Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

Screenshot_20231029-105217_Chrome.jpg

Колку и да го нејќам/мразам Груевски, сепак имаше некаква харизма и моќ да го сплоти народот против неговите политички противници.

Да да. Бог на харизмата беше. :icon_lol:
...може не беше, имаше некој благ говорен хендикеп, но делата се тука сакаш мижи ти не гледај, ама се протуриле од исплата за родено трето дете, а и автомобили на старо, што ќе се возеше обични смртници ауди и бмв, патишта? сакаш автопатот Смоквица, Ск-Кичево- Охрид, Ск- Штип, секој пензионер во банско лекување, субвенции за земјоделците, компјутери за сите ученици и студенти, спортски сали, Скопје 2014 да заличи на метропола, индустриски зони за дојден странски капитал, нова апаратура во здравството, градење нов клинички...тоа курајберу, се вика ,,харизма". :)

Да да. Бог на харизмата беше. :icon_lol:

Не беше бог на харизмата али беше бог на склучување на договори. Да беше Никола Груевски претседател на ДПНЕ, Гром/Родина/Десна/Интегра/итн ... сите тие ќе беа во коалиција со нив, додека со Левица и уште неколку помали веќе ќе имаше договор за над-партиски кандидат за претседател. Следниве избори ќе беа чиста формалност. Со Мицковски на чело ќе бидат неизвесност се додека не се објават резултати.

Мицковски е тежок комплексаш и целото раководство во врвот им се кучиња гладни за власт и крадење.

Се раскараа со буквално сите само поради една причина, Мицковски мисли дека он има што да разговара само со Заев ,Ахмети и странците а сите други помали треба бидат само пиуни кои ќе ги следат неговите насоки и по потреба за него ќе бидат жртвувани.

Глупост од анкета е ова. На ДУИ % фиксно претставува некој 100-120 000 гласови. Според анкетава ДПНЕ би освоиле 390 000, а СДС 250 000 гласа. Смешки се ова. Или пак ЗНАМ ќе освоеле 50-60 000 гласа :pos: . БЕСА+ АА + Алтернатива имаат 150 000 гласа некаде, тие кутрите не знаат на колку партии се распаднаа.

Зарем после сè што ни направија ДПМНЕ и СДСМ има некои што ќе гласаат за нив и тоа во ОГРОМЕН процент?

Анкетава без да погледнам одма знам дека е на ДПНЕ нарачана, ги има сите нивни наративи:

1. Водиме скоро 2:1 наспроти СДС
  2. Обединетата шиптaрска опозиција има повеќе гласови од ДУИ.
  3. ЗНАМ е релевантна партија
  4. СДСМ сепак одржува доволно растојание пред конкуренцијата ( Левица)
А "лидерот" им плаче да се гласало за нив по вести, ако продолжат со вакви патетики до следно лето ( или недај боже ги изгубат претседателските) ниту 50 пратеника нема да имаат.

Не занам што го напаѓате Мицко кога реално човекот е до сега на место, поготово овие од Левица што сте. Ми викавте цело лето дека ќе се продаде на бугарите и еве не се продаде до сега.

Не занам што го напаѓате Мицко кога реално човекот е на место, поготово овие од Левица што сте. Ми викавте цело лето дека ќе се продаде на бугарите и еве не се продаде.

Ke vidime rano e. Ne smee poradi clenstvoto pred izbori da ne dozivee debakl ama ovie izmeni na zakonite, eden kup funkcioneri izbegnaa sudenja i kazni (duri i slucajot so EVN tn Delcevski nivi i funkcioneri od Dpmne) nekako na uste edno golemo predavstvo mirisa, iako se nadevam deka ne sum vo pravo.

Ke vidime rano e. Ne smee poradi clenstvoto pred izbori da ne dozivee debakl ama ovie izmeni na zakonite, eden kup funkcioneri izbegnaa sudenja i kazni (duri i slucajot so EVN tn Delcevski nivi i funkcioneri od Dpmne) nekako na uste edno golemo predavstvo mirisa, iako se nadevam deka ne sum vo pravo.

Димче треба да го гледа Мицко како коалиционен партнер, и обратно. Додека наши партии си вадат очи некој друг ќе профитира.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom