Разликата во години

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.817
Поени од реакции
3.013
Во село обично постарите жени се мажат за помлади мажи, и тоа по 7 до 10 години постари се од мажите свои, познавам доста повозрасни парови со оваква разлика во години, потекло од село.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.444
Поени од реакции
11.317
Age is just a number.
Секој има различен вкус какви жени/мажи ги привлекуваат, се додека не е у екстремно голема разлика терај шо ти е мерак.
Зависи во каква конотација се користи. Ама кога се во прашање врски, ова обично го употребуваат незрели возрасни за да си го оправдаат излегувањето со доста помлади особи од нив ( плус 15 - 20 години разлика).

Баш пред некој ден разговарав со еден таков пар (она 18 години, он 40). Па тоа се два скроз различни света...ептен е видлива нерамнотежата за општи и секојдневни теми на разговор, а не па ли за нешто посериозно.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.174
Поени од реакции
7.859
Зависи во каква конотација се користи. Ама кога се во прашање врски, ова обично го употребуваат незрели возрасни за да си го оправдаат излегувањето со доста помлади особи од нив ( плус 15 - 20 години разлика).

Баш пред некој ден разговарав со еден таков пар (она 18 години, он 40). Па тоа се два скроз различни света...ептен е видлива нерамнотежата за општи и секојдневни теми на разговор, а не па ли за нешто посериозно.
Imashe edna srbinka, taa 22-23 toj 65. I si kazha sama deka e zaljubena i pokraj drugoto deka imaat i neverojaten Sex.

Pobaraj ja na YouTube sigurno ce gi najdish videata.

I shto bi rekla ti na toa?

Член од
15 април 2019
Мислења
1.114
Поени од реакции
1.567
…nekoj biraat pari a nekoj ljubov, relativna rabota ko i se vo zivotot.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.849
Поени од реакции
20.345

Нормално се треба да има некоја граница, ма да денес се измешано, многу е тенка линијата од ОК до педофилија.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.202
Поени од реакции
23.741
Zeni ne se predavajte, samo neboto e granica
Автоматски споено мислење:

Нормално се треба да има некоја граница, ма да денес се измешано, многу е тенка линијата од ОК до педофилија.
Za pedofilija e jasna granicata, ako e pomala od 18 , ke go jadis.
Nad 18 ne te fakja zakonot.
Te fakja tatko mu i brakjata, ali pred zakonot si cist ;)

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.604
Поени од реакции
24.967

obicno e obratno, pomladite se pravdaat, postarite im e gajle sto ti mislis :)

i zosto pobogu u deneseno vreme trebalo tolku temi za razgovor ili so znam jas? ne treba. sigurno nema so nea da diskutiram fudbal ili ona so mene za sto e se prodava u kaj i da e... si imame prijateli za takvi raboti, telefonot ti e prodolzen del od rakata denes i toa e... premnogu znacenje davate na nesto sto za mnogu luge e totalno nebitno.
Автоматски споено мислење:

jasna e linijata be luska... 18ce. isklucok e romeo i juluja zakonot, ako bile u vrska dur se dvajcata maloletni pa eden stanal polnoletno podocna...

Член од
13 април 2021
Мислења
3.444
Поени од реакции
11.317
i zosto pobogu u deneseno vreme trebalo tolku temi za razgovor ili so znam jas? ne treba. sigurno nema so nea da diskutiram fudbal ili ona so mene za sto e se prodava u kaj i da e... si imame prijateli za takvi raboti, telefonot ti e prodolzen del od rakata denes i toa e... premnogu znacenje davate na nesto sto za mnogu luge e totalno nebitno.
Значи зборам за сериозна врска, а не за секс пријател. Што ќе ти е партнерот ако немате муабет?

Член од
22 август 2022
Мислења
675
Поени од реакции
2.004
Значи зборам за сериозна врска, а не за секс пријател. Што ќе ти е партнерот ако немате муабет?
Ме врати бајаги назад. Ние така со првиот дечко многу си имавме муабет, ова веќе крајност, дека мали и нешто друго не ни преостануваше баш. Интересно беше месецот кога направивме и двајцата дома сметки скоро 3 илјадарки и се молевме да не се откажат у весник од нас.

Муабет е многу важен, ако тебе лично ти е начин на експресија. Знам парови пресреќни што се во состојба а да не си кажат со саати. Се гледаат, си ќутат, он чита книга она мести фризура, од време на време се ѕиркаат ама мислиш дека тоа им е некој нивен шифриран муабет.

Мене ми е важно да оди муабетот, да збори. Тишина ако трае предолго ме фрла во сомнеж.

Човек треба да најде сличен нему.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.926
Поени од реакции
11.105
Човек треба да најде сличен нему.
Ух… за ова не се слагам…
Сличности да, донекаде! Нели нормално треба пак некои заеднички теми, допирни точки..

Ама премногу слични не бива!
На пр. Сум идел со колешка од раб. и буквално 90% од муабетот ни се сведуваше на тоа.

Подобро е да постои некаков јаз, некаква разлика…

Исто не е добро ни двајцата да бидат зборливи, исто како што не е добро ни двајцата да бидат “еден алтан, еден збор”!

Години… што па да биде проблем…?!
Нели ако постеров се залета со некоја 40ка, а понатаму сака деца и фамилија, епа нема да може…
Ама не гледам поинаку проблем зошто не би го привлекувале “постари”!
Бар јас знам четириес петици што се авиони за 99.9% од дваес(и нешто) годишните! :D

Член од
13 април 2021
Мислења
3.444
Поени од реакции
11.317
Муабет е многу важен, ако тебе лично ти е начин на експресија. Знам парови пресреќни што се во состојба а да не си кажат со саати. Се гледаат, си ќутат, он чита книга она мести фризура, од време на време се ѕиркаат ама мислиш дека тоа им е некој нивен шифриран муабет.
Не станува збор за квантитет на зборови, туку за квалитет на муабет. Сите имаме некои денови кога не ни се збори или кога сакаме да имаме време за себе, да уживаме сами, да глеаме филм, да читаме книга...whatever. И тоа е скроз океј. Мене муабетот ми беше, дека за да бидеш со некој подолг временски период заедно, треба да си кликнете не само физички, туку многу повеќе духовно и социјално. Разговорот е основа на секоја врска.

za se drugo... muabet konkretno ne mi znaci bog znae kolku
Што е тоа сè друго?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.604
Поени од реакции
24.967
Не станува збор за квантитет на зборови, туку за квалитет на муабет. Сите имаме некои денови кога не ни се збори или кога сакаме да имаме време за себе, да уживаме сами, да глеаме филм, да читаме книга...whatever. И тоа е скроз океј. Мене муабетот ми беше, дека за да бидеш со некој подолг временски период заедно, треба да си кликнете не само физички, туку многу повеќе духовно и социјално. Разговорот е основа на секоја врска.

Што е тоа сè друго?
seks, deca, odmori, jadenje, pienje, gledanje tv/filmovi, zabava, hobinja,sekojdneven zivot itn...

Kajgana Shop

На врв Bottom