Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    720

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.017
Поени од реакции
9.351
Кои стратешки оружја другар?
МТЛБ со морнарички топ на него или Т-55? Тие камиончињата од ленд лис со трупци на нив?

можат, ама не се во војна дироктно со РФ. Уствари додека си пукаат прокси војниче не ни им треба да имаат.
Јарс, Сармат, Посејдон и т.н. баце...остај ги ти играчките за мали деца, ако сме сериозни у муабет треба да бидеме сериозни за најмоќните оружја у арсеналот.

Член од
9 август 2012
Мислења
285
Поени од реакции
1.309
Да питаш оружје од Северна Кореја, а воедно сакаш се претставиш како противтежа на САД во геополитиката
ЕХХ МОЈ БАХМУТЕЕЕ...
Втората армија на светот...Љољ...ЉОЉ....
Можеби не си знаел, но "првата" сила од толку што е моќна мораше комплетно да ја исцеди Европа од муниција и дебело да ги начне залихите на Јапонија, Јужна Кореја и Израел. И пак на крајот мака мачат со количини, така да реалноста е дека "првата" има проблем со противтежите.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.802
Поени од реакции
36.824
Vrv na genijalnosta e dozvolis nekoj da te nasamari da vlezes vo vojna protiv Rusija, makar i vo scenario da ne izgubat ni pet sela.
Помина возот за овие приказни. Ќе поминеа во првите три месеци. Сега веќе се гледа кој е кој.
Автоматски споено мислење:

Можеби не си знаел, но "првата" сила од толку што е моќна мораше комплетно да ја исцеди Европа од муниција и дебело да ги начне залихите на Јапонија, Јужна Кореја и Израел. И пак на крајот мака мачат со количини, така да реалноста е дека "првата" има проблем со противтежите.
Првата сила ја исцедиле муницијата на Западот, а они на нејзе и исцедија преку 50 илјади животи. И пак мислите дека Русија е добитникот во оваа зделка.

Господ нека им е напомош ако некогаш човечки животи зависат од вашето резонирање.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.372
Поени од реакции
24.509
Помина возот за овие приказни. Ќе поминеа во првите три месеци. Сега веќе се гледа кој е кој.

Првата сила ја исцедиле муницијата на Западот, а они на нејзе и исцедија преку 50 илјади животи. И пак мислите дека Русија е добитникот во оваа зделка.

Господ нека им е напомош ако некогаш човечки животи зависат од вашето резонирање.

ok be druze znaeme deka e amerikancite se krvolocni gomna sto drugo sakas da ti kazeme? eve 50k rusi i bog znae kolku ukrainci umrea radi niv. pred toa iracani, sirijci, libijci i miljarda drugi. gomna se. za gomna navivas. i ti si gomno, valjda ti e jasno toa?

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.802
Поени од реакции
36.824
ok be druze znaeme deka e amerikancite se krvolocni gomna sto drugo sakas da ti kazeme? eve 50k rusi i bog znae kolku ukrainci umrea radi niv. pred toa iracani, sirijci, libijci i miljarda drugi. gomna se. za gomna navivas. i ti si gomno, valjda ti e jasno toa?
Ако некој ја изнесе точната фактичка ситуација, ондак е гомно што навива за Американците :pos:

Нека ја прекрстат темава Во Светот на Бајките и барем да знаеме на што сме :D

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.372
Поени од реакции
24.509
Ако некој ја изнесе точната фактичка ситуација, ондак е гомно што навива за Американците :pos:

faktickata situacija e deka amerite se gomna sto napravija vojna i kontinuirano polivaat benzin vo ognot.

ova rusite za 1 den mozat da go resat so edna nuklearka. ama oni ne se gomna ko amerite pa ete se gine i trae sranjeto.

a ti si gomno zasto godina plus drkash na ruski zagubi i kazuvas prikaski za prva vtora armija i razno razni gluposti. ednostavno smrdis od vnatre...

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.425
Поени од реакции
5.137
Неверојатно уште се губи време на тоа колку и од која страна има загинато.
Што очекувате во војна да не гинат луѓе!

Еве и овој платеник од УСАто изнесува некакви прогнози (па дури 510 имало загинати, ранетите не се битни) за тоа колку загинати говедари (cowboys) имало.
Се разбира дека тоа не е точно, затоа што САД и ОТАН не се учесници во војната, па самиот Клинтон го има тоа речено повеќе пати, тие биле само логистика спонзори и симпатизери, а друго тие се првата војна сила и никогаш не гинат во војна, во војна гинат само Руси.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.552
Поени од реакции
42.051

брат, проблемот е што твоите муабети се многу далеку од фактичка и точна ситуација. Вие сега дркате на нерешено, без разлика што украинците полека снемуваат оружје, а пак русите ја јачаат армијата константно.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.788
Поени од реакции
23.128
faktickata situacija e deka amerite se gomna sto napravija vojna i kontinuirano polivaat benzin vo ognot.

ova rusite za 1 den mozat da go resat so edna nuklearka. ama oni ne se gomna ko amerite pa ete se gine i trae sranjeto.

a ti si gomno zasto godina plus drkash na ruski zagubi i kazuvas prikaski za prva vtora armija i razno razni gluposti. ednostavno smrdis od vnatre...
Ti izgleda go imas zaboraveno ama strancite muabetot ;) .

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.508
Поени од реакции
33.656

Тебе проблемот ти е што ова го гледаш како „зделка“. Во реалноста РФ водат егзистенцијална војна, тука успехот не се гледа во тоа колку ќе потрошиш/заштедиш туку дали ќе преживееш... Мислам еј, како да имале избор „ај да дозволиме да ни ја уништат државата за да заштедиме“... Муабети од лудница, втор дел. :unsure:

Па апла навиваш за Америте, не дека не е така без разлика дали е точно тоа што го мислиш како „фактичка“ ситуација... А точно е колку што е „паметно“ да навиваш за некој што ти држи шќиптарски сатрапи на грб. :)

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.144
Поени од реакции
22.702
Многу интересни работи се имаат изнесено во статијава: ВСУ во некои сфери има повеќе опрема отколку војници, регрутирањето стагнира поради отпуштањето на сите регрутери од страна на Зеленски, корупцијата е присутна во секоја пора, веќе никој не верува во враќање на границите од 1991 освен можеби Зеленски, помошта од Западот се намалува особено после ситуацијата со Израел, народот не сака да прифати договор во кој се отстапува било каква територија на РФ.
Голем впечаток ми остави (доколку е вистина секако) тоа што кога ги убедувал сенаторите, Зеленски ги убедувал зошто да ги финансираат се уште со "вас ве кошта само пари, ние снабдуваме војници". За пари кловнот цела држава решил курбан да ја даде. ЗЗ е никој и ништо во споредба со овој великан.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.508
Поени од реакции
33.656
Целта не е само туку - така да ја остават празна и уништена. Некоја позадина има. Ако е за туку - така да уништуваат тогаш со Мексико требаше многу поодамна да заговараат граѓанска војна меѓу владата и криминалците.
Нели тоа подвлеченото и се случува веќе пар децении? Или има нешто ново што сум пропуштил?
Целта инаку им е повеќеслојна, опортунистички настапуваат со став „секако сме во ќар“... Се разбира освен ако ќарот не испаде масовно обострано уништување (скраја да е).

...народот не сака да прифати договор во кој се отстапува било каква територија на РФ.
... Кажаа Британците. :LOL:
Во некоја алтернативна реалност каде би било можно да се направи ненаместен референдум, мнозинството би гласало и за враќање во СССР само за да престанат ужасите.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.802
Поени од реакции
36.824
Ова е прва војна каде што губитникот му се смее на победникот бидејќи споро победува.
Имате многу погрешна перцепција што е победа за Русија во војнава. На русите им е јасно, не знам како на вас на темава не ви е јасно.

Kajgana Shop

На врв Bottom