K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,4%
  • Boks

Гласови: 70 11,9%
  • Kick-Boks

Гласови: 192 32,5%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,6%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 76 12,9%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,0%

• Вкупно гласачи
    590
Член од
29 март 2013
Мислења
4.708
Поени од реакции
4.552
Премногу пасивен.
Како да очекуваше борење од страна на Махачев и се фокусираше премногу дефанзивно.
Минатата борба го ставаше на пети Махачев во многу наврати и имаше успех.

Јбг Махачев е класа. А да бидам искрен и некако е баш мисмеч за Алекс. Махачев е преголем за Алекс, буквално не гледам како би се нашле во иста категорија.

Сеа некој ќе речи "знајш колкав беше Волк пред да почни со мма?", али сепак не е тоа тоа. И Махачев гарант се движи околу 90кг и кине мн тежина пред борби.
Плус тоа стиловите... Повеќе успех гледав против Оливеира или било кој друг стендап фајтер освен Махачев.
Оливеира е опасен граплер да, али не е со ваков стил како Махачев.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.403
Поени од реакции
11.888
Кај се тие што се смееја дека аутсајдер е волко?
Автоматски споено мислење:

Мислам дека го преувеличувате Волк во ситуацијава. Во ред, може да победи ама го поставувате овде како минимум 50-50% да е,
па дури и фаворит (Kano).

Не знам дали има квоти излезено, ама сигурно околу 1.3-1.4 ќе биде за Макачев. Не дека не може да тепа, повторувам, само што треба да се знае која е реалноста.

O

ob1

Гостин
Од која планета искочи терминаторов Шарабудин Магомедов?

Страшен е човеков.

12212112

17.04.2024
Член од
25 октомври 2023
Мислења
193
Поени од реакции
168
Абе ајдеее..

Собитиево како да стана уште подобро: двајцата најбрзи завршувачи на борби еден против друг. Мене ми е значително тоа што Прохаска и Пехера не се отстранети, тие момци имаат автентична аура и енергија и се разликуваат од останатите борци на УФЦ.

Breaking news: the UFC heavyweight champion of the world, John Jones, has reportedly hit two pregnant women, beaten his wife and thanked the lord three times after a good session of nose beers.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.708
Поени од реакции
4.552
I mene mi e daleku pojaka i povozbudliva borbava izmegu Pavlovic i Aspinal.
Da bese borbava Jons - Stipe pred edno 5-6 godini ke bese ultra mega fight. A vaka e samo dobra borba. Jons ne dokazuva nisto znacitelno za divizijata so pobeda nad penzionerot Stipe, koj posledno se borese pred 2 i pol godini.

Ova se dvata zverovi vo teshka, super borba!

Член од
19 август 2010
Мислења
4.136
Поени од реакции
10.231
Каков ненормален ивент е Фјури-Н'гану. Нема кој не е присутен во Саудиска Арабија. Баш еден од организација раскажуваше, вика одам низ аренава и ми се се појавува Роналдо, од другата страна ми се појавува бразилскиот Роналдо, од позади ми се смее Мајк Тајсон. Плус од тоа што видов тамо се Адесања, Чак Лидел Ајсмен, Холифилд, Андертејкер, Рио Фердинанд, Усик, нема кој не е присутен на настанов. Цела машинерија е дешавкава. Летале куфери пуни со пари на сите страни од страна на Саудискиве шеици.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.672
Поени од реакции
4.368
Нгану ја доби борбава со Тајсон. Го покрадоа да не пукне брука и да не се одложи веќе закажаната борба за апсолутен шампион меѓу Усик и Фјури во декември. Мислам дека преку 20 години немало таква битка во боксот. Френсис после ова мислам дека комплетно ќе смени кариера знаејќи какви се сумите кои можат да се заработат од боксот, а после ваква борба сигурно ќе следат големи бројки не само за реванш со Фјури туку после вчерашноно издание мислам дека на сите во мисли им е како би изгледал и дуел меѓу него и Вајлдер.

12212112

17.04.2024
Член од
25 октомври 2023
Мислења
193
Поени од реакции
168
Нгану ја доби борбава со Тајсон. Го покрадоа да не пукне брука и да не се одложи веќе закажаната борба за апсолутен шампион меѓу Усик и Фјури во декември. Мислам дека преку 20 години немало таква битка во боксот. Френсис после ова мислам дека комплетно ќе смени кариера знаејќи какви се сумите кои можат да се заработат од боксот, а после ваква борба сигурно ќе следат големи бројки не само за реванш со Фјури туку после вчерашноно издание мислам дека на сите во мисли им е како би изгледал и дуел меѓу него и Вајлдер.

Член од
19 август 2010
Мислења
4.136
Поени од реакции
10.231
Francis imase odlicna borba, no voopshto ne pobedi, daj da ne se lazeme ..
Апсолутно се слагам. Факт е дека пружи голем отпор, има разорен удар и со нокдаунот у трета рунда го шокираше светот, но на поени и целокупен перформанс у 10 рунди победи Фјури. Е сеа дека не беше доминантно и со брз нокаут како што очекуваа многу, па се направи слика дека Н'гану победи. Реално Фјури се укака по нокдаунот, и не му беше сеедно дали ќе биде патосиран па одеше на посигуррна варијанта, односно да го надбоксува противникот во што по мене и успеа. Технички делуваше многу подобро од Н'гану што секако и беше за очекување. Вакви борби секогаш ќе бидат перципирани на таков начин бидејќи аутцајдерот (посебно ако има добар настап као Н'гану) ќе биде величан а другиов што и да направи ќе биде спуштан. Се на се, за разлика од цуркузот наречен Логан-Денис, и Фјури-Kсај оваа борба беше убава за око и вредеше да се погледа.

Kajgana Shop

На врв Bottom