Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.175
Поени од реакции
25.962
А сега нешто што не се гледа секој ден, сега следи еден јуникорн. Многу пати имам кажано дека еден шиптaр од зелкар до наводен интелектуалец не може да излезе од шиптaрската матрица и колку и да се прави модерен или образован на крајот на денот е сепак шиптaр. Е сега имаме еден редок случај на човек што излегол од таа матрица. Станува збор за еден тип по професија илустратор/цртач, кој има направено сопствен стрип што се вика Pigman којшто истоимен протагонист се бори против исламот. Секако намерно и за инат е одбрано да се вика херојот Pigman. Одлично поткован на тема ислам, типот фино-лепо го објаснува него и последиците од него и по малку навлегува и во тема на неговата албанска фамилија и Албанците општо и нивната поврзаност со исламот кое (какво изненадување) се коси со тресењето зелени на голубот дека не им е приоритет. Човекот редовно добива закани за живот поради ова вадење муда до колена и дрзнување да ги напаѓа орките и да се исмејава со нив. Ете може ние тука сме каури и албанофоби па затоа намерно сакаме да ги оцрниме нашите ни мили орки па затоа не е лошо да чуеме мислење на еден нивен кој решил да уклучи малку повеќе мозок.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.756
Поени од реакции
9.356

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.579
Поени од реакции
29.203
Што правиме со ова?

Прегледај го приврзокот 396537

Kaде се првите три најбројни националности во катарскиот Устав? Зошто не се спомнати нивните јазици и религии? Зошто не се официјални?

Прегледај го приврзокот 396538

Затоа што горните 3 националности се робови. А робовите не се бројат.

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
896
Поени од реакции
1.428
Соживот со албанци никогаш нема да има.
Ако некој мисли дека ние Македонците стално ќе ќутиме на нивниот шовинизам и постојано нарекување дека сме доселеници и окупатори на нивни земји гадно се лажат, последно е ова со албанска химна во школо.
Оваа држава нема ништо заедничко со нив и нема да има во иднина, на луѓето им е преку глава од нивната присвојување на државата, на земјата и се друго.
Ќе удри утринската зора и за нас, Кога и да е, и нашиот петел ќе пропее, па тогаш сè ќе биде во ред.
Hope is the first step on the road to disappointment.

Член од
4 август 2018
Мислења
1.576
Поени од реакции
3.371
А сега нешто што не се гледа секој ден, сега следи еден јуникорн. Многу пати имам кажано дека еден шиптaр од зелкар до наводен интелектуалец не може да излезе од шиптaрската матрица и колку и да се прави модерен или образован на крајот на денот е сепак шиптaр. Е сега имаме еден редок случај на човек што излегол од таа матрица. Станува збор за еден тип по професија илустратор/цртач, кој има направено сопствен стрип што се вика Pigman којшто истоимен протагонист се бори против исламот. Секако намерно и за инат е одбрано да се вика херојот Pigman. Одлично поткован на тема ислам, типот фино-лепо го објаснува него и последиците од него и по малку навлегува и во тема на неговата албанска фамилија и Албанците општо и нивната поврзаност со исламот кое (какво изненадување) се коси со тресењето зелени на голубот дека не им е приоритет. Човекот редовно добива закани за живот поради ова вадење муда до колена и дрзнување да ги напаѓа орките и да се исмејава со нив. Ете може ние тука сме каури и албанофоби па затоа намерно сакаме да ги оцрниме нашите ни мили орки па затоа не е лошо да чуеме мислење на еден нивен кој решил да уклучи малку повеќе мозок.

Суси роде добро е што си посветил пар реченици да видиме о чему се ради за да не трошам нет без потреба..Овој според мене е многу позаебан играч него Дарданиа(со кој знаеш на што си) ама овој ќе те заобиколува и во погоден момент директно ќе ти ја извади душата и пиши после the end комотно..така да апелирам на претпазливост што и да слушнеш,видиш или прочиташ..Ќе ми заблагодариш подоцна низ животот и ќе се сетиш на мене..дај Боже да грешам..

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.175
Поени од реакции
25.962
Суси роде добро е што си посветил пар реченици да видиме о чему се ради за да не трошам нет без потреба..Овој според мене е многу позаебан играч него Дарданиа(со кој знаеш на што си) ама овој ќе те заобиколува и во погоден момент директно ќе ти ја извади душата и пиши после the end комотно..така да апелирам на претпазливост што и да слушнеш,видиш или прочиташ..Ќе ми заблагодариш подоцна низ животот и ќе се сетиш на мене..дај Боже да грешам..
Гледај го интервјуто саат ипол е ама стави го на дупла брзина. Овој не ти се враќа веќе во шиптaрите, самите тие не го сакаат и се имаат откажано од него. Ќе сфатиш од работите што ги кажува дека има уклучено мозок и дека има еволуирано од шиптaр во нормален човек. Абе има стрип што се вика Pigman кај што главниот јунак се бори со муслиманите. На овој треба донации да му даваме секој месец кој колку може. Вакви луѓе требаат.

1699112177980.png

Pigman го тегне за брада муџата. Не може да не го сакаш овој.

Член од
4 август 2018
Мислења
1.576
Поени од реакции
3.371
Гледај го интервјуто саат ипол е ама стави го на дупла брзина. Овој не ти се враќа веќе во шиптaрите, самите тие не го сакаат и се имаат откажано од него. Ќе сфатиш од работите што ги кажува дека има уклучено мозок и дека има еволуирано од шиптaр во нормален човек. Абе има стрип што се вика Pigman кај што главниот јунак се бори со муслиманите. На овој треба донации да му даваме секој месец кој колку може. Вакви луѓе требаат.

Прегледај го приврзокот 396648

Pigman го тегне за брада муџата. Не може да не го сакаш овој.
Имаше еден клип со Рамуш Харадинај каде парафразирам-Тој кажува дека нема врска со исламот и дека не се осеќа као муслиман (нешто во тој правец беше) и тоа нека ти биде тригер да размислиш малку и во друга насока..

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.273
Поени од реакции
5.533
А сега нешто што не се гледа секој ден, сега следи еден јуникорн. Многу пати имам кажано дека еден шиптaр од зелкар до наводен интелектуалец не може да излезе од шиптaрската матрица и колку и да се прави модерен или образован на крајот на денот е сепак шиптaр.
Се потпишувам...(y)
За малку помислив дека јас сум го напишал текстов...

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.867
Поени од реакции
38.035
и пак ќе кажам симболично:
„ не ми е криво што волкот ми ги изеде овците, тоа е нормално, во ДНКто му е да ги изеде, туку криво ми е што моите кучиња ништо не направија на волците да ги спасат овците!

1 Lecn-Rn2BrT8-Rs-Z064oA.png

- што мислите, симболично, кој е волкот, овцата и кучето?

Kajgana Shop

На врв Bottom