600 години биле под исламски калифат и пропатиле десеткратно.
Во новинарската статија која известува за тешки злосторства и колежи (масакри) кои биле извршени врз Евреите во Кишињев, Молдавија, на едно место споредува дека такви има само во Македонија извршувани од албанскиот башибозук врз словенското население. Ова се случува еден месец пред Илинденското Востание.
Прегледај го приврзокот 396861
Задушување на Илинденското востание, додека денешната власт дозволува да се игра шота на мечкин камен, има ли поголемо понижување кон жртвите што го дале животот за слободата?
Прегледај го приврзокот 396862
Локвата и Вињари

ПОЕМАТА HA ЛAЗAP ПОП TPAJKOB
ЛOKBATA И ВИЊАРИ

31. мај 1903 година

Пак доаѓам при вас, о врвови вишни,
по планини жедни, низ безводни спили,
да видам јас скрки и долинки скришни
што крвта ги багри на јунаци мили.

Да останат вечно спомените тешки
за војвода тука што остави снага,
за честа што тука во часови жешки
бој водеше страшен за слобода драга.

Блазе си ви, велам вам присои ладни,
што чувте кај грми на пушките екот,
пет векови гласат премрежиња страдни,
вик јуначки сега прогласува векот!

Сте честити сега, ве разбуди ете
на штикови ледни дрнкањето остро
и громкото ура, и Турчин се смете
млад војвода дека командува просто.

Неодамна тука потерата клета
ја чекавме да ја уништиме ние,
ја обзеде радост дружината сета
што може да бие, а не да се крие.

Нестаната уште од ноќните сништа
јуначката чета, во раните зори,
пред сонце да пекне, — рој куршуми пиштат
и пукот ги стресе високите гори

Се истури грмеж од стражите предни
и купишта Турци попаѓаа тука,
се прснаа сите, исплашени, бедни,
штом ура се зачу, штом четата спука.

И наскоро оган се отвори, вџашен, —
од едната страна комитите смели,
бестрашните чеда во животот страшен,
од другата Турци на булуци цели.

„Удирајте право, да не мине никој
од овие Турци и Арнаути клети!"
И целата чета го подзеде викот,
пред тешката сила без уплав да сети.

За одмазда жедна сплотената чета
со куршуми бие, со зборови гласи:
„Тиранството долу! Co слобода света
македонска земјо, прославена да си!

Прегледај го приврзокот 396863
Како надополнување:

1699276542203.png

1699276648460.png

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.957
Поени од реакции
22.168

Ми смо ви криви што се природно глупи?
Ете ви тамо универзитети и па не бе бива. Само си ги штанцате по потребе за рамковни места у администрацие.

Припер колко сте глупи.
Шиптap дотеран, модерно ситуиран, полусиметрично симпатично фациче сс средену фризурку, ама ипак сс кафказ ремикс зуби...
Тражи ми бројче за фармарке, викам му има до 38 наише, кој број ти треа?
35 ми вика.
Аааа само парни броеви викам,35 неамо. Вика ми како парни, па парни наравно со пари ке плаќам, нема да ги крадам. Да не мислиш со картичка да платам?
Хаха абе викам парни броеви... Запрепастен, незнам од куде да почну да му објасну. Викам ке га прашам.
Знаеш дека броеви се делиф на парни и непарни?
Викам ми абе дај ми 35,број си е број. Незнам ја кои се пари кои непари хахах. Цццц
Козеееееее

И како бе соживот сс вас да градимо, А?

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.756
Поени од реакции
9.356

Eве ти златен. Тестирај ги твоите. Прашај ги на кој број е паркиран автомобилот. Треба да одговорат за 20 секунди.

1699281542689.png

Kajgana Shop

На врв Bottom