Кажи Владе според твоето експертско мислење, гомнава во кои заглави Русија, не се уствари гомна туку се цвеќиња?
Што е поголем руски успех според тебе, подморницата и десантниот брод што им ги уништија во Севастопол или тактичките бомбардери што им ги шлакнаа на 400 километри од Украинска граница?
Кажи Владе според твоето експертско мислење, гомнава во кои заглави Русија, не се уствари гомна туку се цвеќиња?
Што е поголем руски успех според тебе, подморницата и десантниот брод што им ги уништија во Севастопол или тактичките бомбардери што им ги шлакнаа на 400 километри од Украинска граница?
Автоматски споено мислење:
Цртано ви е и со темперни и со водени боички и од руски телеграм профили. Ама на темава топ не ве бие
Леле Америте биле говна. Waaaawaaaawaaa
Кано дознава основи на геополитика и државни интереси.
Добро вие Алцхајмер имате, ретардирани сте на темава нешто? Милион пати е правен муабетов.
off more majko.... dedolarizacija im se sluciva, brics so neznam kolku plusovi, arapite im se bunat, juzna amerika zatvara evrejski ambasadi i otkazuva poslusnost, vo afrika sekoja godina po 2 drzavi gi nabrkuvaat i ti mi zboris za geopoliticka pobeda?
cekaj koga sorabotkata kina-rusija ke se krene na uste povisoko nivo pa ni 30% tarifi i danoci nema veke da gi izvadi vadi...
zaebi covece, ne razbiras geopolitika, broj tamu tenkovi i drkaj na toa
Абе колку пати сум ти кажал да не ги читаш тие украинските канали што се претставуваат како „руски дисиденти“ (кои не се во Русија).
Како оние Дагестанцине од завчера си, украинските канали се претставил како дагестански и „јавиле“ дека се доселуваат Евреи со последниот авион. Мајмуниве се собрале и го демолирале аеродромот. Имаше еден ѕиркаше во моторот да не има има скриени Евреи.
off more majko.... dedolarizacija im se sluciva, brics so neznam kolku plusovi, arapite im se bunat, juzna amerika zatvara evrejski ambasadi i otkazuva poslusnost, vo afrika sekoja godina po 2 drzavi gi nabrkuvaat i ti mi zboris za geopoliticka pobeda?
cekaj koga sorabotkata kina-rusija ke se krene na uste povisoko nivo pa ni 30% tarifi i danoci nema veke da gi izvadi vadi...
zaebi covece, ne razbiras geopolitika, broj tamu tenkovi i drkaj na toa
najnebitna e eu. sekako propaga. plus ona sto im sitkaa seuste im prodavaat preku 3ti drzavi, eu funkcionira na ruski gas i nafta.
ahh i daj bidi pojasen, kakvi se tie vlozuvanja osven severen tek sto gi zagubile? smeski... cekaj da vidis sto doprva ke se slucuva so arktikot i cel toj del i koj na kraj ke izgubi.
strateski partneri ke stanat na azija afrika juzna amerika. mada ni toa ne e tolku bitno. dovolni se kina i indija za rusite da ziveat dobro, sekako gore dole se si proizveduvaat veke.
Цртано ви е и со темперни и со водени боички и од руски телеграм профили. Ама на темава топ не ве бие
Drugo bese poentata druze, od razlicni agli gledame na rabotite.
Mene iskreno apsolitno nisto ne mi znacat voenite uspesi ili neuspesi na Rusite, niti nesto posebno sum zagrizen za ukrainskata infrastruktura, nevinite civilni zrtvi, begalcite, kurci palci. Jas Ukraincite gi gledam isto kako sarenite kurtoni kaj nas, kolku povekje gi nistat tolku podobro za planetata, tie ljuge ne zasluzuvaat da ni go trosat kislorodot.
Koga taka gledas na rabotite, a jasno e deka istite gi finansiraat i niv i nasite tuka, oko ne mi trepnuva kolku Rusite izgubile tehnika i ljuge se dodeka Ukraincite ginat kako muvi mnogukratno povekje, posto neli rekovme tie se barem vo moite oci sareni gomna i ne zasluzuvaat podobro.
Koe e tvoeto objasnuvanje zosto svrsuvas za SAD ?
Vsusnost ne mora da objasnuvas, znaeme zosto si za strancite, neznam kolku pati ja imav procitano onaa legendarna tvoja izjava:
Ama strancite, ama strancite.
Nie go jadovme sto go jadovme od takvi kako tebe koi se krstea vo strancite , barem ukrainskite sareni da gi potamanat site do eden, a toa momentalno go pravat Rusite. Uspesno, pomalce uspesno bitno gi retcat i zatoa be druze Jas i edno dobri 99% tuka se za Rusite. Ne za pravoslavni brakja, ne za panslovenstvo ili neznam sto, ednostavno samo radi taa pricina i za nisto drugo.
Можеби не си знаел, но "првата" сила од толку што е моќна мораше комплетно да ја исцеди Европа од муниција и дебело да ги начне залихите на Јапонија, Јужна Кореја и Израел. И пак на крајот мака мачат со количини, така да реалноста е дека "првата" има проблем со противтежите.
не треба Миленко да ти каже, треба мозокот да го користиш. Опрема и муниција не расте на дрво. Тоа се акумулира преку години и години. Да имаа доволно немаше Америка сеа да им даде 14 милијарди помош.
Сите тие се колонии на колективниот запад, ај грубо звучи, ќе речам земји под влијание на колективниот запад.
Кај овие земји под влијание човечкиот живот е ефтин(исти курац сме и ние), за да колективниот запад има висок стандард.
Сеа замисли си теоретски ако почнат да ги 'ослободуваат' колониите на колективниот запад, слично како што било со Виетнам, Кореја итн. Нели Виетнам беше колонија на Франција и ради една колонија дури и САД се вклучи во војната повторно да ја потчинат?
не треба Миленко да ти каже, треба мозокот да го користиш. Опрема и муниција не расте на дрво. Тоа се акумулира преку години и години. Да имаа доволно немаше Америка сеа да им даде 14 милијарди помош.
Да да, Израел со цело она окружување го дава оружјето свое на Украина...Тоа ни лицето ЗЗ не би го направил....А камоли Израел...Ама ако ви е поубаво да веруваш во тоа така, верувај си....
Да да, Израел со цело она окружување го дава оружјето свое на Украина...Тоа ни лицето ЗЗ не би го направил....А камоли Израел...Ама ако ви е поубаво да веруваш во тоа така, верувај си....
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.